Continental Cup: «Ο μεγάλος στόχος της σεζόν είναι εδώ»

Κριτήριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα αποτελέσει το επερχόμενο Continental Cup (21-23/6). Διαβάστε τι είπαν διοργανωτές, αθλητές και προπονητές για το σπουδαίο τουρνουά, με τον γενικό γραμματέα της ΕΟΠΕ να ευχαριστεί το fosonline.gr για την προβολή.

Continental Cup: «Ο μεγάλος στόχος της σεζόν είναι εδώ»

Παρουσία των Εθνικών ομάδων Beach Volley ανδρών και γυναικών, το τεχνικό επιτελείο τους και εκπροσώπους της Ε.Ο.ΠΕ. και των χορηγών, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η επίσημη συνέντευξη Τύπου του Continental Cup που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στο «Καράβι» του Σχινιά. Τ

ο τουρνουά αποτελεί κριτήριο πρόκριση στους Ολυμπιακούς Aγώνες του 2020 και θα λάβουν μέρος ομάδες από 7 χώρες συνολικά. Αναλυτκά οι δηλώσεις των παρευρισκομένων έχουν ως εξής:

Νεκτάριος Χαλβατζής (Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.ΠΕ.): «Ευχαριστούμε όλους όσοι μας στηρίζουν»

«Σας καλωσορίζω στην Ε.Ο.Ε. και στη συνέντευξη Τύπου του Continental Cup. Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω την Ε.Ρ.Τ., την Περιφέρεια Αττικής, το Καράβι Club και τον κ. Μανιάτη, τους χορηγούς μας ARLA Protein, Vapona, Ορίζων Ασφαλιστική, ΚΟΣΜΟ CAR, τα νερά DIOS, την Lays και την Crocs. Πριν λίγες ημέρες τα κορίτσια μας, Μαναβή και Τσοπούλου έφεραν το χρυσό μετάλλιο από το παγκόσμιο τουρνουά στην Ίο και ευελπιστούμε σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Με την προβολή του αθλήματος από την δημόσια τηλεόραση, θα έρθουν ακόμα περισσότερος κόσμος στο μπιτς βόλεϊ, όπως επίσης και χορηγοί. Τέλος, ευχαριστούμε το fosonline.gr για την προβολή, καθώς και όλα τα Μ.Μ.Ε. που προβάλουν τις διοργανώσεις μας».

Τίε Σαντάνα (ομοσπονδιακός προπονητής): «Ο μεγάλος στόχος της σεζόν ήρθε»

«Πρώτα απ’όλα θέλω να συγχαρώ την Ε.Ο.ΠΕ. και όλους τους φορείς για την διοργάνωση της ίου. Είδα τους τελικούς από την τηλεόραση και ζήλεψα γιατί στην Βραζιλία δεν έχουμε τέτοιου είδους προβολή στα τουρνουά μας. Χάρηκα επιπλέον με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Δήμητρα και την Κωνσταντίνα και τους δίνω πολλά συγχαρητήρια, όπως επίσης και στην προπονήτριά τους, Μαρία Τσιαρτσιάνη και τον Νόα Κιμπλ.

Η πρώτη θέση για τα κορίτσια ήρθε την πλέον κατάλληλη στιγμή, πριν τη μεγάλη διοργάνωση του Continental Cup. To προολυμπιακό τουρνουά είναι ο μεγάλος στόχος της σεζόν και θέλουμε να προκριθούμε στη Β’ φάση. Πιστεύω, πως, στις γυναίκες που γνωρίζω καλύτερα αν παίξουμε στο επίπεδο που ξέρω ότι μπορούμε, τότε έχουμε μεγάλες ελπίδες να προκριθούμε. Ελπίζω να έχουμε πολύ κόσμο στις κερκίδες για να μας ενθαρρύνει».

Πένυ Καραγκούνη (Αθλήτρια Εθνικής ομάδας): «Ευκαιρία το Continental για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

«Είμαστε πολύ χαρούμενες και περήφανες που θα αγωνιστούμε για την Ελλάδα σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση. Ως ομάδα βρισκόμαστε στο νούμερο 37 στον κόσμο, όμως μέσω των Continental έχουμε μία δεύτερη ευκαιρία για την Ολυμπιάδα, που είναι και ο μεγαλύτερός μας στόχος. Ευχαριστούμε την Ε.Ρ.Τ. που προβάλει το άθλημα και την προσπάθειά μας και αυτό μας βοηθάει να βρούμε χορηγούς.

Ευχαριστούμε την Ε.Ο.ΠΕ. γιατί χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαμε να ταξιδεύουμε ανά τον κόσμο και να μαζεύουμε βαθμούς, καθώς και την Ε.Ο.Ε. που συνδράμει στην προσπάθειά μας. Ευχαριστώ κα την άλλη Εθνική ομάδα, την Δήμητρα και την Κωνσταντίνα γιατί και χωρίς αυτές δεν θα συμμετείχαμε στο Continental. Θέλουμε όλοι μαζί να ανεβάσουμε την Ελλάδα όσο πιο ψηλά γίνεται».

