Παραιτήθηκε ο Λευτέρης Κελεπούρης από τον Νηρέα Κολωνού

Την ώρα που ο Νηρέας Κολωνού επαναδραστηριοποιείται , προκαλεί εντύπωση η παραίτηση του προέδρου του Λευτέρη Κελεπούρη

Παραιτήθηκε ο Λευτέρης Κελεπούρης από τον Νηρέα Κολωνού

Μετά από μεγάλη κινητοποίηση των απανταχού Κολωνιωτών, ο ιστορικός Νηρέας ξαναγεννήθηκε , αλλά ο πρόεδρος του Λευτέρης Κελεπούρης παραιτήθηκε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Στη φωτό ο Λευτέρης Κελεπούρης με τον Δημήτρη Γόντικα που αναδείχθηκε στον Νηρέα Κολωνού.

Στα ιερά χώματα που πριν έξι αιώνες ιδρύθηκε η Ακαδημία Πλάτωνος κατοικούν πλέον 160.000 άνθρωποι του Δ΄ διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων. Η περιοχή έχει αναδείξει ιστορικούς συλλόγους όπως ο Αττικός, ο Τρίτων και ο Νηρέας με τον τελευταία να αποτελεί σημείο αναφοράς για την καθιέρωση του ελληνικού βόλεϊ στην Ελλάδα. Ο Νηρέας από το 1961 είχε στις τάξεις του έξι αρχηγούς της Εθνικής ανδρών, 22 διεθνείς αθλητές ενώ από τα μέλη του και τους αθλητές του ιδρύθηκαν και άλλοι σύλλογοι όπως ο Αετός Κορυδαλλού και το τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Κυριάκο Παντελιά να έχει το δελτίο Νο1 στο «ερυθρόλευκο» τμήμα.

Η πλατεία του Κολωνού ήταν το «Μαρακανά» του ελληνικού βόλεϊ. Στο ανοικτό γήπεδο του βόλεϊ στριμώχνονταν ακόμα και 3.000 κόσμος για να παρακολουθήσει τα ντέρμπι της εποχής με τον Παναθηναϊκό, το Παγκράτι, τους Νέους Βύρωνα και το Μίλωνα. Ο σύλλογος για πολλά χρόνια ήταν στην αδράνεια και οι τοπικοί άρχοντες πρόδωσαν το όνειρο για τη δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου που θα έδινε την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά της περιοχής να αθληθούν. Τα χρόνια πέρασαν, η περιοχή υποβαθμίστηκε, η πλατεία του Κολωνού ονομάζεται ειρωνικά πλέον πλατεία «Καμπούλ» αλλά η παλιοπαρέα του Νηρέα κάνει ένα βήμα μπροστά. «Το μεγάλο μας όπλο είναι η περηφάνια για την καταγωγή μας», είπε ο Γιώργος Καρατζάς εκ των αφανών ηρώων της όλης προσπάθειας.

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