Θρακιώτες στην κορυφή της Σκύρου (pics)

Το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο σε τουρνουά Masters κατέκτησαν στη Σκύρο οι Θρακιώτες Ραφαήλ Μπανιώτης/Γιώργος Τερζόγλου.

Θρακιώτες στην κορυφή της Σκύρου (pics)
Eurokinissi

Οι αθλητές από την Κομοτηνή και την Ξάνθη επικράτησαν μετά από συγκλονιστικό τελικό που καθήλωσε τους θεατές στις γεμάτες κερκίδες στην παραλία Μώλος με 2-1 (21-17, 17-21, 15-9) των Παναγιώτη Ιωαννίδη, Βασίλη Κωστόπουλου, οι οποίοι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε τελικό ως δίδυμο. Κάθε ομάδα είχε από ένα σετ και όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Η ομάδα των Μπανιώτη/Τερζόγλου ήταν πιο ψύχραιμη, πήρε διαφορά ασφαλείας, την οποία κράτησε μέχρι τέλους.
«Είναι απίστευτο το συναίσθημα που νιώθω αυτή την στιγμή. Η πρώτη θέση είναι δικαίωση των κόπων μας» δήλωσε ο Ραφαήλ Μπανιώτης και ο Γιώργος Τερζόγλου συμπλήρωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος. Η πρώτη θέση μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά».

Πρωταθλήτριες 17 χρονών


Σε ηλικία μόλις 17 ετών, Έλενα Μπάκα και Διονυσία Μάτιου ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Skyros Masters και έγιναν οι νεαρότερες αθλήτριες που φτάνουν στην πρώτη θέση σε τουρνουά Masters.


Οι νεαρές αθλήτριες στον τελικό που διεξήχθη στην παραλία Μώλος, επικράτησαν με 2-1 (16-21, 21-13, 15-11) σετ των Βασιλική Ματιάδη/Άννα Κουμβάκη και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

Μπάκα και Μάτιου ξεκίνησαν το παιχνίδι αγχωμένες, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλες τους και το κατέκτησαν με 21-16. Πόντο-πόντο, οι νικήτριες του Skyros Masters βρήκαν ρυθμό και έφτασαν στην ανατροπή.

«Είναι πραγματικά απίστευτο το συναίσθημα. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την χαρά μου» τόνισε με το χαμόγελο στα χείλη η Έλενα Μπάκα και η Διονυσία Μάτιου ανέφερε: «Έχω κατακτήσει διοργανώσεις τζούνιορ, ωστόσο η αίσθηση να είσαι πρώτη σε τουρνουά Masters δεν περιγράφεται».

Πηγή φωτογραφιών: megapress