Με μια αγωνιστική τιμωρήθηκε ο Βελάσκο(pic, vid)

Mε μια αγωνιστική τιμωρήθηκε ο κορυφαίος προπονητής όλων των εποχών Χούλιο Βελάσκο για τις άσεμνες χειρονομίες που έκανε προς τον προπονητή της Πολωνίας Βιτάλ Χέινε στο μεταξύ τους ματς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλει ανδρών

Με μια αγωνιστική τιμωρήθηκε ο Βελάσκο(pic, vid)

Ο Χούλιο Βελάσκο έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα Ιταλίας, 3 Κύπελλα Ιταλίας και με την Εθνική Ιταλίας 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 3 Ευρωπαϊκά και 5 Παγκόσμια Λιγκ ανάμεσα στα άλλα.

Στο 10-9 της Αργεντινής στο πέμπτο σετ, στην μονομαχία στο φιλέ του Κόντε με τον Κονάρσκι, οι διαιτητές δεν έβγαλαν άκρη ούτε με το βίντεο και αποφάσισαν επανάληψη (το ριπλέι δείχνει καθαρά ότι ο πόντος είναι υπέρ της Αργεντινής).

Οι Πολωνοί προηγήθηκαν 11-10 και μια νέα μονομαχία και πάλι του Κόντε με τον Κοτσανόφσκι αναζωπύρωσε την φωτιά. Στο video challenge που ζήτησε ο Χέινεν οι ρέφερι τον δικαίωσαν με την Πολωνία να παίρνει πλεονέκτημα δύο πόντων (12-10) και τον Βελάσκο να τρελαίνεται στον πάγκο.

Οι Πολωνοί είχαν στην διάθεσή τους 3 σετ μπολ (14-11) για το 3-2 αλλά οι Λατινοαμερικάνοι με σερί 5-0 πήραν το ματς και έδωσαν το δικαίωμα στον Βελάσκο να κάνει γύρο θριάμβου στο γήπεδο και πέντε φορές άσεμνη χειρονομία προς τον αντίπαλο προπονητή. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους Αργεντινούς να ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό ζητώντας video challemge θέλοντας να πικάρουν τους Πολωνούς.

Ο Βελάσκο δεν θα καθίσει στον πάγκο στο ματς με τη Σερβία, αλλά στο τελευταίο με την Γαλλία και θα αποχωρήσει από την Εθνική Αργεντινής συνεχίζοντας την καριέρα του στη Μόντενα.