Δεν θα παίξουν στην Ευρώπη, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου!

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός , Φοίνικας Σύρου και ΠΑΟΚ δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα βόλεϊ, λόγω οικονομικής στενότητας.

Δεν θα παίξουν στην Ευρώπη, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου!

Ο απαράδεκτος τρόπος που διεξάγονται τα ευρωπαϊκά κύπελλα βόλεϊ, με τα υψηλά παράβολα, τη διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη CEV , τις απαγορετικές προδιαγραφές(γήπεδα 3.000 θέσεων), τα μηδενικά έσοδα, σε συνδυσμό με την πανδημία, τινάζουν στον αέρα τις διοργανώσεις, όπου δεν θα πάρουν μέρος πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων και οι ελληνικές.

Τα ρόστερ της Volley League ανδρών

Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής λήγει την 1η Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία δεν θα τιμωρήσει τα κλαμπ που δεν πάρουν μέρος(λόγω κορονοϊού) κι αυτό επιτρέπει στα ελληνικά σωματεία να απέχουν και να γλυτώσουν σημαντικά έξοδα. Η ΕΟΠΕ πάντως ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν ως την Πέμπτη 30 Ιουλίου, αλλά ουδείς ενδιαφέρθηκε...

Τα ρόστερ της Volley League γυναικών

Για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία δεν θα υπάρξει καμία ομάδα ανδρών στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα (Παναθηναϊκός Champions League, Ολυμπιακός CEV Cup, ΠΑΟΚ και Φοίνικας Σύρου Challenge Cup είχαν δικαίωμα συμμετοχής). Ο ΠΑΟΚ μάλιστα μπορούσε να πάρει μέρος και στο Τσάμπιονς Λιγκ, επειδή διαθέτει το κατάλληλο γήπεδο και είχε συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση την τελευταία τριετία.

Στις γυναίκες δεν θα διαβούν τα σύνορα οι Ολυμπιακός (CEV Cup), Παναθηναϊκός (Challenge Cup), Θέτις Βούλας (Challenge Cup), ΑΟ Θήρας (CEV Cup) , αλλά και ο ΠΑΟΚ, ως 5ος αφού υπάρχουν 5 θέσεις