Σωματεία Pre League: Συμφωνία για διακοπή πρωταθλήματος και προβάδισμα ανόδου για την ΑΕΚ

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη τηλεδιάσκεψη της διοίκησης της ΕΟΠΕ με του εκπροσώπους των 12 σωματείων της Pre League.

Σωματεία Pre League: Συμφωνία για διακοπή πρωταθλήματος και προβάδισμα ανόδου για την ΑΕΚ

Όπως και στην αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη με τις ομάδες της Volleyleague γυναικών, η διαδικασία κύλησε μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και συζητήθηκαν όλες οι απόψεις και οι προτάσεις που αφορούσαν το μέλλον του πρωταθλήματος αλλά και το τι θα γίνει με τις ομάδες που είναι υποψήφιες για άνοδο και υποβιβασμό.

Η πλειοψηφία των σωματείων τάχθηκε υπέρ της διακοπής του πρωταθλήματος και της ματαίωσης των πλέι οφ και πλέι άουτ. Σχεδόν όλοι παραδέχτηκαν ότι μετά από τέτοια διακοπή και κάτω από αυτές τις συνθήκες καραντίνας δεν μπορούν πλέον να γίνουν αγώνες.

Επίσης οι περισσότεροι εκπρόσωποι ήταν θετικοί στην άποψη της ομοσπονδίας, ότι η ΑΕΚ και λόγω πρωτιάς στην βαθμολογία, έχει το προβάδισμα ανόδου στην Volleyleague γυναικών ενώ έμεινε ανοιχτό το ευαίσθητο θέμα ανόδου της δεύτερης ομάδας που το πλεονέκτημα λόγω επίσης βαθμολογίας έχουν οι Αμαζόνες, ενώ δεν αποκλείστηκε και η περίπτωση να δοθεί wild card και σε άλλη ομάδα εφόσον αυτή χρειαστεί.

Την επιθυμία πάντως για άνοδο λόγω οργάνωσης, μπάτζετ, γηπέδου, χορηγών, εξέφρασε ξεκάθαρα ο εκπρόσωπος της Λαμίας.

Εδώ να σημειωθεί ότι πολλά θα εξαρτηθούν για την άνοδο των ομάδων της Πρι Λιγκ και από το γεγονός, ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν υποβιβαστούν μία ή δύο ομάδες από την Volleyleague.

Υποβιβασμός στην Β΄εθνική για όποια ομάδα αποχωρήσει

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Καραμπέτσος, αφού ολοκλήρωσε με τους εκπροσώπους των 12 σωματείων την δίωρη αυτή διάσκεψη τους επεσήμανε δύο γεγονότα. Αρχικά όποια ομάδα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και στη συνέχεια αποχωρήσει όπως στο παρελθόν, δεν θα τιμωρείται με πρόστιμο η αφαίρεση βαθμών αλλά με υποβιβασμό στην Β΄εθνική στην Ένωση που ανήκει.

Τέλος οι απόψεις τους θα τεθούν υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.ΠΕ (27/4). για τις τελικές αποφάσεις, λαμβανομένου υπόψη και των σχετικών αποφάσεων της Πολιτείας για την καραντίνα και το επιτρεπόμενο δικαίωμα αλλαγής στα πρωταθλήματα από τις διοργανώτριες αρχές.