Το ...καρακατσουλιό της ΑΕΚ και το ξεζούμισμα του Ράπτη

Ο Στέφανος Λεμονίδης σχολιάζει την επικαιρότητα στο ελληνικό βόλεϊ

Το ...καρακατσουλιό της ΑΕΚ και το ξεζούμισμα του Ράπτη

Μετά το ντόρο που έγινε με τη διαγράμμιση του γηπέδου της Κυψέλης, αποδείχθηκε ότι στο ελληνικό βόλεϊ «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα», αφού και στο επόμενο τηλεοπτικό ματς είδαμε ένα δάπεδο καρακατσουλιό.

Ακριβώς τα ίδια χάλια και χειρότερα από του Πανελληνίου, με φθαρμένο δάπεδο και περισσότερες γραμμές , με αποτέλεσμα να συμβεί μια παρόμοια φάση, ευτυχώς όχι στο ται μπρέικ.

Ένας καθαρός άσος της ΑΕΚ δόθηκε άουτ και έτσι για δεύτερη συνεχόμενη φορά αδικήθηκε η γηπεδούχος ομάδα που δεν φρόντισε να τοποθετήσει ένα αυτοκόλλητο στη γραμμή του σερβίς.

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ φιλοξενούνται στην Κυψέλη και το ΜΕΤΣ, μπορούσαν όμως κάλλιστα να φροντίσουν για τη διαγράμμιση με αυτοκόλλητο, όπως κάνουν όταν βρίσκουν διαφήμιση.

Λοιπόν για το ...καρακατσουλιό των τερέν βόλεϊ φταίει πρώτα η ΕΣΑΠ, που δεν ενδιαφέρεται και δεν επιβάλει τα καλοβαμμένα τερέν και αρκείται σε πρόστιμα, μόνο αν δεν έχουν DJ. Τι του λείπει του ψωριάρη; φούντα με μαργαριτάρι..

Συνυπεύθυνες και οι γηπεδούχες ομάδες, που σε δυο συνεχόμενα ματς αδικήθηκαν κατάφωρα , αφού δεν φρόντισαν να φτιάξουν το σπίτι τους. Συνυπεύθυνοι και οι διαιτητές, που εκτίθενται με τις πολλές γραμμές, αλλά τους ενδιαφέρουν περισσότερο οι πληρωμές, παρά οι σωστές συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα. Αν απειλούσαν με αποχή, θα έβαφαν τα γήπεδα οι διοικήσεις των ομάδων.

Unfair να κάνει κριτική σε ένα ματς Volley League, προπονητής που δουλεύει στη Volley League πολλούς και διαφόρους λόγους, με πρώτο και καλύτερο ότι δεν μπορούν να κρίνουν συναδέλφους τους, αλλά και διαιτητές που θα σφυρίξουν τα παιχνίδια τους.

Σχόλιο μόνο όσοι δεν δουλεύουν στην ίδια κατηγορία και μιλάμε για τον Κώστα Αρσενιάδη που σχολίασε το ματς ΑΕΚ-ΑΠΟ, ενώ στο πρώτο ορθώς έκανε αυτή τη δουλειά ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης.

Αφού οι διαιτητές και οι ομάδες συμφωνούν για τη χρησιμοποίηση της εικόνας στα τηλεοπτικά παιχνίδια, τι περιμένει η ΕΣΑΠ και δεν το εφαρμόζει; Φταίει η γραφειοκρατία ή το στραβό τους το κεφάλι;

Είπαμε και γράψαμε ότι ο Αλέξανδρος Ράπτης είναι το νέο big thing του ελληνικού βόλει, αλλά δεν πρέπει να τον ξεζουμίσουν. Στο ματς με την ΑΕΚ πήρε 37 επιθέσεις, τρεις περισσότερες από τον διαγώνιο Μπόμπι Γιορντάνοφ.

Το βράδυ του Σαββάτου, στον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚομοτηνής υπήρχαν 13 Θρακιώτες παίκτες(4 του Ολυμπιακού και 9 της ΑΕΚομοτηνής), αλλά μόνο ένας Κομοτηναίος, ο Ραφάηλ Μπανιώτης. Αλεξανδρουπολίτης και ο προπονητής (με καταγωγή από τα Ταμπούρια) και όπως είπε εύστοχα φίλος της στήλης, η ομάδα έπρεπε να λέγεται ΑΕΑλεξανδρούπολης.

Μήπως πρέπει στην ΕΡΤ να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους όσον αφορά τις τηλεοπτικές μεταδόσεις της Α1 γυναικών. Στην πρεμιέρα έγιναν ματσάρες, αλλά εμείς βλέπαμε σούπες…