Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley Masters & Juniors 2019: «Να προαχθεί αυτό το όμορφο άθλημα»

Προ των πυλών είναι πλέον τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Masters & Juniors beach volley 2019! Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (19/6) ενόψει του πανελλήνιου σιρκουί, χορηγός επικοινωνίας του οποίου είναι το fosonline.gr, που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Δημήτρη Στεφανάκη.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley Masters & Juniors 2019: «Να προαχθεί αυτό το όμορφο άθλημα»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (19/6) στην αίθουσα Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η συνέντευξη Τύπου των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Masters & Juniors μπιτς βόλεϊ 2019.

Στο πάνελ παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.ΠΕ. Νεκτάριος Χαλβατζής, ο εκπρόσωπος του χορηγού επικοινωνίας του πανελλήνιου σιρκουί fosonline.gr, Δημήτρης Στεφανάκης, ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος-Αθλητισμού Δήμου Ναυπακτίας, Ανδρέας Κοτσανάς, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου, Χάρης Αλεξάκης, ο εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας Vapona, Παναγιώτης Τασιούλης και το μέλος του ΔΣ της Ε.Ο.ΠΕ., Ιφιγένεια Τέφα.

Νεκτάριος Χαλβατζής (Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.ΠΕ): «Όσοι ασχολούνται, το αγαπούν!»

«Φέτος κάναμε τέσσερα masters λόγω των δύο διεθνών διοργανώσεων. Εύχομαι όπως πέρυσι να είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Πλέον, είναι πολλοί οι αθλητές που έρχονται και παίζουν. Έχουν γίνει επενδύσεις από παράγοντες, αθλητές, Δήμους για την βελτίωση των διοργανώσεων. Εύχομαι καλούς αγώνες».

Στην ερώτηση για το που βρίσκεται η ανάπτυξη στα τζούνιορ και αν τα σωματεία βλέπουν το μπιτς βόλεϊ ως ένα ξεχωριστό άθλημα, ο Γ.Γ. Νεκτάριος Χαλβατζής απάντησε:

«Ακόμα νομίζω δεν το έχουν καταλάβει. Νομίζουν ότι παίρνεις τους αθλητές και ότι χάνονται μετά. Οι αθλητές παίζουν μπιτς βόλεϊ και φτιάχνουν σώμα, πόδια και το χειμώνα στη σάλα παίζουν καλύτερα. Υπάρχουν πολλές διοργανώσεις που γίνονται και τα παιδιά έρχονται δύσκολα. Περισσότερες διοργανώσεις γίνονται στην επαρχία και ιδιαίτερα στη Κρήτη. Δυστυχώς, λίγοι ασχολούνται, αλλά αυτοί που ασχολούνται το αγαπούν. Η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έχουν μεγάλες συμμετοχές, δηλαδή τα παιδιά παλιά ήταν δεκάδες, πλέον μετρούνται σε εκατοντάδες και έχουν ανοδική τάση. Αυτό οφείλεται κυρίως στην πορεία των εθνικών ομάδων, που αποτελούν πρότυπα και όσο ανεβαίνουν τόσο διευρύνεται και η βάση της».

Αντώνης Χρυσανθακόπουλος (Αντιδήμαρχος αθλητισμού Αρχαίας Ολυμπίας): «Έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους»

«Ως Αντιδήμαρχος, τολμήσαμε πέρυσι να διοργανώσουμε το masters. Παρά τις αντιξοότητες με τον αρχαιολογικό χώρο με το αγκάθι της αρχαιολογίας που δεν αφήνουν παρεμβάσεις. Με την Ε.Ο.ΠΕ. πέρυσι το αντιμετωπίσαμε και το φέραμε εις πέρας το εγχείρημα αυτό. Φέτος δηλώνουμε πάλι παρών και παρά την εκλογική περίοδο, έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους και ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές. Ήταν ένα εγχείρημα και όλοι ήταν επιφυλακτικοί. Το μόνο υγρό στοιχείο στη περιοχή είναι ο Κλαδέος ποταμός. Ο κόσμος το αγκάλιασε, ήταν στο πικ και του τουρισμού μας. Ήταν ενθαρρυντικά τα μηνύματα και επιδιώκουμε μαζί με τον Δήμο να το εντάξουμε στον αθλητικό τουρισμό μας. Θα κάνουμε δύο γήπεδα μπιτς βόλεϊ μέσα στον ιστό της αρχαίας Ολυμπίας».

