Μπαίνει το VAR στο ελληνικό βόλεϊ!

Η ΕΣΑΠ αποφάσισε ομόφωνα την αγορά ενός ηλεκτρονικού συστήματος video referee check! Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη συνεδρίαση, το φλουρί στον Ολυμπιακό!

Μπαίνει το VAR στο ελληνικό βόλεϊ!

Παρουσία των εκπροσώπων των ΤΑΑ πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Coral η 136η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ, στην οποία έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με τον Ολυμπιακό να κερδίζει το φλουρί!

Στη σειρά αποφάσεων που πήρε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ συγκαταλέγεται αναμφίβολα η αγορά ηλεκτρονικού συστήματος Video Referee Check, ήτοι το γνωστό VAR που ισχύει στο ποδόσφαιρο!

Ακολουθούν αναλυτικά οι σημαντικότερες εργασίες και αποφάσεις του του ΔΣ της ΕΣΑΠ:

1. Παρέστη εκ μέρους της ΚΕΔ ο Βασίλης Ράπτης. Υπέβαλε προτάσεις και επισημάνσεις μετά την ολοκλήρωση του Α΄γύρου αλλά και του ετήσιου συνεδρίου διαιτησίας που έγινε το σαββατοκύριακο στην Πορταριά με σκοπό την βελτίωση της εικόνας του πρωταθλήματος.

2. Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ έκανε απολογισμό του Α΄γύρου του πρωταθλήματος. Επισήμανε το πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο που υπάρχει και συζητήθηκαν προτάσεις για ελλείψεις των ΤΑΑ σε οργανωτικά και γηπεδικά θέματα ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του πρωταθλήματος Volley League.

3. Ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΑΠ Χρήστος Ηλιάδης ανέλυσε τις εκκρεμότητες των ΤΑΑ και την διευθέτηση τους μέσα από το θεσμό της Επιτροπής Αδειοδότησης στην οποία και προεδρεύει. Επίσης έκανε ενημέρωση για την σύνθεση της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών (ΕΕΟΔΑΠ) καθώς και τον ορισμό του νέου αθλητικού δικαστή της ΕΣΑΠ. (Στην ΕΕΟΔΑΠ τακτικός εκπρόσωπος της ΕΣΑΠ ορίστηκε ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος από τον Παναθηναϊκό Α.Ο. και αναπληρωματικό μέλος ο Αλέξης Αλεξίου από την ΑΕΚ).

4. Εγκρίθηκε το αγωνιστικό καλεντάρι μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2018-19.

5. Εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός για το 2019.

6. Εγκρίθηκε ομόφωνα η αγορά ενός ηλεκτρονικού συστήματος video referee check (το γνωστό VAR που ισχύει στο ποδόσφαιρο).

7. Εγκρίθηκε και τυπικά η αποβολή του ΑΠΦΣ Ηρακλή Χαλκίδας από την ΕΣΑΠ (οι αγωνιστικές ποινές για τη μη κάθοδο του στο πρωτάθλημα θα επιδοθούν από τον αθλητικό δικαστή της ΕΟΠΕ που έχει ορίσει δικάσιμο στις 31/1/2019).

8. Συζητήθηκαν διεξοδικά δέσμη προτάσεων της ΕΣΑΠ προς την ΕΟΠΕ για την προκήρυξη του πρωταθλήματος 2019-20, τους κανονισμούς, την wild card και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

9. Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ πραγματοποίησε ενημέρωση για τις χορηγίες του πρωταθλήματος και για θέματα που αφορούν την ΕΡΤ ΑΕ και την ΟΠΑΠ ΑΕ.