Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Ήττα 3-0 σετ της Ελλάδας από τη Γαλλία

Με 3-0 σετ ηττήθηκε η Ελλάδα από την Γαλλία. Στα παιχνίδια με Πορτογαλία και Ρουμανία θα κριθεί η πρόκριση τους στους "16" του Eurovolley.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Ήττα 3-0 σετ της Ελλάδας από τη Γαλλία

H Γαλλία απέδειξε την ανωτερότητά της απέναντι στην Ελλάδα, καθώς επικράτησε με 3-0 σετ. Το πάλεψε η χώρα μας στο τελευταίο σετ (24-26), αλλά δεν τα κατάφερε.

Αυτή ήταν η τρίτη ήττα για το συγκρότημα του Ανδρεόπουλου και με αυτόν τον τρόπο, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της και τα δύσκολα παιχνίδια που είχε να δώσει, κόντρα σε Βουλγαρία, Ιταλία και Γαλλία. Η "γαλανόλευκη" την Κυριακή θα έχει ρεπό και την Δευτέρα θα δώσει "τελικό" κόντρα στη Ρουμανία.

Τα σετ: 14-25, 18-25, 24-26 σε 71'

ΕΛΛΑΔΑ (Ανδρεόπουλος): Ζουπάνι 13 (12/21 επ., 1 μπλοκ), Φιλίποφ 1 (1/2 επ.), Πετρέας 6 (3/7 επ., 3 μπλοκ), Πελεκούδας 5 (5/9 επ.), Φράγκος (0/4 επ., 83% υπ. - 17% άριστες), Πρωτοψάλτης 10 (10/17 επ., 48% υπ. - 20% άριστες) / Κοκκινάκης (λ, 56% υπ. - 25% άριστες), Ζήσης (λ, 33% υπ. - 33% άριστες), Ράπτης 11 (11/21 επ., 38% υπ. - 25% άριστες), Βουλκίδης.

ΓΑΛΛΙΑ (Τιλί): Τονιουτί, Τιλί 8 (8/13 επ., 90% υπ. - 60% άριστες), Λινέλ 13 (12/22 επ., 1 άσσος, 53% υπ. - 26% άριστες), Λε Ρου 5 (2/5 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Μπουαγιέ 25 (23/35 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Λε Γκοφ 8 (8/9 επ.) / Γκρεμπενίκοφ (λ, 63% υπ. - 26% άριστες), Μπριζάρ, Ροσάρ, Σινεζιέ 3 (3/3 επ.).

O ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής βόλεϊ ανδρών Δημήτρης Ανδρεόπουλος μετά την ήττα με 3-0 από τους Γάλλους σημείωσε: «Ήταν τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια, δώσαμε ότι καλύτερο είχαμε, αλλά κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δεν κερδίσαμε ασφαλώς ή δεν μπορέσαμε σε κάποια σετ να έχουμε πιο μεγάλη διάρκεια στην απόδοση μας, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Σε γενικές γραμμές έχουμε κάνει αυτό που έπρεπε να κάνουμε».

-Έχοντας κάνει αυτό που έπρεπε να κάνουμε μέχρι τώρα, στα δύο επόμενα ματς μπαίνει αν όχι το «πρέπει», το «μπορούμε να κερδίσουμε»…

«Ναι έτσι είναι και έχουμε σχεδόν εξαντλήσει τις δυνατότητες μας ως ομάδα. Αυτό είμαστε, αυτό που βλέπετε αλλά η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο όπως κάνουμε εδώ και καιρό… Κάθε προπόνηση είναι μοναδική, κάθε παιχνίδι είναι μοναδικό και σε κάθε ενέργεια μας θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Έτσι έχουμε έναν τελικό μπροστά μας και θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό…

-Τα αγωνιστικά στοιχεία που έχει δείξει η ομάδα υπάρχει κάτι που σας ικανοποίησε περισσότερο ή κάτι που θέλετε να βελτιωθεί;

«Σε γενικές γραμμές είμαστε αυτοί που παρουσιαζόμαστε βγάζοντας τα καλά μας στοιχεία μέσα στο γήπεδο. Προσπαθούμε να πιέσουμε στο σέρβις και έχουμε μια επιθετική ταχύτητα, ενώ γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και κυρίως αυτές στο μπλοκ. Μας έχει ικανοποιήσει σίγουρα η αμυντική προσπάθεια της ομάδας».

-Ο Φιλίποφ και ο Πρωτοψάλτης μαζί με τον Πετρέα που βγήκε λίγο σήμερα είναι οι μοναδικοί που δεν έχουν βγει καθόλου; Είναι μια επιλογή γιατί το παλεύουμε μέχρι τέλους ή γιατί θεωρείτε ότι αυτοί είναι αναντικατάστατοι;

«Ακόμη και κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα σκεφτήκαμε να δώσουμε ανάσες σε κάποιους παίκτες. Παρόλα αυτά η απόφαση μας ήταν να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, κι αυτό αφορά το δεύτερο και το τρίτο σετ στο σημερινό ματς. Καταλαβαίνω το πνεύμα της ερώτησης και είναι σωστή η προσέγγιση, αλλά αυτή είναι η φιλοσοφία μας: ‘Αυτό το ματς, το σημερινό, θέλουμε να πάρουμε και δεν φτάνουμε στο αυριανό. Γι αυτό κι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις»