Ανω-κάτω το πρωτάθλημα βόλεϊ με την αποχώρηση του Ηρακλή Χαλκίδας

Με 10 ομάδες μένει η Α1 ανδρών βόλεϊ , μετά τη  διαφαινόμενη αποχώρηση του Ηρακλή Χαλκίδας

Ανω-κάτω το πρωτάθλημα βόλεϊ με την αποχώρηση του Ηρακλή Χαλκίδας

Ο φάκελος που κατέθεσε ο Ηρακλής Χαλκίδας στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ήταν «άδειος» από τα βασικά δικαιολογητικά αδειοδότησης του ΤΑΑ.


Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γιάννης Καρκαλής δικαιολογήθηκε πως κάνει ενέργειες για να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες, αλλά επιφυλάχθηκε για το αν θα μπορέσει να προλάβει τις προθεσμίες έναρξης του πρωταθλήματος.

Ο Ηρακλής Χαλκίδας μέσα στην ημέρα αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση και όλα συνηγορούν πως θα επισημοποιήσει και την αποχώρηση του από το πρωτάθλημα. Μετά την αποχώρηση του Ηρακλή Χαλκίδας η διοργανώτρια του πρωταθλήματος ΕΣΑΠ θα πρέπει να ασχοληθεί με δύο βασικά θέματα:

Να τροποποιήσει την προκήρυξη και να ανακοινώσει εάν θα υποβιβαστούν ένας η δύο ομάδες στο τέλος της σεζόν 2018-19, γιατί αν δεν πέφτει ομάδα στην Α2 ανδρών, θα διώξουν οι περισσότεροι τους ξένους και θα γίνει πρωτάθλημα παρωδία.

Πρέπει εξάλλου να μεριμνήσει για τους αθλητές που «εγκλωβίστηκαν» στον Ηρακλή Χαλκίδας. Εφόσον δηλώθηκαν από τον Ηρακλή και μέ βάση τους κανονισμούς, μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2018 οπότε ανοίγει η μεταγραφική περίοδος δε θα μπορούν να αγωνιστούν σε άλλη ομάδα.

Εδώ όμως πρόκειται για μία ειδική περίπτωση ομάδας που διαλύεται και κανείς δεν θα ήθελε τους αθλητές να είναι «όμηροι». Για αυτή την αλλαγή θα χρειαστεί υπουργική απόφαση, μετά από εισήγηση της ΕΣΑΠ.