Τα συν και πλην των γρήγορων μεταγραφών του Ολυμπιακού

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για το γρήγορο κλείσιμο των μεταγραφών του Ολυμπιακού στις ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών.

Τα συν και πλην των γρήγορων μεταγραφών του Ολυμπιακού

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ολυμπιακός έκλεισε πολύ νωρίς το ρόστερ του στο βόλει ανδρών και στο βόλει γυναικών, γεγονός που έχει τις θετικές και τις αρνητικές πλευρές του.

Η θετική πλευρά της ιστορίας μας είναι ότι ο Ολυμπιακός με εντολή του προπονητή του επιλέγει τους υποψήφιους, τους κλείνει σε χρόνο ρεκόρ και αποφεύγει την αγωνία της τελευταίας στιγμής, αλλά και τις αναποδιές που μπορούν να προκύψουν. Έτσι έχει τους Φίνγκερ, Χουσάι, Τερβαπόρτι, Γκέργκι στους άνδρες και τις Λαζάρεβιτς, Χουντ, Χίπε στις γυναίκες. Αυτά ζήτησαν οι Μουνιόθ, Κοβάτσεβιτς αυτούς-ες πήρε η διοίκηση που έπραξε το καθήκον της.

Από την άλλη , στα αρνητικά της ιστορίας μας, οι αντίπαλοι βλέπουν πόσο ισχυρός είναι ο Ολυμπιακός και πράττουν ανάλογα, χωρίς το πειραϊκό κλαμπ να μπορεί να απαντήσει. Έτσι ο ΠΑΟΚ έχει όλη την ευχέρεια να αποκτήσει σπουδαίο διαγώνιο και κεντρικό για να υπερισχύσει του αντιπάλου του, αλλά κι αυτό εμπεριέχει ένα ρίσκο. Να έχει δηλαδή ο «δικέφαλος» όλη την καλή διάθεση να ξοδέψει λεφτά και να μη βρίσκει παίκτες. Γιατί ως γνωστόν τα οργανωμένα κλαμπ αποκτούν τους παίκτες που θέλουν ή καλύτερα συμφωνούν, από τα Χριστούγεννα. Μόνο στην Ελλάδα αρχίζουν τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς ένα μήνα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.

Στο δια ταύτα: Ο Ολυμπιακός στους άνδρες δεν έχει πλέον τα μεγάλα ονόματα του παρελθόντος, Σμιτ, Ραούβερντινκ, Ντρζίζκα, Αλεξίεφ που έπαιρναν μόνοι τους τα μεγάλα ματς. Διαθέτει όμως ταλαντούχους νεαρότερους παίκτες και με την καλή δουλειά του Φερνάντο Μουνιόθ μπορούν να γίνουν ένα ισχυρό σύνολο, καλύτερο από αυτά των περασμένων ετών. Είναι στο χέρι του Ισπανού λοιπόν.

Ο ΠΑΟΚ βάση ονομάτων έχει καλύτερους ακραίους γιατί ο Μάρσαλ είναι σπεσιαλίστας στην υποδοχή και ο Ιλίνιχ αστέρι στην επίθεση. Αυτό από μόνο του όμως δεν αρκεί, γιατί ο Ολυμπιακός είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις και διαθέτει καλύτερα λίμπερο, κεντρικούς και πασαδόρους.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα γυναικών, ο Ολυμπιακός παίζει μόνος του, παρά την παρουσία του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Κι αυτό γιατί διαθέτει μια τετράδα ελληνίδων, Χριστοδούλου, Κονόμι, Γιώτα, Λαμπρούση που δεν υπάρχουν στις άλλες ομάδες. Το «τριφύλλι» θα παίξει με μια ξένη, μάλλον την Πότοκαρ, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έχει το ελληνικό ρόστερ που θα κοντράρει τον Ολυμπιακό. Σκέφτονται στη Θεσσαλονίκη να κάνουν κράτει τον πρώτο χρόνο της παρουσίας τους στη μεγάλη κατηγορία και του χρόνου να αρπάξουν καλές ελληνίδες από τον Ολυμπιακό για να έχουν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Το πρωτάθλημα ανδρών εξάλλου, κινδυνεύει να ξεκινήσει με λειψές ομάδες. ΑΕΚ, Παμβοχαϊκός, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Κηφισιά, Φοίνικας Σύρου, Ελπίδα Αμπελοκήπων βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αφού λεφτά δεν υπάρχουν. Και από τη στιγμή που η απελθούσα διοίκηση της ΕΡΤ δεν υπέγραψε συμβόλαιο τα πράγματα σκουραίνουν. Ευχάριστη έκπληξη της κατηγορίας ο ΟΦΗ που απ οτι φαίνεται ήρθε για να μείνει. Κινείται μεθοδικά, κλείνει έναν έναν τους παίκτες και προσθέτει στο ρόστερ του και τους καλύτερους Κρητικούς που υπάρχουν στην αγορά.

Όσον αφορά την ΑΕΚ την πνίγουν τα χρέη, ιδιαίτερα των παρελθόντων χρόνων και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αλέξης Αλεξίου αποχωρεί από το επαγγελματικό πρωτάθλημα. Βέβαια ακόμη είναι νωρίς για οριστική αποχώρηση, αλλά το οικονομικό πρόβλημα υπαρκτό. Γι αυτό και έγιναν συζητήσεις για συγχώνευση ΑΕΚ-Παμβοχαϊκού που δεν προχώρησαν λόγω της αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας του Βραχατίου και των οπαδών της «Ένωσης».