Απολλώνιος: Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία η Κάταλιν Κις

Εξελίξεις στον Απολλώνιο και πιο συγκεκριμένα στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, την οποία και ανέλαβε η ελληνοουγγαρέζα Κάταλιν Κις. 

Απολλώνιος: Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία η Κάταλιν Κις

Η Κάταλιν Κις είναι η διάδοχος του Βασίλη Αρναούτη στον πάγκο του Απολλώνιου στην Α2 γυναικών. Η ελληνοουγγαρέζα πρώην διαγώνια, είναι μια από τις κορυφαίες ξένες που έχουν αγωνιστεί στη χώρα μας και στην ομάδα του Κερατσινίου, κάνει το πρώτο βήμα ως προπονήτρια γυναικείας ομάδας.

Μέχρι τώρα είχε ασχοληθεί με αναπτυξιακές ομάδες διαφόρων συλλόγων και την φετινή σεζόν ήταν συνεργάτης του κ. Πολυμερόπουλου στον ΓΣ Χαλανδρίου, στην Β΄εθνική ΕΣΠΑΑΑ. Η διοίκηση του Απολλώνιου βλέπει στο πρόσωπο της Κις, μια νέα και φιλόδοξη προπονήτρια, η οποία θα προσπαθήσει να «κτίσει» μια καινούργια ομάδα από την αρχή με άλλη φιλοσοφία και η οποία θα είναι παράλληλα και ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί με υποομίλους και με πλέι οφ και πλέι άουτ.

Η ανακοίνωση του συλλόγου της συνεργασίας με την Κις:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με την προπονήτρια κ. Kiss Katalin! Η κ. Kiss, η οποία αποτελεί ένα κόσμημα των ελληνικών γηπέδων, θα αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση της Γυναικείας ομάδας, καθώς και την επίβλεψη των αγωνιστικών τμημάτων της Ακαδημίας του Συλλόγου!

Ο Σύλλογός μας, όπως πάντα, έτσι και στην κ. Kiss θα προσφέρει όλες τις συνθήκες και θα στηρίξει τις εισηγήσεις της, που θα χρειαστούν ώστε να παρουσιαστεί η ομάδα μας όσο πιο ανταγωνιστική μπορεί!

Σε μια πρώτη δήλωσή της ανέφερε: "Πρώτα από όλα είμαι πολύ χαρούμενη που μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω σε ένα σοβαρό Σύλλογο, που έχει αποκτήσει πολύ καλό όνομα στο ελληνικό βόλεϊ και θα κάνω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και τις παίκτριες μας να παίζουν το καλύτερο βόλεϊ.

Θα είναι ιδιαίτερη χρόνια λόγω του covid-19, αλλά εύχομαι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα κανονικά και χωρίς προβλήματα. Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν καινούριες μεταγραφές και θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις, ώστε να αναπληρωθούν οι χαμένοι μήνες της καραντίνας και η απουσία από το γήπεδο". .Ευχόμαστε στην κ. Kiss καλή αρχή με την ομάδα μας, με υγεία και πολλές χαρές κι επιτυχίες!»

Το βιογραφικό της Κις

Η Κις έχει γεννηθεί στις 2/2/1979 στην Ουγγαρία. Στην Ελλάδα ξεκίνησε την καριέρα της, το 2004-05 με τον Ηρακλή Κηφσιάς και στη συνέχεια πέρασε από Κτησιφών Παιανίας, Πανιώνιος, ΑΕΚ και Ολυμπιακός Πειραιώς, μεταγράφηκε στην Κύπρο και τον Απόλλων Λεμεσού, στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου αγωνίστηκε στον ΓΣ Ηλιούπολης και τον Άρη.

Στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας το 2012 με την ΑΕΚ όπου αναδείχθηκε ΜVP της Α1 και το 2014 κατέκτησε νταμπλ με τον Ολυμπιακό. Επίσης στο εξωτερικό εχει αγωνιστεί στην Ιταλία σε ομάδες της Α1 και Α2 ενώ ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Ουγγαρίας για 10 χρόνια. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 14 ομάδες σε εξωτερικό και Ελλάδα. Έχει ύψος 1μ84 και η θέση της ήταν διαγώνιος.

Τίτλοι:

4 Πρωταθλήματα Ουγγαρίας: 1999, 2000, 2001, 2003

4 Κύπελλα Ουγγαρίας: 1999, 2000, 2001, 2003

2 Πρωταθλήματα Ελλάδας: 2012, 2014

1 Σούπερ Καπ Ελλάδος: 2012

1 Κύπελλο Ελλάδας: 2014