Oλυμπιακός: Ο τοίχος των ηρώων στον Ρέντη

Στο Καραϊσκάκη υπάρχει ο τοίχος των ηρώων, όπου φιγουράρουν οι μεγαλύτερες μορφές ποδοσφαιριστών σε φωτογραφίες και σε λίγο καιρό θα θαυμάσετε κάτι ανάλογο στον Ρέντη με τις ζωγραφιές των ομάδων βόλεϊ που κατέκτησαν ευρωπαϊκά τρόπαια και όχι μόνο.

Oλυμπιακός: Ο τοίχος των ηρώων στον Ρέντη

Εδώ και λίγες εβδομάδες λοιπόν από τον Δεκαπενταύγουστο, όταν οι περισσότεροι ήταν στις παραλίες, ο Νίκος Βουρλάκος, ο επονομαζόμενος Nikola delarte, υλοποιούσε μια ιδέα του Αλέκου Αδαμαντόπουλου. Να κοσμούν τους τοίχους του Ρέντη οι θρυλικές μορφές των βολεϊμπολιστών και των βολεϊμπολιστριών σε συνδυασμό με την Ιστορία του Ολυμπιακού και του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 την Κηφισιά με 14 άσους!

Το πανόραμα ξεκινά με το ρολόι του Πειραιά, το λιοντάρι του Πόρτο Λεόνε και συνεχίζει με τη θρυλική ομάδα ποδοσφαίρου των Ανδριανόπουλων, για να πάρει τη σκυτάλη η ομάδα του 1996 που κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο για τον σύλλογο και το ελληνικό βόλεϊ. Συνεχίζει με την ομάδα του 2005, κάτοχο του Τοπ Τιμς Καπ, και στη συνέχεια με τις θρυλικές κοπέλες που κατέκτησαν το Τσάλεντζ Καπ μέσα στην Προύσα το 2018, με την ελληνική σημαία ανάμεσΆ τους. Ο τοίχος κλείνει με το λιοντάρι του Πόρτε Λεόνε.

Παγκόσμιο Βόλεϊ 2022 (αποτελέσματα, vids): Αποκλείστηκε η Βουλγαρία, ο Μιτσέλι στον Ολυμπιακό

Ο άλλος τοίχος κάτω από το πέταλο είναι υπό κατασκευή και ξεκινά με τον Σταυρό της Πειραϊκής και στη συνέχεια θα ζωγραφιστεί το περιβόητο πανό που ανήρτησαν στην Ακρόπολη οπαδοί του Ολυμπιακού, αλλά και διάφορες συγκλονιστικές στιγμές της Θύρας 7. Και μιλάμε για ζωγραφιές, όχι για γκράφιτι, ενώ ανάμεσα θα τοποθετηθούν ξύλινα 2 D, με τον αριθμό των τροπαίων των ομάδων βόλεϊ.

Να ένας ακόμη λόγο να επισκεφτείτε το γήπεδο βόλεϊ του Ρέντη, αφού εκτός από τις δυο σπουδαίες ομάδες που έφτιαξε φέτος ο Ολυμπιακός μπορείτε να θαυμάσετε Τέχνη και Ιστορία.

Για την ιστορία, Κατερίνα Γιώτα, Τζίνα Λαμπρούση, Ελένη Μιλεντίγεβιτς, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Αρέτα Κονόμι, Αλίκη Κωνσταντινίδου, Μαρία Νομικού, Στέφανι Νιέμερ (ΗΠΑ), Χάνα Πολ (Γερμανία), Χαρά Παπαδοπούλου, Ειρήνη Κοκκινάκη, Στέλλα Χριστοδούλου, Σάσκια Χίπε (Γερμανία) είναι οι αθλήτριες που άλωσαν την Προύσα με προπονητή τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς

Οι Αμαριανάκης, Ντράγκοβιτς, Τσακιρόπουλος, Μουστακίδης, Λυκούδης, Μιχαλόπουλος, Χριστοφιδέλης, Γκιούρδας, Σάντσες, Ερνάντες, Δούκας, Θεοδωρίδης πήραν το πρώτο ευρωπαϊκό στο ΣΕΦ, με τον Γιάννη Λάιο στον πάγκο.

Και οι Κουρνέτας, Χριστοφιδέλης, Τσακιρόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Δημητρακόπουλος, Μιλίνκοβιτς, Σάλμον, Τερζής, Κοτσιλιάνος, Χατζηαντωνίου, Ντράγκοβιτς, Ντιρσέου το δεύτερο ευρωπαϊκό, πάλι στο ΣΕΦ, με τον Αργεντινό Κοέγιο.