Ναράνχο: «Το πιο κρίσιμο ματς με τη Γαλλία, μας λείπει ύψος!»

Ο Γκιγιέρμο Ναράνχο μίλησε για τους στόχους και τις πιθανότητες της Εθνικής Γυναικών ενόψει της συμμετοχής της στο 31ο Ευρωβόλεϊ στα γήπεδα της Τουρκίας.

Ναράνχο: «Το πιο κρίσιμο ματς με τη Γαλλία, μας λείπει ύψος!»

Μερικά από τα μυστικά της Εθνικής ομάδας γυναικών λίγο πριν η αποστολή της αναχωρήσει για την Άγκυρα της Τουρκίας με προορισμό την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αποκάλυψε ο Ισπανός ομοσπονδιακός τεχνικός Γκιγιέρμο Ναράνχο. Αναλυτικά όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας:

Για τον στόχο της ομάδας: «Πρέπει να είμαστε έξυπνοι στη διαχείριση των αγώνων πριν τους «τελικούς», τα σημαντικά παιχνίδια δηλαδή του τουρνουά. Ο βασικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε Γαλλία και Φινλανδία. Δεν κρυβόμαστε. Δύο νίκες θέλουμε και από κει και ύστερα θα παίξουμε με τη Βουλγαρία, θα την «κυνηγήσουμε» και ποιος ξέρει, όλα μπορούν να συμβούν. Μπορεί να χάσουμε με 15, 12 και 10 και τα τρία σετ αλλά κανείς δεν ξέρει σε ποια κατάσταση θα είναι ο αντίπαλός μας και με τι φόρα θα ερχόμαστε εμείς. Πολύ σημαντικό επίσης είναι το πρώτο ματς με την Τουρκία. Ακολουθεί ο «τελικός» με την Γαλλία και εκεί χρειαζόμαστε φρεσκάδα. Δεν θα είναι εύκολο για την ομάδα μας να παίξει 3 δυνατά παιχνίδια στη σειρά. Θα πρέπει να διαχειριστούμε τα παιχνίδια με εξυπνάδα. Αυτό θα είναι το κλειδί για μας».

Για την κατάσταση της ομάδας: «Στο Savaria Cup βρήκαμε το σύστημα που θα ακολουθήσουμε. Αρκετές παίκτριες όπως η Ανθή (σ.σ. Βασιλαντωνάκη) και η Κωνσταντίνα (σ.σ. Βλαχάκη) δεν έπαιζαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς στη θέση που θα παίξουν στην Εθνική. Η Ανθή έπαιζε ακραία, στην Εθνική θα παίξει διαγώνια. Η Κωνσταντίνα στον Ολυμπιακό έπαιξε περισσότερο σαν διαγώνια και λιγότερο σαν ακραία που θα παίξει στην Εθνική. Δεν ήθελα να αποκαλύψω το σχήμα στα φιλικά στο Καρπενήσι, αλλά στην Ουγγαρία το δοκίμασα σε δύο παιχνίδια και δούλεψε. Στο τρανζίσιον παιχνίδι μετά από άμυνα θα δείτε ότι θα έχουμε περισσότερες επιλογές. Είμαστε έτοιμοι για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε».

Για το πιο κρίσιμο ματς του Ευρωπαϊκού: «Νομίζω ότι θα είναι με τη Γαλλία. Θα μοιάζει με «τελικό» και για τις δύο ομάδες, όπως και αυτό με τη Φινλανδία. Είμαστε και οι τρεις ομάδες πολύ κοντά. Δεν μπορεί καμία από αυτές τις 3 να σκέφτεται πως θα αντιμετωπίσει Τουρκία, Σερβία ή Βουλγαρία. Και οι τρεις αυτές ομάδες είναι ένα επίπεδο πάνω στον όμιλο. Οπότε το παιχνίδι με τη Γαλλία θα είναι πολύ κρίσιμο. Εμείς αν και το καλοκαίρι παίζαμε στο Silver European League δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε ομάδες που παίζουν στο Golden League όπως για παράδειγμα η Ισπανία. Από το 2010 και μετά η Ελλάδα είχε κερδίσει την Ισπανία μόνο μια φορά, 3-2 το 2011. Την κερδίσαμε στο Savaria Cup. Αυτό δείχνει ότι αργά αλλά σταθερά η ομάδα ανεβάζει επίπεδο. Αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και να κοιτάζουμε μπροστά, βήμα βήμα».

Το πλεονέκτημα της Εθνικής ομάδας: «Το καλύτερό μας σαν ομάδα είναι η ίδια μας η ομάδα. Έχουμε τρομερή ισορροπία και αυτό είναι το πλεονέκτημα μας. Η Ανθή (σ.σ. Βασιλαντωνάκη) μπορεί να πάρει την κρίσιμη μπάλα, όμως έχουμε ισορροπία γενικά σαν ομάδα και αυτό θα μας βοηθήσει στη διάρκεια του τουρνουά. Παίζουμε αρκετή άμυνα και αυτό είναι ένα από τα ατού μας».

Το μειονέκτημα της Εθνικής ομάδας: «Το πρόβλημα της Εθνικής είναι τα μεγέθη των παικτριών σε σύγκριση με τους αντιπάλους μας. Θυμηθείτε ότι θα μπούμε σε ένα πρωτάθλημα το οποίο είναι, ίσως, μετά το Παγκόσμιο, το πιο δυνατό στον κόσμο. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δέκα ομάδες είναι στις 15 καλύτερες του κόσμου και αυτές καλούμαστε να κοιτάξουμε στα μάτια. Η διαφορά μας με αυτές τις ομάδες είναι το ύψος. Έχουμε εξαιρετικές παίκτριες, όπως για παράδειγμα η Όλγα (σ.σ. Στράντζαλη) η οποία με ύψος 1.83 μπορεί να κάνει πολλά πράγματα με τη μπάλα. Αν για παράδειγμα η Όλγα ήταν 1.92 θα μιλάγαμε για άλλο επίπεδο παίκτριας. Οι κεντρικές μας δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε τεχνική κατάρτιση από τις αντιπάλους τους. Η Άννα (σ.σ. Καλαντάτζε) πέρσι δεν έπαιζε καν στο πρωτάθλημα. Τώρα παίρνει 8 και 9 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Υλικό έχουμε αλλά μας λείπει το ύψος. Αυτή είναι η αλήθεια».