Γκιγέρμο Ναράνχο Ερνάντες: «Επιστροφή της Εθνικής γυναικών στην ελίτ»

Τις πρώτες δηλώσεις του για την Εθνική ομάδα γυναικών του βόλεϊ έκανε ο νέος προπονητής Γκιγέρμο Ναράνχο Ερνάντες στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ΕΟΠΕ.

Γκιγέρμο Ναράνχο Ερνάντες: «Επιστροφή της Εθνικής γυναικών στην ελίτ»

«Είμαι ενθουσιασμένος γιατί παρακολουθούσα το ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία τρία χρόνια και έχω δουλέψει με την Αθηνά Παπαφωτίου και πριν ήμουν στην Στουτγάρδη μαζί με τον Γιάννη Αθανασόπουλο και τον Γιάννη Παρασχίδη, ο οποίος θα είναι μαζί μου στην Εθνική, φέτος είχα βοηθό ον Άκη Ευσταθόπουλο ενώ έπαιξα και κόντρα με τον Ολυμπιακό βιώνοντας τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Έχω δει πολλά ματς του πρωταθλήματος, έχω εικόνα για το υλικό. Ξέρω ότι είναι πολλά χρόνια εκτός μεγάλων διοργανώσεων η Εθνική ομάδα, αλλά πολλές αθλήτριες είναι στο εξωτερικό κι αυτές που παίζουν εδώ αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και δε είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Challenge Cup», ανέφερε μεταξύ άλλων στις αρχικές του δηλώσεις ο Ισπανός τεχνικός, ενώ στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

-Για ποιο λόγο δεν κλήθηκαν Κοκκινάκη και Παπαφωτίου;

«Η Κοκκινάκη για προσωπικούς λόγους ζήτησε να μην είναι στην Εθνική, ενώ Παπαφωτίου έφυγε από την Κονελιάνο με τραυματισμό και παρόλο που έπαιξε στην Πολωνία δεν το έχει ξεπεράσει ακόμη και ζήτησε να μείνει εκτός προκειμένου να αποθεραπευτεί. Εφόσον είναι καλά θα την έχουμε μαζί μας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού, αλλά έχουμε κι άλλα κορίτσια στην ομάδα»

-Είστε Ισπανός, ήρθατε στην Ελλάδα σε μια χώρα με κοντινή νοοτροπία κι έχετε να διαχειριστείτε μια νεανική ομάδα. Τι είναι αυτό που θέλετε να αλλάξετε για να έρθει μια επιτυχία;

«Το πρώτο που πρέπει να κάνω είναι να δώσω ένα κίνητρο γιατί θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι, ειδικά για τα κορίτσια του Ολυμπιακού που είχαν μια σκληρή χρονιά. Από κει και πέρα είμαι σίγουρος ότι κι οι αθλήτριες της Εθνικής έχουν την ανάγκη και θέλουν να αποδείξουν ότι πέρα από τις επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο μπορούν να πετύχουν κάτι ανάλογο και με την Εθνική ομάδα»

.-Σας προβληματίζει το ότι οι αθλήτριες του Ολυμπιακού που σηκώνουν το βάρος στην Εθνική, είχανε μια πολύ γεμάτη σεζόν;

«Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο δώσαμε στα κορίτσια του Ολυμπιακού καθώς και στις Βασιλαντωνάκη, Μερτέκη κάποιες μέρες επιπλέον άδεια. Έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα έτσι ώστε να υπάρχουν κάποια διήμερα, τριήμερα για να μπορέσουν να ξεκουραστούν. Αυτό το πρόβλημα υπάρχει στο μυαλό μας και μετά από κάθε προπόνηση θα γίνονται οι κατάλληλες μετρήσεις και από τις πληροφορίες που θα παίρνουμε θα αποφασίζουμε αναλόγως. Υπάρχει η εμπειρία και η γνώση, έτσι ώστε όταν θα κρίνονται όλα τα κορίτσια να είναι έτοιμα».

Σχετικά με την Αρέτα Κονόμι είπε: «Η αθλήτρια έχει ανακοινώσει την αποχώρηση της. Σε συνενόηση μαζί της θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο για την Εθνική ομάδα».