Volley League ανδρών: Όλοι, πλην της ΑΕΚ-Πόσοι πέφτουν, πότε θα δοθεί wild card

Για το πρωτάθλημα Volleyleague 2019-20  δήλωσαν συμμετοχή οι 10 από τις 11 ομάδες, η ΑΕΚ συνεχίζει να διαφοροποιείται, ενώ η ΕΣΑΠ διευκρίνισε πότε θα δοθεί wild card.

Volley League ανδρών: Όλοι, πλην της ΑΕΚ-Πόσοι πέφτουν, πότε θα δοθεί wild card

H AEK συνεχίζει να διαφοροποιείται, αν και άλλαξε τακτική και από την ευθεία επίθεση πέρασε σε αμυντική θέση, δεν δήλωσε συμμετοχή και έστειλε έγγραφες αντιρρήσεις για την προκήρυξη του πρωταθλήματος οι οποίες θα συζητηθούν την προσεχή Δευτέρα στο διοικητικό συμβούλιο.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα δήλωσε συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια για συγκρότηση διοίκησης σωτηρίας, προκειμένου να διακανονισθούν τα χρέη και να πάρει το οκ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η ΑΕΚ έχει τεράστια προβλήματα με τα χρέη παρελθόντων χρόνων, αδυνατεί προς το παρόν να τα διακανονίσει, ενώ στο παρελθόν παρόλο που τα έβρισκε με τους παίκτες (χρωστάει από την εποχή Κυριακίδη και Πέτρογλου) δεν εκπλήρωνε τα συμφωνηθέντα. Πρέπει μέσα στον Σεπτέμβριο (50 μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος) να έχει τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες και να πείσει την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 19 Οκτωβρίου και ξεκίνησε έστω και καθυστερημένα προσπάθειας να βρει τη χρυσή τομή με τους παίκτες που έχουν λαμβάνειν.

Το ΔΣ της ΕΣΑΠ εξάλλου σε πρόσφατη συνεδρίαση πήρε την απόφαση να δώσει wild card(ενδιαφερόταν η Κοζάνη και τώρα ο Φίλιππος Βέροιας), μόνο αν δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής στο πρωτάθλημα δυο ομάδες και ο αριθμός μειωθεί στις 9. Αν δεν πάρει μέρος μια ομάδα θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα με 10 ομάδες, θα υποβιβάζονται δυο και θα προβιβάζονται δυο και τη μεθεπόμενη περίοδο (2020-21) θα παίζουν 10.

Αν φέτος δηλώσουν συμμετοχή όλες οι ομάδες (έχουν τεράστια προβλήματα ΑΕΚ και Εθνικός) θα γίνει πρωτάθλημα 11 ομάδων θα υποβιβάζονται τρεις και θα προβιβάζονται δυο από την Α2 ανδρών.

Ότι κι αν συμβεί , το μεθεπόμενο πρωτάθλημα θα γίνει με 10 ομάδες χωρίς να διευκρινισθεί ο τρόπος διεξαγωγής του (αν θα γίνουν 4 γύροι, αν θα χωρισθούν οι 10 ομάδες σε γκρουπ τίτλου, υποβιβασμού , κλπ). Όσον αφορά την κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στο Ηράκλειο, προς το τέλος Σεπτεμβρίου χωρίς να ορισθεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία.

Σε πρόσφατη συνάντηση εξάλλου με τον Υπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, όλα κύλησαν καλά, η ΕΣΑΠ ευελπιστεί ότι θα πάρει τα συμφωνηθέντα με την ΕΡΤ (περίπου 500.000 ευρώ) και θα υπογραφεί η απόφαση για τη συμμετοχή απεριόριστων ξένων ή κοινοτικών με το δικαίωμα συμμετοχής μόνο 4 εξ αυτών σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος. Οι τρεις πλευρές (ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ, ΠΑΣΑΠ) έχουν βρει σε όλα, αλλά ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν υπέγραψε πέρυσι την σχετική υπουργική απόφαση και το πρωτάθλημα διεξήχθη με συμφωνία κυρίων.

Το θετικό της συνάντησης είναι η δήλωση του Αυγενάκη ότι είναι λάτρης του βόλει και στα σχολικά χρόνια του ήταν παίκτης βόλεϊ.

Τα 10 ΤΑΑ

1.Ολυμπιακός ΣΦΠ

2.ΠΑΟΚ

3.Α.Ο.Φοίνικας Σύρου

4.Α.Ο.Π.Κηφισιάς

5.Παναθηναϊκός Α.Ο.

6.Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός

7.Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

8.Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

9.Ο.Φ.Η.

10.Α.Σ.Ελπίς Αμπελοκήπων