Τζουλιάνι - Μιτσέλι: Δύο θρύλοι στον Θρύλο!

Συναντήθηκαν χθες στον Ρέντη δύο θρύλοι του παγκοσμίου βόλεϊ, οι Ιταλοί Αλμπέρτο Τζουλιάνι και Λορέντσο Μιτσέλι, που είναι το κορυφαίο δίδυμο προπονητών στην Ιστορία των ομάδων βόλεϊ του Ολυμπιακού, σε άνδρες και γυναίκες.

Τζουλιάνι - Μιτσέλι: Δύο θρύλοι στον Θρύλο!

Θα ζαλιστείτε αν σας παραθέσουμε τους τίτλους που κέρδισαν στην καριέρα τους και ενδεικτικά θα γράψουμε τους σπουδαιότερους, που είναι

2 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Cev Cup, 2 χρυσά και 2 αργυρά μετάλλια στο Ευρωβόλεϊ, 1 χρυσό στο Τσάλεντζ Καπ, 3 πρωταθλήματα Ιταλίας, 1 World Cup, 3 πρωταθλήματα Ιταλίας, 3 Σούπερ Καπ Τουρκίας, 1 Ιταλίας, 1 πρωτάθλημα Τουρκίας, 1 Γαλλίας, 1 Κύπελλο Τουρκίας, 1 Γαλλίας, 1 Πολωνίας, 1 Iταλίας.

Σε όλα αυτά προσθέστε τα 38 πρωταθλήματα ανδρών, γυναικών, τα 25 Κύπελλα, τα 6 Λιγκ Καπ και τα 3 ευρωπαϊκά κύπελλα και θα διαπιστώσετε ότι ο Ρέντης έχει… ξεχειλίσει από τρόπαια.

Συναντήθηκαν χθες στην πρώτη προπόνηση του Μιτσέλι με την ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού και τα είπαν αφού είναι από την ίδια περιοχή. Ο Τζουλιάνι γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1964 στο Σαν Σεβερίνο και ο Μιτσέλι στις 24 Οκτωβρίου 1970 στο Ούρμπινο. Απόσταση 75 χιλιομέτρων στην επαρχία της Ματσεράτα.

«Ξεκινήσαμε σχεδόν την ίδια περίοδο, απλά αυτός είναι τυχερός γιατί προπονεί γυναίκες κι εγώ άνδρες» είπε αστειευόμενος ο 58χρονος Τζουλιάνι, αφού τον καλωσόρισε ως παλιός και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο Μιτσέλι ήταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τη Βουλγαρία, ήρθε τη Δευτέρα στην Ελλάδα και έκανε την πρώτη προπόνηση στον Ρέντη, ενώ μίλησε στα κορίτσια και ανάμεσα στα άλλα είπε: «Μάθαινα τα πάντα για τις προπονήσεις σας, είδα όλα τα φιλικά παιχνίδια και αν δουλέψουμε σωστά, θα πάρουμε τίτλους. Αν δεν δουλέψουμε, έχουμε 0% πιθανότητες. Είμαι ευχαριστημένος με το ρόστερ, πήραμε τις αθλήτριες που θέλαμε και ενωμένοι ως ομάδα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θέλω στην προπόνηση αν δεν καταλαβαίνετε κάτι να ρωτάτε. Αν κάνετε ασκήσεις χωρίς να καταλαβαίνετε, δεν κάνουμε σωστή δουλειά».