Το συγκινητικό μήνυμα των παιδιών: «Στο Μάτι υπάρχει ζωή!» (pics, vid)

Περισσότερα από 200 παιδιά της πολύπαθης περιοχής έστειλαν μήνυμα ζωής στο «1ο τουρνουά Πάρις Κατσουλάκης».

Το συγκινητικό μήνυμα των παιδιών: «Στο Μάτι υπάρχει ζωή!» (pics, vid)

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα και με το σύνθημα «το Μάτι θα ζήσει» περισσότερα από 200 παιδιά της πολύπαθης περιοχής έδωσαν δυναμική παρουσία στους τελικούς και στις απονομές του «1ου τουρνουά Πάρις Κατσουλάκης» στη μνήμη του 20χρονου που έχασε τη ζωή του μαζί με τους γονείς και τη γιαγιά του στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

«Στέλνουμε το δυνατό μήνυμα μας μέσα από αυτό το γήπεδο του μπιτς βόλεϊ. Στο Μάτι υπάρχει ζωή» είπε από το μικρόφωνο ένα από τα παιδιά που ήταν στην οργανωτική επιτροπή.

Δείτε το σχετικό βίντεο του volleynews.gr:

Υπό το φως του μελαγχολικού φεγγαριού μνημονεύτηκε ο Πάρις που κάθε καλοκαίρι διοργάνωνε αυτό το τουρνουά και η όλη προσπάθεια αφιερώθηκε στους 98 ανθρώπους που χάθηκαν, αλλά και στους χιλιάδες που έχασαν τους ανθρώπους τους και τις περιουσίες τους. Πολλοί Ματιώτες βρέθηκαν στο μικρό αλλά φιλόξενο λιμανάκι που τις τελευταίες 40 ημέρες είναι ο τόπος συγκέντρωσης όλων των κατοίκων της περιοχής που προσπαθούν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους αλλά και για να συζητήσουν τα τεράστια προβλήματα που τους απασχολούν.

Νωρίτερα από τους τελικούς έδωσαν αγώνα επίδειξης ο Σπύρος Λιβαθηνός, ο Άγγελος Μπασινάς, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Φάκας, ενώ βρέθηκε και ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Άπαντες έδωσαν την υπόσχεση να συνεχίσουν τις δράσεις τους για να μην ξεχαστούν όσοι έχασαν τη ζωή τους, αλλά και για να δοθούν λύσεις στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και ταλαιπωρούν εκατοντάδες οικογένειες.

Δείτε φωτογραφίες από το τουρνουά στο Μάτι: