Η αδυναμία ΠΑΟ, ΠΑΟΚ σε κεντρικούς και η κορυφαία Μαρία Νομικού

Γράψαμε πρόσφατα μετά το ματς Ολυμπιακός - Κνακ ότι το ελληνικό βόλεϊ έχει μείνει πίσω από το ευρωπαϊκό, εξαιτίας της απουσίας της Εθνικής από μεγάλες διοργανώσεις, αλλά και των συλλόγων από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αδυναμία ΠΑΟ, ΠΑΟΚ σε κεντρικούς και η κορυφαία Μαρία Νομικού

Ήρθαν τα ματς του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ με τη Μόντσα και το Μιλάνο για να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω, αφού η καλύτερη ομάδα του «τριφυλλιού» έχασε από την τέταρτη ομάδα του ιταλικού πρωταθλήματος και ο «δικέφαλος» με κατεβασμένα χέρια από την έβδομη.

Θέλουμε χρόνο και επαφή με την ελίτ για να φτάσουμε πιο ψηλά, εκεί που ήμασταν παλιά με 3 ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ και δύο (Ολυμπιακός, Ηρακλής) στο φάιναλ φορ του Οπόλε της Πολωνίας.

Αυτό βέβαια δεν αποκλείει και εκπλήξεις με νίκες στις ρεβάνς, αλλά θα είναι εκπλήξεις και μόνο. Και μετά το Κνακ-Ζάκσα 2-3, ο Ολυμπιακός χρειάζεται 5 βαθμούς στα υπολειπόμενα 3 ματς για να πάρει την τρίτη θέση.

O Δημήτρης Ανδρεόπουλος που πάντα βλέπει μισογεμάτο το ποτήρι πιστεύει ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι της ανοδικής πορείας, ενώ ομολογούμε ότι ο Ολυμπιακός έκανε σπουδαίο ματς με τη Ζιράτ.

Εκεί που υστερεί ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ είναι στους κεντρικούς μπλοκέρ. Η ομάδα του Ανδρεόπουλου είχε μόλις 4 μπλοκ και κανένα από τους Πετρέα, Βουλκίδη σε ματς 5 σετ. Οι Γάτσης, Τακουρίδης είχαν μόνο 1 στην Ιταλία. Υστερούν σε ύψος και σε όγκο.

Βέβαια ο ΠΑΟΚ έπαιξε χωρίς τον Βαν Ντε Ντρις, αλλά ο Βέλγος διαγώνιος δεν είναι φέτος στα καλύτερα και μην εκπλαγείτε αν αποφασίσουν την αντικατάσταση του, σε περίπτωση που βρεθεί καλύτερος.

Μιας και μιλάμε για κεντρικούς, να επισημάνουμε ότι η καλύτερη κεντρική της Ελλάδας, δεν παίζει στη Volley League, αλλά στην Pre League και είναι μακράν η κορυφαία, ανώτερη όλων που καλούνται στην Εθνική. Μιλάμε για τη Μαρία Νομικού.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να την δούμε το καλοκαίρι να γεμίζει το άδειο κέντρο της Εθνικής και να παίρνει μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα, αν οι Αμαζόνες δεν προβιβαστούν στην μεγάλη κατηγορία την επόμενη περίοδο.

Ο Οτσάλ εξάλλου πρέπει να δει και τις Μπακοδήμου, Αλεξάκου που είναι σαφώς καλύτερες από τις ακραίες της Εθνικής, τόσο στην υποδοχή όπου δεν έχουμε καμμία σπεσιαλίστα, όσο και στην επίθεση.

Να κλείσουμε την αναφορά στο βόλεϊ γυναικών, με την επιστροφή του Πάρι Ευαγγελίου στην κεφαλή του Μαρκόπουλου, αφού ο Δήμαρχος μετά από γενική κατακραυγή έπραξε τα δέοντα για την ομάδα βόλεϊ.

Εισιτήρια ψάχνουν παίκτριες της Λαμίας, αν δεν πληρωθούν ως το Σάββατο, αφού κανείς δεν παίζει πλέον τζάμπα.