Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ: Δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού διεκδικούν την κούπα! (vid)

Η Βραζιλία του Λουίς Φελίπε Μάρκες Φοντέλες και η Πολωνία του Φαμπιάν Ντρζίζγκα μάχονται για το χρυσό μετάλλιο απόψε (30/9) στις 22:15.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ: Δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού διεκδικούν την κούπα! (vid)

Η μεγάλη ώρα έφτασε για τη Βραζιλία και την Πολωνία, οι οποίες συγκρούονται απόψε (30/9) στις 22:15 στον μεγάλο τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος βόλεϊ που διεξάγεται στο «Pala Alpitour» του Τορίνο.

Για να φτάσει στον τελικό η Βραζιλία «καθάρισε» σε τρία σετ τη Σερβία, ενώ λίγο αργότερα η Πολωνία χρειάστηκε να επιστρέψει από 1-2 σετ για να κερδίσει τις ΗΠΑ στο τάι μπρέικ και να πάρει κι αυτή το πολυπόθητο εισιτήριο.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά στον τελικό του Παγκόσμιου ύστερα από τέσσερα χρόνια, καθώς είχαν κοντραριστεί και το 2014 στο τουρνουά της Πολωνίας, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν τότε με 3-1 σετ.

Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης το γεγονός ότι και οι δύο αντίπαλοι οδηγούνται από πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι μάλιστα είναι σταθερά εκ των κορυφαίων στο φετινό τουρνουά!

Ο λόγος για τον Λουίς Φελίπε Μάρκες Φοντέλες, ο οποίος ηγείται της Βραζιλίας και φόρεσε τα ερυθρόλευκα τη σεζόν 2009-2010, όπως και για τον πολύπειρο πασαδόρο της Πολωνίας, Φαμπιάν Ντρζίζγκα, ο οποίος έπαιξε μόλις την περασμένη σεζόν για λογαριασμό των Πειραιωτών!

Αναλυτικά τα ρόστερ των δύο ομάδων:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ρεζέντε (αρχηγός), Σάντος, Καρμπονέρα, Ροζέριο Φίλιο, Λούκας Εντουάρντο, Βελόσο, Βίλιαμ, Γουάλας, Χος, Οτάβιο Πίντο, Ροντρίγκο, Φοντέλες, Μαουρίτσιο Σόουζα, Ντόουγκλας Σόουζα, Κάρλος Εδουάρδο, Σάατκαμπ, Εβάντρο, Λουκαρέλι, Μπουιάτι, Άλαν Σόουζα, Νασιμέντο, Καρντόσο. Προπονητής: Ρενάν Νταλ Ζότο.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Νοβακόφσκι, Κλος, Κονάρσκι, Κομέντα, Κασμάρεκ, Κούρεκ, Ζάλπουκ, Σουλτς, Βισνιέφσκι, Βοϊτάσεκ, Ντρζίζγκα, Λόματς, Κούμπιακ (αρχηγός), Σλίβκα, Κοχανόφσκι, Ζούρεκ, Ζατόρσκι, Κβόλεκ, Γιάνους, Μπιένιεκ, Φορνάλ, Μπέντνορζ. Προπονητής: Βιτάλ Χέινεν.