Τριανταφυλλίδη: «Να κάνουμε τους συμπατριώτες μας να χαμογελάσουν ξανά»

Η Ελισάβετ Τριανταφυλλίδη μίλησε για τη συμμετοχή και τον στόχο της στους αγώνες της Κρήτης.

Τριανταφυλλίδη: «Να κάνουμε τους συμπατριώτες μας να χαμογελάσουν ξανά»

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα αγωνιστώ στην χώρα μου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Οι εγκαταστάσεις στον Καρτερό είναι υπέροχες. Είναι η 4η φορά που έρχομαι στην Κρήτη φέτος, αφού έχω παίξει σε αγώνες σε Ηράκλειο, Χανιά και Αγιο Νικόλαο. Στο Λασίθι μάλιστα κατακτήσαμε και τον τίτλο στον τελικό του πανελληνίου τουρνουά μπιτς βόλεϊ».

Αναφορικά με τον στόχο της στους αγώνες του Ηρακλείου τόνισε: «Στόχος είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Θα θέλαμε να μπούμε στην τετράδα και να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Είναι δύσκολο το τουρνουά και έχει καλές ομάδες. Το επίπεδο είναι υψηλό, αλλά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας για μία διάκριση».

Φυσικά αναφέρθηκε και στον μεγάλο φετινό της στόχο που είναι «η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο να προκριθούμε και να ζήσουμε αυτή την τεράστια εμπειρία».

Στην ερώτηση για το ποσο δύσκολες είναι οι συνθήκες προετοιμασίας για ένα άθλημα παραλίας τον χειμώνα, η ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέφερε ότι: «Ευτυχώς γίνεται μία νέα προσπάθεια από την Ομοσπονδία Βόλεϊ με την διοργάνωση ενός χειμερινού πρωταθλήματος beach volley. Είναι δύσκολο να προετοιμάζεσαι τον χειμώνα σε ένα άθλημα που θέλει ήλιο. Ευτυχώς βρισκόμαστε στην Ελλάδα, όπου ο ήλιος λάμπει τις περισσότερες μέρες του χρόνου. Υπάρχουν πάντως κλειστές εγκαταστάσεις στα Γλυκά Νερά της Αθήνας, που μας βοηθάνε καθόλη την διάρκεια της σεζόν».

Για το γεγονός ότι οι αγώνες γίνονται μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Θεσσαλία, σχολίασε: «Δυστυχώς, όπως και μετά την τραγωδία στο Μάτι το 2018 πρέπει να παίξουμε αγώνες. Μας έχει επηρεάσει ψυχολογικά, είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, Μπορεί να είναι βαρύ το κλίμα, αλλά η ζωή προχωράει και θέλουμε να κάνουμε τους συμπατριώτες μας να χαμογελάσουν ξανά».

Ο πατέρας της αθλήτριας, ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, αξίζει να αναφέρουμε ότι υπήρξε μέλος της ομάδας που έφερε στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη διάκριση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το χάλκινο μετάλλιο του 1987 (Γάνδη).

«Δεν μου είπε κάτι πριν φύγω από την Αθήνα για να κατέβω την Κρήτη. Κρατάει μάλλον τα μυστικά του αθλήματος για τον… εαυτό του. Η αλήθεια, χωρίς πλάκα, είναι ότι με εμπιστεύεται», είπε η Τριανταφυλλίδη.