Βόλεϊ: Εννιά θέσεις στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα χάρη στον Ολυμπιακό!

Η Ελλάδα θα έχει έναν επιπλέον εκπρόσωπο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της επόμενης σεζόν χάρη στην πορεία της ομάδας γυναικών του Ολυμπιακού. Αναλυτικά όλες οι θέσεις που θα «γεμίσουν» οι ελληνικές ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου

Βόλεϊ: Εννιά θέσεις στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα χάρη στον Ολυμπιακό!

Κάθε χρόνο ψάχνουμε με το… φανάρι τις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αφού λόγω οικονομικής ένδειας οι αρνήσεις πέφτουν βροχή και με το ζόρι έχουμε δυό-τρεις ομάδες μας στις διοργανώσεις της CEV. Παρόλα αυτά η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία μας δίνει 4 θέσεις στους άνδρες και 5 στις γυναίκες.

Η Ελλάδα μπορεί να έχει 4 εκπροσώπους στους άνδρες, όσους και τη φετινή περίοδο, αλλά με μία επιπλέον ομάδα στις γυναίκες, χάρη στην προπέρσινη πορεία του Ολυμπιακού και την περσινή του ΑΟ Θήρας (δεν μετρούν οι βαθμοί της φετινής περιόδου, αλλά της περασμένης τριετίας).

Στους άνδρες ούτε φέτος υπάρχει θέση στους ομίλους του Champions League (10η θέση τόσο στη συνολική βαθμολογία όσο και στην ειδική που υπάρχει για το CL, όπου για 0.33 βαθμούς η Τσεχία παίρνει το απευθείας εισιτήριο), παρά μόνο μια θέση στα προκριματικά τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Υπάρχει μια θέση στο CEV Cup και δύο στο Challenge Cup, αλλά με την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις (συν Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ) ίσως έχουμε καλύτερη συγκομιδή και μια θέση στους ομίλους του Champions League, αρκεί βέβαια να τηρούμε και τις προδιαγραφές. Η διοργάνωση των αγώνων πρέπει να γίνεται σε γυμναστήριο 3.000 θέσεων, κάτι που δεν έχει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Στις γυναίκες, δεν υπάρχουμε στη βαθμολογία του Champions League, αλλά στη συνολική βαθμολογία είμαστε στην 11η θέση με 142.000 βαθμούς και την επόμενη σεζόν (όταν θα μπουν οι φετινοί βαθμοί από Ολυμπιακό και ΑΟ Θήρας) θα βρεθούμε πιο ψηλά.

Έτσι θα έχουμε μία θέση στα προκριματικά του Champions League και από δύο σε CEV και Challenge Cup όπου κι εδώ η παρουσία του ΠΑΟ και του ΠΑΟΚ, μπορεί να μας φέρει ψηλά. Φέτος πήραν μέρος στα ευρωπαϊκά κύπελλα μόνο ο Ολυμπιακός, ο Πορφύρας και ο ΑΟ Θήρας, αφού υπήρξαν αρνήσεις για τις υπόλοιπες θέσεις. Στους άνδρες μόνο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.