Δημήτρης Στεφανάκης (εκπρόσωπος Fosonline.gr) : «Πέρα από το ποδόσφαιρο και τα άλλα αθλήματα θέλουν μεγάλη προβολή»

«Η εφημερίδα "ΦΩΣ των ΣΠΟΡ" και το fosonline.gr στοχεύουν στην αποσυμφόρηση της αθλητικής ενημέρωσης, διότι πέρα από το ποδόσφαιρο και τα άλλα αθλήματα θέλουν μεγάλη προβολή. Είμαστε όλοι σε αυτήν την αντίληψη και στο μέτρο του δυνατού θα είμαστε στο πλευρό σας, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

Άρης Αγγελόπουλος (Συντονιστής Antirrion Masters): «Στόχος είναι οι ομάδες στο Αντίρριο να φτάσουν τον τριψήφιο αριθμό»

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που για 3η χρονιά η Ε.Ο.ΠΕ. μας εμπιστεύτηκε. Την πρώτη χρονιά τα πνεύματα ήταν κάπως περίεργα για το αν τα καταφέρναμε. Απόδειξη ότι όλα πήγαν καλά ήταν ότι πέρυσι είχαμε ρεκόρ συμμετοχών και γεμάτες κερκίδες σε τρία γήπεδα. Φέτος, φιλοδοξία είναι να περάσουν όλοι καλά και στόχος είναι οι ομάδες να φτάσουν τον τριψήφιο αριθμό, σε μια εκπληκτική παραλία. Υπάρχει διπλός στόχος στο Αντίρριο. Ο πρώτος είναι ο αθλητικός τουρισμός και ο πιο σημαντικός για εμάς είναι να φέρουμε παιδιά στα γήπεδα. Είναι άγονη γραμμή και να το δουν από κοντά μπιτς βόλεϊ και σάλας. Ο Δήμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και έχουν γίνει διοργανώσεις και στη σάλα και φέτος το τρίτο συνεχόμενο masters. Ήδη μπαίνουν περισσότερα παιδιά στο άθλημα και υπάρχει αίτημα να μείνει μόνιμα ένα γήπεδο μπιτς βόλεϊ».

Ανδρέας Κοτσανάς (Αντιδήμαρχος αθλητισμού και περιβάλλοντος Δήμου Ναυπακτίας): «Σας καλούμε όλους να χαρούμε την διοργάνωση»

«Ευχαριστώ τον κ. Αγγελόπουλο και όλους όσοι συνεργαστήκαμε αυτά τα τρία χρόνια. Δύσκολη η χρονική συγκυρία με τις εκλογές. Εγώ παραιτήθηκα, γιατί ήμουν υποψήφιος αλλά θα είμαι στην επόμενη μέρα. Ευχαριστώ αυτούς που με εξουσιοδοτήσαν να έρθω εδώ. Δεν έχουμε χορηγούς και κάνουμε την διοργάνωση με δικούς μας πόρους και θεωρώ ότι αυτός ο θεσμός θα συνεχιστεί. Ευχαριστούμε τους αθλητές που μας τιμούν με την παρουσία τους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Σας καλούμε όλους να χαρούμε την διοργάνωση».

Χάρης Αλεξάκης (Αντιδήμαρχος αθλητισμού και πολιτισμού): «Εύχομαι σε όλες τις ομάδες να είναι στην Ολυμπιάδα»

«Ο Άγιος Νικόλαος φιλοξενεί για 3η χρόνια τους τελικούς και τους σημαντικότερους αγώνες. Είναι περηφάνια για εμάς που είμαστε ενεργοί στην αναγέννηση του μπιτς βόλεϊ εδώ και τρία χρόνια και αυτό φαίνεται με τις διεθνείς διακρίσεις. Θα προσπαθήσουμε και φέτος να ανεβάσουμε τον πήχη. Βάζουμε κάθε χρόνο υψηλοτέρους στόχους. Ευχαριστούμε την Ε.Ο.ΠΕ. που μας εμπιστεύεται, από την πρώτη στιγμή και προσπαθούμε κάθε φορά να είμαστε βελτιωμένοι και ίσως μια πιο ευρύτερη συνεργασία. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες να είναι στην Ολυμπιάδα και μέσα από τις διοργανώσεις οι ομάδες να βελτιωθούν. Ξεκινήσαμε δειλά- δειλά και κάθε χρόνο εμπλουτίζουμε τις δράσεις μας. Η τραγωδία στο Μάτι μας τράβηξε λίγο πίσω, αλλά κάνουμε δράσεις. Ο Δήμος έχει τον αθλητικό τουρισμό, οι παράλιες είναι πλεονέκτημα και οι αθλητές αισθάνονται άνετα. Ελπίζουμε και φέτος με καινούργια πράγματα για να έχει περισσότερο κόσμο».

Ιφιγένεια Τέφα (Μέλος Δ.Σ της Ε.Ο.ΠΕ.): «Σας περιμένουμε όλους στη Πρέβεζα»

«Η Πρέβεζα είναι παραθαλάσσια πόλη που τους καλοκαιρινούς μήνες κινείται στους ρυθμούς του μπιτς βόλεϊ. Πέρυσι η προσπάθεια που κάναμε ανταμείφθηκε αναλαμβάνοντας την διοργάνωση του Κ17. Τα πήγαμε καλά και απόδειξη αποτελεί ότι φέτος πήραμε ξανά αυτή την διοργάνωση, στις 26-28 Ιουλίου στην Κυανή Ακτή. Η Πρέβεζα έχει προσφέρει στο μπιτς βόλεϊ, έχοντας αναδείξει αθλητές που έχουν επανδρώσει εθνικές ομάδες. Η προσπάθεια συνεχίζεται με την βοήθεια των τοπικών παραγόντων και της ομοσπονδίας. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ στις εθνικές ομάδες υγεία και καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων σας. Σας περιμένουμε όλους στη Πρέβεζα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ανάπτυξη του μπιτς βόλεϊ στις μικρές ηλικίες το μέλος Δ.Σ της Ε.Ο.ΠΕ, Ιφιγένεια Τέφα είπε:

«Το 90% αγοριών και κοριτσιών που είναι το χειμώνα στη σάλα, οδεύουν το καλοκαίρι στο μπιτς βόλεϊ. Στις γύρω πόλεις δεν έχει γήπεδα και γονείς φέρνουν τα παιδιά τους στην Πρέβεζα. Στα Γιάννενα ξεκινούν ξανά το μπιτς βόλεϊ, γιατί υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον».

Παναγιώτης Τασιούλης (Εκπρόσωπος Vapona): «Είναι πολύ σημαντικό να προαχθεί αυτό το όμορφο άθλημα»

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ευκαιρία που μας δίνεται. Είναι χαρά για εμάς που είμαστε χορηγοί. Η μάρκα Vapona σχετίζεται 100% με το καλοκαίρι γιατί, μας προστατεύει από απρόσκλητους επισκέπτες. Έτσι, στηρίζει ένα άθλημα, όπως το μπιτς βόλεϊ που σχετίζεται και αυτό 100% με το καλοκαίρι. Η συγκεκριμένη χορηγία θα επωφεληθούν τα δύο μέρη. Είναι πολύ σημαντικό να προαχθεί αυτό το όμορφο άθλημα και να αναδειχθεί στην παγκόσμια αγορά. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές».