Beach Pro Tour, Ρόδος: Χρυσό μετάλλιο ξανά για τους Ελβετούς Μετράλ, Χάουσενερ

Το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο τουρνουά beach volley στη Ρόδο κατέκτησαν οι Ελβετοί Κουεντίν Μετράλ, Ιβές Χάουσενερ.

Beach Pro Tour, Ρόδος: Χρυσό μετάλλιο ξανά για τους Ελβετούς Μετράλ, Χάουσενερ

Το δίδυμο από την Ελβετία μετά τη πρώτη θέση που κατέλαβαν διεθνές τουρνουά στη Μαδρίτη έκαναν το «δύο στα δύο» μέσα σε μία εβδομάδα και πρόσθεσαν στην βαθμολογία τους 400 βαθμούς. Την δεύτερη θέση κατέκτησαν οι Αμερικανοί Λόγκαν Γουέμπερ, Μάιλς Έβανς προσθέτοντας 360 βαθμούς ως δίδυμο, ενώ το χάλκινο μετάλλιο και 320 βαθμούς πήραν οι Φινλανδοί Γούρκι Νούρμινεν, Σαντέρι Σίρεν.

Ο τελικός ήταν εντυπωσιακός, με τον κόσμο της Ρόδου να έχει κατακλύσει κάθε γωνιά των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Καλλιπάτειρας, δίνοντας ώθηση και στις δύο ομάδες που διεκδικούσαν το χρυσό μετάλλιο σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, με τους Ελβετούς να κάνουν την αντεπίθεσή τους στο τάι μπρέικ, με τον Ιβές Χάουσενερ να βγάζει εντυπωσιακές άμυνες κρατώντας την ομάδα του ζωντανή. Με τη βοήθεια και του κόσμου, οι Ελβετοί έφτασαν στη νίκη με 2-1 σετ (21-18, 18-21, 15-10) φτάνοντας στη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία τους σε διάστημα επτά ημερών.

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω τα συναισθήματά μου αυτή την στιγμή. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι πετύχαμε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Κατακτήσαμε δύο συνεχόμενα χρυσά μετάλλια, τα οποία μας δίνουν κίνητρο για την συνέχεια» είπε στις δηλώσεις του ο μπλοκέρ της ομάδας Κουεντίν Μετράλ.

Ο δε Ιβές Χάουσενερ αναφέρθηκε στη διοργάνωση, στον κόσμο της Ρόδου:

«Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή και καλά οργανωμένη. O κόσμος από την πρώτη ημέρα βρισκόταν στα γήπεδα, αλλά στον τελικό γέμισε τις κερκίδες και η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στην Ελλάδα και στην Ρόδο και ήταν φανταστικά. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε και μία μικρή βόλτα, είδαμε την παλιά πόλη και φάγαμε επίσης πολύ καλά. Ευχαριστούμε για όλα» κατέληξε.