Καλύτερος ο ΠΑΟΚ, καλύτερος και ο Ολυμπιακός

Με νέες εξάδες εμφανίσθηκαν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ το 2019, με τους Θεσσαλονικείς να φωνάζουν «ερχόμαστε» και τους Πειραιώτες να παραδέχονται «αποκτήσαμε αντίπαλο».

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ, καλύτερος και ο Ολυμπιακός

Ας ξεκινήσουμε από τον πρωταθλητή που έβαλε στην εξάδα τους Αλεξίεφ, Ανδρεάδη, αντί τους Κουμεντάκη, Μπέμε και το πρώτο δείγμα παρότι έπαιξε απέναντι στην αδύναμη ΑΕΚ, να είναι θετικό. Βέβαια ένα ματς δεν δίνει ασφαλή συμπεράσματα, μπορούμε όμως να πούμε ότι ο εορτάζων Ανδρέας Ανδρεάδης κάλυψε το κενό του Μάρκους Μπέμε τελειώνοντας το ματς με 9/12 επιθέσεις και 4 μπλοκ, ενώ ο Γερμανός παρακολουθούσε το ματς δίπλα στον στατιστικολόγο Γιάννη Γεωργιάδη. Εδώ το ερώτημα είναι αν θα αντέξει ο 38χρονος Θρακιώτης παίκτης.

Πάμε στον Αλεξίεφ, που όπως και πέρυσι είναι ευάλωτος στο φλότινγκ σέρβις , αλλά καταλυτικός στην επίθεση και ιδιαίτερα στις χαλασμένες μπάλες, όπου υστερούσε ο Ολυμπιακός. Με τον Αλεξίεφ να παίρνει τα …δύσκολα, ο Τερβαπόρτι έχει περισσότερες αλλαγές και το αντίπαλο μπλοκ χάνει τον προσανατολισμό του. Όσον αφορά στο σερβίς ο Ολυμπιακός χάνει τους άσους του Μπέμε, που όταν βρισκόταν στη μέρα του σμπαράλιαζε την αντίπαλη υποδοχή, διακρινόταν όμως για την αστάθεια του.

Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός, τουλάχιστον στο ματς με την ΑΕΚ, εμφανίσθηκε καλύτερος, όπως σαφώς καλύτερος ήταν και ο ΠΑΟΚ με τον Κλάπγουικ να φτάνει στους 23 πόντους, με 19/31 επιθέσεις και 4 άσους. Καλύτερος από τον Τζούριτς που είδαμε ως τώρα, αλλά ο εγωισμός του Μίταρ δεν θα τον καθηλώσει στον πάγκο κι όταν … πλησιάσει σε απόδοση τον Ολλανδό, μπορεί να έχει προβλήματα διαχείρισης ο Ψάρας. Ήδη έφυγε ο εργοφυσιολογός που υποσχέθηκε ότι θα τον έχει έτοιμο τα Χριστούγεννα και ο νέος λέει ότι θα τον επαναφέρει σε καλή κατάσταση τον Φεβρουάριο.

Ο ΠΑΟΚ με τον Ολλανδό έγινε απειλητικός από το σερβίς(έτσι πήρε διαφορές στα τέλη των σετ) , έχασε όμως πολύ στο μπλοκ. Κι εδώ μπαίνει το ερώτημα, αν ο Τζούριτς δεχθεί να παίξει κεντρικός μπλοκέρ αντί του Τακουρίδη. Δύσκολο. Θα προσπαθήσει να ανεβάσει την απόδοση του, να πάρει θέση βασικού και να κερδίσει το πρωτάθλημα ως διαγώνιος. Κι όσον αφορά τον Κλάπγουικ θα δυσκολευτεί περισσότερο στη συνέχεια γιατί ο ΠΑΟ ήταν αδιάβαστος στην πρώτη εμφάνιση του, ενώ οι επόμενοι αντίπαλοι θα τον αποκρυπτογραφήσουν περισσότερο...

Ο Γκάρετ εξάλλου είναι σαφώς καλύτερος του Χιμένεθ και του Γκόρτσανιουκ στην υποδοχή, δεν είναι όμως καλύτερος του Γκόρτσανιουκ στην επίθεση που κρατούσε σε αρκετά ματς τον ΠΑΟΚ σε αυτόν τον τομέα.

Ο ΠΑΟΚ πάντως έχει πλέον πιο ορθολογικό ρόστερ, αφού ο Κλάπγουικ ήρθε ως διαγώνιος και δεν είναι κεντρικός-διαγώνιος όπως ο Μαρκές, ενώ ο Γκάρετ ήρθε για να παίζει και όχι να κοιτάει από τον πάγκο, όπως ο Χιμένεθ. Ο Κυπελλούχος επομένως θα παίζει -προς το παρόν- με 4 ξένους.

Κοντολογίς, καλύτερος ο ΠΑΟΚ, καλύτερος και ο Ολυμπιακός, αν και τα ματς με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ δεν προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα. Η ΑΕΚ από τη μια είναι χαμηλής δυναμικότητας, αλλά πήρε σετ, ο Παναθηναϊκός από την άλλη προερχόταν από μεγάλη περίοδο απροπονησίας με τους προπονητές του στην Εθνική και τους ξένους στα σπίτια τους.

Το πρωτάθλημα πάντως απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κι αυτό το ευχάριστο της υπόθεσης…