Τους έκανε... σχιστά μάτια και οι Νοτιοκορεάτες καταγέλλουν τον προπονητή της Ρωσίας

Διπλωματικό επεισόδιο απειλείται μεταξύ Ν. Κορέας και Ρωσίας λόγω ρατσιστικής χειρονομίας του Ιταλού βοηθού προπονητή της Ρωσίας μετά τη νίκη στο προολυμπιακό τουρνουά βόλει γυναικών 

Τους έκανε... σχιστά μάτια και οι Νοτιοκορεάτες καταγέλλουν τον προπονητή της Ρωσίας

Εν μέσω έντασης ολοκληρώθηκε το προολυμπιακό τουρνουά βόλεϊ γυναικών που φιλοξενήθηκε στο Καλίνινγκραντ, της Ρωσίας, μετά τα όσα ακολούθησαν το φινάλε της αναμέτρησης Ρωσίας - Ν. Κορέας!

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της οικοδέσποινας ήταν το φαβορί για την πρωτιά του ομίλου (Ν. Κορέα, Μεξικό, Καναδάς οι υπόλοιπες ομάδες), που έδινε ένα «εισιτήριο» για του Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το επόμενο καλοκαίρι.

Οι Νοτιοκορεάτισσες, όμως, που είχαν κερδίσει Καναδές (3-1) και Μεξικάνες (3-2), προηγήθηκαν 2-0 των Ρωσίδων και πήγαιναν για την έκπληξη.
Που δεν έγινε τελικά αφού οι αντίπαλες τους το γύρισαν, νικώντας 3-2 (21-25, 20-25, 25-22, 25-16, 15-11).

Στο φινάλε της αναμέτρησης ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από 7.000 Ρώσους, τις αθλήτριες και το προπονητικό επιτελείο των γηπεδούχων.

Ωστόσο ο βοηθός προπονητής της Ρωσίας, ο Ιταλός Σέρτζιο Μπουσάτο υπερέβη τα εσκαμμένα: Μπροστά στις τηλεοπτικές και φωτογραφικές κάμερες τράβηξε το δέρμα του προσώπου δίπλα στα μάτια του παραμορφώνοντας το πρόσωπο του και παραπέμποντας σε Ασιάτη!

Διάβημα διαμαρτυρίας...

Η φωτογραφία εξόργισε τους Νοτιοκορεάτες σε σημείο που το θέμα έφτασε μέχρι την κυβέρνηση της χώρας, η οποία προέβη σε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας.

«Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε εάν μια τέτοια πράξη τιμωρείται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης», δήλωσε αξιωματούχος της κορεατικής ομοσπονδίας (KVA) όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap και πρόσθεσε: «Τέτοιες πράξεις δεν χωράνε μέσα σε αθλητικούς χώρους. Είναι μία πράξη βαθιά προσβλητική και ρατσιστική. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον».

Η ρωσική ομοσπονδία βόλεϊ δήλωσε, πάντως, πως δεν έχει λάβει ακόμη καμία καταγγελία σχετικά με τους ισχυρισμούς που υπάρχουν κατά του Μπουσάτο και όταν θα κοινοποιηθεί η καταγγελία θα δώσει και την ανάλογη απάντηση.