Βίκυ Αρβανίτη (Αθλήτρια Εθνικής ομάδας): «Να φέρουμε το μπιτς βόλεϊ εκεί που του αξίζει»

«Έχοντας επιστρέψει μετά από δύο χρόνια, χαίρομαι που βλέπω την Ομοσπονδία να βρίσκεται δυναμικά δίπλα στο μπιτς βόλεϊ και προσπαθεί να το φέρει εκεί που του αξίζει. Έχουμε μία σημαντική διοργάνωση μπροστά μας και στόχος είναι μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στη Β’ φάση. Θέλουμε να είμαστε σε καλό επίπεδο και εύχομαι όλες οι ελληνικές ομάδες να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ευχαριστούμε το «Καράβι Club» και τον κ. Μπάμπη Μανιάτη για τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει και προπονούμαστε στα γήπεδά του. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες μας».

Κωνσταντίνα Τσοπούλου (Αθλήτρια Εθνικής ομάδας): «Τo Continental μπορεί να μας οδηγήσει στο Τόκιο»

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες που θα συμμετέχουμε στο Continental Cup και μάλιστα στην χώρα μας. Το Continental Cup είναι ένα τουρνουά που μπορεί να μας φτάσει στο Τόκιο. Ευχαριστούμε την Ε.Ο.ΠΕ. για αυτή την σημαντική διοργάνωση. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να φθάσουμε στην τελική φάση».

Δήμητρα Μαναβή (Αθλήτρια Εθνικής ομάδας): «Ήταν όνειρο ζωής»

«Είμαι χαρούμενη που συμμετέχω σε μια τέτοια διοργάνωση, ήταν όνειρο ζωής από μικρή. Χαίρομαι που μαζί με τα κορίτσια εκπροσωπούμε την Ελλάδα. Να ευχαριστήσω και εγώ από την μεριά μου την Ε.Ο.ΠΕ. και του χορηγούς μας».

Βασίλης Μανδηλάρης (Αθλητής Εθνικής ομάδας): «Ελπίζουμε όλο το χρόνο να παίζουμε μπιτς βόλεϊ»

«Για εμάς, το Continental Cup είναι η μοναδική μας ευκαιρία για να είμαστε στο Τόκιο. Ευχαριστούμε την Ε.Ο.ΠΕ. που φέρνει αυτή την διοργάνωση στην Ελλάδα και μας δίνει την δυνατότητα να παίξουμε μπροστά στο κοινό μας. Με τον Άγγελο έχουμε ακόμα πολλά χρόνια μπροστά μας και ελπίζουμε σύντομα να αγωνιζόμαστε όλο τον χρόνο στο μπιτς βόλεϊ. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να περάσουμε στην Β’ φάση».

Άγγελος Μανδηλάρης (Αθλητής Εθνικής ομάδας): «Ευκαιρία για να βελτιωθούμε»

«Είμαστε πολύ περήφανοι που εκπροσωπούμε την Ελλάδα στο Continental Cup. Είναι η αρχή ενός δύσκολου ταξιδιού και δυστυχώς μέσω της βαθμολογίας δεν έχουμε ελπίδες να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε το προολυμπιακό τουρνουά είναι ο μόνος δρόμος. Είμαστε ακόμα στην αρχή της καριέρας μας και το βλέπουμε ως ευκαιρία για να βελτιωθούμε και να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα βήματα μπροστά στο μέλλον».

Δημήτρης Νιώπας (Αθλητής Εθνικής ομάδας): «Ελπίζουμε όλοι για την πρόκριση, έχουμε όμως δύσκολο έργο»

«Είναι μεγάλη χαρά που θα συμμετέχουμε στο Continental Cup. Ελπίζουμε όλοι μαζί σαν χωρά να πάρουμε μια πρόκριση. Έχουμε δύσκολο δρόμο, όμως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε».

Θοδωρής Παπαδημητρίου (Αθλητής Εθνικής ομάδας): «Όνειρο για τους άνδρες αν πάμε Ολυμπιάδα»

«Ευχαριστούμε την Ε.Ο.ΠΕ. και όλους τους χορηγούς. Είμαι χαρούμενος που θα συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο τουρνουά. Δεν θα είναι εύκολο το έργο μας, γιατί συμμετέχουν πολύ αξιόλογες ομάδες. Για τις αντρικές ομάδες θα είναι ένα όνειρο να φτάσουν στους Ολυμπιακούς. Εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Μπάμπης Μανιάτης (Ιδιοκτήτης «Καράβι Club»): «Οι αθλητές είναι οι πρωταγωνιστές»

«Εκ μέρους των αδερφών μου και όλης της ομάδας, ευχαριστούμε την Ε.Ο.ΠΕ. που μας αναθέτει αυτό το event. Με το μπιτς βόλεϊ έχουμε ιστορία 40 χρόνια και το έχουμε πολύ ψηλά. Αγαπώ πολύ τους αθλητές και θα ήθελα να τονίσω πως αυτοί μας έχουν κάνει περήφανοι και κανένας άλλος. Σε αυτούς οφείλονται όλα και αυτό μετράει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Εύχομαι να προκριθούμε σε όλες τις ομάδες μας».