Ο καταπέλτης του προέδρου, η κακή διαιτησία στο Ευρωβόλεϊ, ο Μουνιόθ και ο Γκουλινέλι

Στην Ορεστιάδα αποφασίζει ο πρόεδρος για προπονητικά θέματα, κακή διαιτησία ακόμη και στην ημιτελικό του Ευρωβόλεϊ, ο τροπαιούχος Γκουλινέλι και ο Μουνιόθ.

Ο καταπέλτης του προέδρου, η κακή διαιτησία στο Ευρωβόλεϊ, ο Μουνιόθ και ο Γκουλινέλι

Το διαβάσαμε κι αυτό: «Ο "καταπέλτης" έχει "κλειδώσει", κατ’ εντολήν προέδρου, στα 140 χλμ/ώρα, τη στιγμή που το παγκόσμιο ρεκόρ του ταχύτερου σερβίς στο ανδρικό βόλεϊ, είναι τα 138 χλμ/ώρα, επίδοση του Βιλφρέντο Λεόν».

Καταπέλτης είναι το μηχάνημα που πετάει τις μπάλες στους υποδοχείς και η ομάδα όπου αποφασίζει ο πρόεδρος για προπονητικά θέματα είναι ο Άθλος Ορεστιάδας.

Στο 2-0 του τάι μπρέικ με την Ολλανδία πήρε ταιμ άουτ ο προπονητής της Ιταλίας Ντε Τζόρτζι, ενώ ο πρώην του ΠΑΟΚ Γιόρνα ήταν βασικός με τον νυν Βαν Γκάρντενερ να παίζει μερικές περιστροφές σαν αλλαγή.

Είναι βέβαια και θέμα χημείας γιατί ο Γιόρνα είναι σπουδαίος στην υποδοχή και τη γρήγορη μπάλα σε αντίθεση με τον τωρινό ακραίο του «δικεφάλου».

Πολύ κακή η διαιτησία στο Ευρωβόλει, ακόμη και σε ματς που κρινόταν η πρόκριση στον τελικό. Στο τρίτο σετ στο 24-23, ο Ενγκαπέ σέρβιρε, η μπάλα φάνηκε καθαρά μέσα αλλά διαιτητής κι επόπτης συμφώνησαν άουτ ενώ ο Τζιάνι δεν είχε δικαίωμα να ζητήσει challenge!

Όφειλε ο διαιτητής να πάρει δικό του βίντεο ρέφερι όπως δικαιούται για να ξεκαθαρίσει τη φάση, ο Μικελέτο έλεγε στους Γάλλους «ήταν και δεν ήταν μέσα η μπάλα», αλλά o Στανισλάβα Σίμιτς κατέβηκε από τη σκάλα με έξαλλους τους Γάλλους. Δεύτερος διαιτητής ο Βασίλης Βασιλειάδης που ήταν αναρμόδιος για τη φάση.

Toν θυμόσαστε τον Φλάβιο Γκουλινέλι που δούλεψε στον Ηρακλή και πέρασε και από τον Ολυμπιακό; Σε ηλικία 65 χρονών κατέκτησε το Πρωτάθλημα Αφρικής με την Αίγυπτο, ενώ τον χειμώνα θα δουλέψει στην Ντνίπρο.

Οι Ουκρανοί που είχαν πάρει πίσω όλους τους παίκτες της χώρας με υψηλά συμβόλαια, ξαναστήνουν το πρωτάθλημα τους και σύμφωνα με πληροφορίες εκεί θα πάει και ο Ολλανδός Γιόρνα.

Στην Αίγυπτο και την Αλ Αχλί θα συνεχίσει ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ που μετά την Ελλάδα υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την εθνική Βελγίου, αλλά το έδιωξαν σε μερικούς μήνες.

Συνέχισε στην ομάδα γυναικών των Ισπανίας Αλκομπέντας, αλλά έφυγε κι από εκεί εν μέσω περιόδου και συνέχισε στη Διναμό Βουκουρεστίου για δύο χρόνια, όπου πήρε την δεύτερη και τέταρτη θέση.

H φωτό της εβδομάδας

Σεμινάριο του ΣΕΠΠΕ στον Άλιμο με τις μπάλες σε καλάθι σούπερ μάρκετ.