Ποιά έδρα σκέφτεται να δηλώσει ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ

Τη Δευτέρα θα ανακοινώσει ο Ολυμπιακός σε ποιο ευρωπαϊκό κύπελλο θα αγωνισθεί, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ ή στο Κύπελλο CEV και ως τότε θα γίνει η ύστατη προσπάθεια για να βρεθεί γυμναστήριο 3.000 θέσεων για τον πρωταθλητή.

Ποιά έδρα σκέφτεται να δηλώσει ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ

Οι προσπάθειες για να μείνει ο Ολυμπιακός στην Αττική απέβησαν άκαρπες και στη συνέχεια απευθύνθηκαν σε Πάτρα, Λαμία, αλλά τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής είναι μεγάλα και απαγορευτικά.

Σανίδα σωτηρίας μπορεί να αποτελέσει το Ηράκλειο και το γυμναστήριο «Δύο Αοράκια», που προθυμοποιήθηκε να φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα καταβάλλονται προσπάθειες από τους Παντελή Ταρνατόρο, Νίκο Μαντούβαλο να βρεθούν χορηγίες τόσο για τις μεταφορές(Aegeanairlines), όσο και για διαμονή και διατροφή.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία θα τεθούν υπόψη του προέδρου Μιχάλη Κουντούρη, μόλις επιστρέψει από τη Γένοβα και το Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτός θα πάρει την τελική απόφαση. Αυτό που θα μετρήσει περισσότερο, είναι να μη ζημιωθεί οικονομικά το κλαμπ, αφού ναι μεν τα έσοδα είναι αυξημένα, αλλά και τα πρόστιμα σε περίπτωση που δεν γεμίσει το γυμναστήριο.

Θα ληφθεί υπόψη και το πρεστίζ του συλλόγου, αφού απουσιάζει δύο χρόνια από το Τσάμπιονς Λιγκ , κι αν δεν δηλώσει συμμετοχή στους ομίλους θα πάρει τη θέση του ο ΠΑΟΚ που ως δεύτερος θα έπαιζε στα προκριματικά.

Ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα συνολικά σε συμμετοχές στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, που μετονομάσθηκε Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει 103 συμμετοχές στο Κύπελλο Πρωταθλητριών(55 νίκες-48 ήττες) και 84 στο Τσάμπιονς Λιγκ(35-49). Κι αυτό γιατί είναι διαχρονική αξία, καθώς ομάδες όπως οι ΤΣΣΚΑΜόσχας, Μόντενα, Ραβένα, Πάρμα «έσβησαν» από το χάρτη και έδωσαν τη θέση τους σε νέες αφίξεις όπως η Ζενιτ και Διναμό Καζάν, αλλά και οι Τρεντίνο, Ματσεράτα, Περούτζια.

Έχει μάλιστα 7 συμμετοχές σε φαιναλ φορ Πρωταθλητριών(1982 Παρίσι, 92 Πειραιάς, 93 Πειραιάς, 94 Άντερλεχτ, 95 Βιέννη)-Τσάμπιονς Λιγκ(2001 Παρίσι, 2002 Οπόλε), κάτι που δεν έχει να επιδείξει άλλη «ζωντανή» ευρωπαϊκή ομάδα, καθώς και 5 σε άλλα ευρωπαϊκά κύπελλα. Στο Κυπελλούχων(96 Πειραιάς, 97 Θεσσαλονίκη, 98 Κούνεο), στο Τοπ Τιμς Καπ(2005 Πειραιά) και στο Τσάλεντζ Καπ(τελικός, 2018). Συνολικά 12 παρουσίες και δύο κατακτήσεις(96, 2005).

Όσον αφορά τις αγωνιστικές προοπτικές στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να περάσει από τους ομίλους στην οκτάδα, αλλά από εκεί και πέρα δυσκολεύουν αφάνταστα τα πράγματα.

ΙΝΦΟ ΔΥΟ ΑΟΡΑΚΙΑ: Η χωρητικότητα του είναι 5.222 θεατές, από τους οποίους οι περίπου 1.000 σε πτυσσόμενες εξέδρες. Χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία ως έδρα της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, λόγω τιμωρίας, αλλά και σε προκριματικούς ομίλους της Εθνικής βόλει και μπάσκετ. Εκεί έγινε και ο εφετινός τελικός Κυπέλλου μπάσκετ. Η ονομασία προήλθε από τους δύο λόφους της περιοχής όπου υπάρχει μία εκκλησία στον έναν και τα ραντάρ του αεροδρομίου στον άλλον.

Η περιοχή πάντως είναι «ζωσμένη» όχι με έναν θρύλο, αλλά με μία πραγματική ιστορία. Ήταν ξημερώματα της 5ης Ιανουαρίου του 1972 όταν ο Βασίλης Λυμπέρης διέπραξε ένα έγκλημα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Η αποτρόπαια πράξη του τον έκανε να μείνει στην ιστορία ως ο τελευταίος άνθρωπος που εκτελέστηκε στην Ελλάδα. Ο 27χρονος τότε Βασίλης Λυμπέρης είχε πυρπολήσει το σπίτι της οικογένειας του με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί η εν διαστάσει σύζυγός του Βασιλική Λυμπέρη (24 ετών), η πεθερά του Αντιγόνη Μάρκου (54 ετών), η κόρη του Παναγιώτα (2,5 ετών) και ο γιος του Γιώργος (ενός έτους).

Αιτία για την πράξη του στάθηκε η φιλονικία που είχε με την πεθερά του για την περιουσία της. Σκοπός του Λυμπέρη ήταν να σκοτώσει την οικογένεια του, να πάρει την περιουσία και να ζήσει με την 18άχρονη ερωμένη του.