Χαριτωνίδης, ο βολεϊμπολίστας που νίκησε τον καρκίνο!

Τιμήθηκε από την ΕΟΠΕ ο παγκόσμιος πρωταθλητής ΑΜΕΑ στη σφαιροβολία και στη δισκοβολία, ο οποίος ξεκίνησε την αθλητική του σταδιοδρομία στο βόλεϊ και στην Ελπίδα Αμπελοκήπων, μέχρι να διαγνωστεί με οξεία μυελοβλαστική λευχαιμία σε ηλικία 25 ετών.

Χαριτωνίδης, ο βολεϊμπολίστας που νίκησε τον καρκίνο!

O Απόστολος Χαριτωνίδης τιμήθηκε από την διοίκηση της ΕΟΠΕ στην ανάπαυλα μεταξύ του 1ου και του 2ου σετ του αγώνα με τη Σουηδία. Επαιζε βόλεϊ και πριν από μία δεκαετία χτυπήθηκε από λευχαιμία.

Οι γιατροί του έδιναν μόλις 10% πιθανότητες για να ζήσει. Μετά από πολύχρονο και επίπονο αγώνα με τον καρκίνο κατάφερε και βγήκε νικητής, δίνοντας σε όλους παράδειγμα ζωής.

Ηταν μάλιστα ο πρώτος που συμπαραστάθηκε ενεργά και στον Δημήτρη Φίνο, που πριν από ένα χρόνο πέρασε ανάλογη περιπέτεια υγείας. Ο Φίνος σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε ευχαριστήσει δημόσια τον Απόστολο Χαριτωνίδη και είχε αποκαλύψει την πολύτιμη βοήθεα του.

Ο Χαριτωνίδης συμμετέχει στην καμπάνια για την εύρεση εθελοντών δοτών μυελού των οστών και χειροκροτήθηκε από τους 2.000 και πλέον θεατές που βρέθηκαν στο «Μελίνα Μερκούρη» για τον αγώνα της Εθνικής. Τη βράβευση έκανε ο Τάκης Καβαλιεράκης.