Ο Ολυμπιακός αφήνει σκόνη σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ(Τα ρόστερ)

Ολοκληρώθηκαν τα ρόστερ του Big-3 της Volley League γυναικών και εκτός απροόπτου ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει το σερί των τίτλων, αφού τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο ΠΑΟΚ δεν φαίνονται ικανοί να τον απειλήσουν.

Ο Ολυμπιακός αφήνει σκόνη σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ(Τα ρόστερ)

Ο Ολυμπιακός έχει στα χαρτιά την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών, με τριπλέτα Κονόμι, Λαζάρεβιτς, Χουντ στην υποδοχή, που φαίνεται ανίκητη από τα αντίπαλα σερβίς. Μοναδική ένσταση η ηλικία της Χουντ, που έγινε 36 χρονών και είναι άγνωστο αν θα αντέξει σε συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος, κυπέλλου και Ευρώπης. Ενδεικτικό της υπεροπλίας του Ολυμπιακού είναι η παρουσία της Σίας Τοτσίδου, που προορίζεται για τρίτη ακραία, παρότι είναι βασική υποδοχέας στην Εθνική ομάδα.

Τα ρόστερ της Volley League γυναικών

Ο ΠΑΟΚ ξόδεψε αρκετά λεφτά, αλλά κινδυνεύει να μείνει και εκτός τελικού με τις λανθασμένες επιλογές προπονητή, διοίκησης. Οι κεντρικές του δύσκολα θα φοβίσουν τις αντιπάλους της, δεν διαθέτει διεθνή Ελληνίδα και παρά τις μεγαλοστομίες του χρηματοδότη του, Κωνσταντίνου Αμοιρίδη, περί κατάκτησης του πρωταθλήματος, μπορεί να μείνει και εκτός τετράδας, αφού Θέτιδα Βούλας, Άρης και ΑΟ Θήρας καραδοκούν. Θα βασισθεί στην βραζιλιάνα πασαδόρο Καρολίνα, που ναι μεν κατέκτησε χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Πεκίνο, είναι όμως 42 χρονών και δεν γνωρίζουμε αν αντέχουν τα πόδια της να κυνηγά τις χαλασμένες υποδοχές των ακραίων. Η Πολωνή Καζορόβσκα ήταν κι αυτή κάποτε διεθνής, βρίσκεται όμως στη δύση της καριέρας της. Πρόβλημα και η συνύπαρξη της νεαρής Έρτζε με την έμπειρη Κιόση, αφού δεν είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι της βασικής και την αναπληρωματικής διαγώνιας. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι η Σλοβένα θα παρακολουθεί την Ελληνίδα από τον πάγκο.

Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι πεντακάθαρος. Η ομάδα του Κυριάκου Καμπερίδη θέλει να παίξει μετά από πολλά χρόνια στον τελικό των πλέι οφ, μετά από μια περίοδο αργίας και μια παρουσία στην Pre league. Διαθέτει καλές Ελληνίδες που δεν είναι όμως πρώτης γραμμής, ενώ θα αγωνισθεί με μια ξένη, τη γνωστή από Πανναξιακό και ΑΟ Θήρας Μόνι Πότοκαρ. Αναμένεται να έχει την πιο καυτή έδρα στο Μαρούσι, αφού η ομάδα βόλεϊ γυναικών είναι η αγαπημένη των οπαδών και δεν την εγκατέλειψαν ούτε στην Pre League. O Παναθηναϊκός ξεχρεώνει και αναμένεται να επανέλθει τη μεθεπόμενη περίοδο σε τροχιά πρωταθλητισμού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Παναγιώτα Ξανθοπούλου

Διαγώνιες: Σάσι Χίπε(Γερ), Αλίκη Κωνσταντινίδου

Ακραίες: Άνα Λαζάρεβιτς(Σερ), Έλενα Μιλεντίγεβιτς, Αλεξία Καλενταρίδου, Ρήγκαν Σκοτ-Χουντ(ΗΠΑ), Σία Τοτσίδου

Κεντρικές: Τζίνα Λαμπρούση, Κατερίνα Γιώτα, Κατερίνα Ζακχαίου

Λίμπερο: Αρέτα Κονόμι, Ξένια Κακουράτου

Προπονητής: Μπράνκο Κοβάτσεβιτς(Σερ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πασαδόροι: Όλγα Βεργίδου, Αθηνά Βογιατζόγλου

Ακραίες: Σοφία Κοσμά, Αθανασία Φακοπουλίδου, Μόνι Πότοκαρ (Σλοβε), Τσιούχα Μαριάννα

Κεντρικές: Ηλιόνη Κελεσίδου, Άννα Καλαντάτζε, Έμιλυ Κωνσταντέλου

Διαγώνια: Οικονομίδου Μαρία

Λίμπερο: Πέννυ Ρόγκα, Εβίτα Λεωνίδου

Προπονητής: Κυριάκος Καμπερίδης

ΠΑΟΚ

Πασαδόροι: Ελισσάβετ Ηλιοπούλου, Καρολίνα Αλμπουκέρκε (Βρα)

Ακραίες: Κλαούντια Καζορόβσκα (Πολ), Εύα Χαντάβα, Μαρία Κλέπκου, Σταματία Κυπαρίσση

Κεντρικές: Νικολέτα Καραφουλίδου, Ιωάννα Πολυνοπούλου, Έλενα Κωνσταντινίδου, Ανδρομάχη Τσιόγκα

Διαγώνιες: Ντάριαν Έρτζε (Σλοβε), Ελένη Κιόση

Λίμπερο: Μαρία Μυρίδου, Ξανθοπούλου Μαρτίνα

Προπονητής: Μίχαλ Μάσεκ(Σλοβε)