Πιέσεις σε όσους ψήφισαν πρωταθλητή τον Ολυμπιακό

Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ελπίδα Αμπελοκήπων, αλλά και τα άλλα σωματεία που ψήφισαν  πρωταθλητή τον Ολυμπιακό, δέχονται πιέσεις από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό να αποσύρουν την ψήφο τους. Απομονωμένοι οι δυο σύλλογοι, εκτέθηκαν στην τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ, αρνούνται να παίξουν, ενώ ο Ολυμπιακός με ανακοίνωση του, επιμένει να κατεβούν στο γήπεδο.

Πιέσεις σε όσους ψήφισαν πρωταθλητή τον Ολυμπιακό

Η τοποθέτηση του Φοίνικα Σύρου, ότι θα ψηφίσει υπέρ της ανάδειξης πρωταθλητή του Ολυμπιακού, σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ αρνηθούν να αγωνιστούν, προκάλεσε αναστάτωση στο μπλοκ των δυο παραπάνω ομάδων, που προσπαθούν έμμεσα να αλλάξουν τη ψήφο των 8 σωματείων. Είναι έξαλλου τα μοναδικά που δεν θέλουν τα πλέι οφ 1-4 για την ανάδειξη πρωταθλητή, όπως το ζήτησε και με ανακοίνωση του ο Ολυμπιακός.

Ως γνωστόν για να παρθεί απόφαση για την τύχη του πρωταθλητή χρειάζεται πλειοψηφία με τα 3/4 των σωματείων, δηλαδή 8 ψήφοι στους 10, κι αυτό επετεύχθει την τελευταία στιγμή με την παραπάνω τοποθέτηση του Φοίνικα Σύρου. Ήδη είχαν ψηφίσει υπέρ της ανάδειξης του Ολυμπιακού ως πρωταθλητή οι: Παμβοχαϊκός, Ηρακλής, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ΟΦΗ, Ολυμπιακός, Κηφισιά και Ελπίδα Αμπελοκήπων. Η τελευταία μάλιστα ζήτησε να δεσμευθεί ο Ολυμπιακός με συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που έγινε.

Ο πρόεδρος του Φοίνικα Αντώνης Ρούσος μάλιστα είπε στους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού ( Παναγιώτης Μπόμης) και του ΠΑΟΚ ( Κώστας Παϊσιάδης) "Ο Ολυμπιακός έχει το ηθικό πλεονέκτημα γιατί και είναι πρώτος και θέλει να παίξει. Κι εμείς θέλουμε να παίξουμε. Αν όμως στις 25 Μαίου, το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο μας επιτρέψει να αγωνσθούμε, κι εσείς αρνηθείτε, τότε θα ψηφίσουμε κι εμείς υπέρ της ανάδειξης πρωταθλητή του Ολυμπιακού και με ψήφους 8-2 θα πάρει τον τίτλο"

Έτσι περιμένουμε το νέο πρωτόκολλο από την υγειονομική επιτροπή, κι αν επιτραπεί η συνέχιση του πρωταθλήματος υπάρχουν δύο δρόμοι:

1. Της υπαναχώρησης του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα τη διεξαγωγή των πλέι οφς 1-4.

2. Της επιμονής των δυο να μην αγωνιστούν, με αποτέλεσμα την ανάδειξη πρωταθλητή του Ολυμπιακού με ψήφους 8-2.

Εκεί που συμφώνησαν όλοι, ήταν στον μη υποβιβασμό κάποιας ομάδας και όλα δείχνουν ότι του χρόνου θα έχουμε πρωτάθλημα 12 ομάδων, χωρίς να εξετάζεται η οικονομική φερεγγυότητα τους, αν και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, τόνισε ότι με τα σημερινά δεδομένα δύσκολα θα πάρει μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα της Volley League.

Kαι απότι καταλαβαίνετε θα υπάρξουν έμμεσεις πιέσεις για να αλλαχθεί έστω και μια ψήφος, γι αυτό και ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Κώστας Παϊσιάδης σε συνέντευξη του στόχευσε στον Ηρακλή, αλλά πολύ περισσότερο στην Ελπίδα Αμπελοκήπων λέγοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει τη στάση των συλλόγων της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα της Ελπίδας που ξέρουμε ότι είναι σε μια περιοχή όπου το ΠΑΟΚτσήδικο στοιχείο επικρατεί. Λες και η στάση κάθε σωματείου καθορίζεται από τους οπαδούς που κατοικούν στην περιοχή του και όχι από το σωστό και δίκαιο, όπως το αντιλαμβάνεται το καθένα ξεχωριστά. Και στον αθλητισμό σωστό και δίκαιο είναι να παίζεις και οχι να φυγομαχείς με αστήρικτες δικαιολογίες. Επιβραβεύεται ο μαχητής, όχι ο ρίψασπις...

Υπήρξε μάλιστα και στοχευμένο δημοσίευμα κατά του Θόδωρου Μαυρίδη, εκπροσώπου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, πως ενήργησε στην τηλεδιάσκεψη για τα συμφέροντα του Ολυμπιακού και όχι για του Εθνικού. Και φυσικά αλλεπάλληλα λυσσώδη δημοσιεύματα κατά τη συνέχισης του πρωταθλήματος, παρότι όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Και απορούμε γιατί δεν το εξήγησε ο ομοσπονδιακός προπονητής και τεχνικός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος στο διοίκηση του "τριφυλλιού". Εκτός κι αν το θέμα είναι οικονομικό...

Επικρατεί μάλιστα σύγχυση, αφού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζήτησε να κάνουν απονομή στον Παναθηναϊκό, αν και δεύτερος (μπορεί και τρίτος αν γινόταν ο αγώνας ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στην Πυλαία) ισχυριζόμενος ότι η ομάδα του κέρδισε 3 σερι φορές τον Ολυμπιακό, κάτι που δεν ισχύει. Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 3-2 τον Παναθηναϊκό στο Μαρούσι, όπου είναι αήττητος σε δυο ματς και έχασε απλά το χρυσό σετ.

Παρόμοια κατάσταση από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο βόλεϊ γυναικών, όπου εδώ με 9-3 τα σωματεία ψήφισαν υπέρ της ανακήρυξης του Ολυμπιακού ως πρωταθλητή, που θέλει να παίξει, ενώ οι δυο προαναφερόμενοι θέλουν, με την ισχνή υποστήριξη του ΑΟ Θήρας να μπει παύλα...