Καταγγελία για πλαστοπροσωπία στο πρωτάθλημα κορασίδων ΕΣΠΑΑΑ

Σοβαρή καταγγελία σε βάρος ομάδας που προκρίθηκε στη Β' φάση κορασίδων της ΕΣΠΑΑΑ έγινε από σύλλογο που συμμετέχει στο ίδιο πρωτάθλημα και απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τη μεγαλύτερη ένωση πετοσφαίρισης της χώρας.

Καταγγελία για πλαστοπροσωπία στο πρωτάθλημα κορασίδων ΕΣΠΑΑΑ

Σύλλογος που εδρεύει στην Ανατολική Αττική χρησιμοποίησε συστηματικά αθλήτριες γεννημένες το 2002 που έχουν περάσει στην κατηγορία των νεανίδων και με αυτό τον τρόπο κατάφερε να εξασφαλίσει αποτελέσματα ικανά για να της δώσουν την πρόκριση για τη β΄φάση που αρχίζει σήμερα.

Η διοίκηση της ΕΣΠΑΑΑ παρότι γνώριζε το θέμα από την πρώτη στιγμή δεν έδειξε ανάλογα αντανακλαστικά, ούτε και προχώρησε σε πειθαρχικά μέτρα κατά του συλλόγου που κατέβασε νεάνιδες υποστηρίζοντας πως ο έλεγχος έπρεπε να είχε γίνει κατά τη διάρκεια του αγώνα και πως μία πιθανή δημοσιοποίηση του θέματος θα ήταν δυσφήμιση για το άθλημα και την Ένωση.

«Μετά την απομάκρυνση του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται», ήταν η απάντηση υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΣΠΑΑΑ προς την διοίκηση του σωματείου που έκανε την επίσημη καταγγελία στην ΕΣΠΑΑΑ αλλά τον λόγο φαίνεται πως τον έχουν πλέον οι γονείς. Σύμφωνα με πληροφορίες του volleynews.gr γονείς άλλων συλλόγων που τα παιδιά τους αγωνίζονται σε ομάδες που αποκλείστηκαν θα κινήσουν το θέμα σε αστικά δικαστήρια με αποδεικτικά τα φύλλα αγώνος, τις φωτογραφίες και τα βίντεο των αναμετρήσεων.

Στην Α΄φάση του πρωταθλήματος αγωνίστηκαν ο Μαραθώνας, τα Γλυκά Νερά, ο Γέρακας, τα Σπάτα, ο Ηλυσιακός, η Ραφήνα, ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρας και η Ίσιδα Νέας Μάκρης.

Στη Β΄φάση πέρασαν τα Σπάτα, ο Ηλυσιακός και η Ίσιδα Νέας Μάκρης και μάλιστα χθες βράδυ (8/12) έδωσαν και τους πρώτους αγώνες. Η ομάδα που φέρεται να έκανε την παράβαση στην Α΄ φάση και κατέβασε νεάνιδες, σε αγώνα που έδωσε χθες βράδυ με σύλλογο που αγωνίζεται και στην Volley League γυναικών.

Έχει ενδιαφέρον πάντως πως το όλο ζήτημα ξεκίνησε από παιδιά και γονείς που γνωρίζονται μεταξύ τους, ενώ σε αγώνες με κοντινές ομάδες που όλοι ήταν γνωστοί μεταξύ τους δεν χρησιμοποιήθηκαν οι νεάνιδες αλλά κανονικά οι κορασίδες. Είναι ένα ακόμα επεισόδιο αθέμιτου ανταγωνισμού και παράνομων μέσων που χρησιμοποιούν σύλλογοι και προπονητές προκειμένου να προβάλουν το «έργο τους» αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυσφημούν το άθλημα και να κάνουν ζημιά στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινούν το βόλεϊ.