Οι «Έλληνες» του Μουντοβόλεϊ, από τον Ναγκά και τον Χελντ ως τον Στερν

Παλιούς γνώριμους συναντάμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πολωνίας και της Σλοβενίας, κι αφού δεν παίζει η Ελλάδα ας δούμε ποιοι έχουν σχέση με την Ελλάδα.

Οι «Έλληνες» του Μουντοβόλεϊ, από τον Ναγκά και τον Χελντ ως τον Στερν

Πρώτα απ όλα συναντάμε στον πάγκο του Καμερούν τον Ναγκά που όταν αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ ανέβηκε στην εξέδρα του Ρέντη για να κυνηγήσει έναν οπαδό του Ολυμπιακού, που τον αντιμετώπισε ρατσιστικά. Μετά από λίγο καιρό όμως φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ 2022(αποτελέσματα): Στο τάι μπρέικ η Ολλανδία την Αργεντινή

Και στον πάγκο της Βουλγαρίας συναντάμε ένα πρώην παίκτη του Ολυμπιακού τον Νίκι Ζελιάσκοφ, που έπαιξε και στην Ορεστιάδα.

Στη Σλοβενία παίζουν οι Τόνσεκ Στερν και Άλεν Παγένγκ του Ολυμπιακού και οι Στάλεκαρ πρώην του Παναθηναϊκού και Ζίγκα Στερν πρώην του Φοίνικα Σύρου.

Στη Γερμανία έχουμε τον Κριστιάν Φρομ που φέτος θα παίξει στον Φοίνικα Σύρου.

Στην Κούβα παίζει ο Μελγκαρέχο που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και ο Οσορία που είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν ήρθε γιατί έγινε το σκάνδαλο στη Φινλανδία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες συναντάμε τον Μουαγκοτούτια που έπαιξε στον ΠΑΟΚ και πέρυσι ήταν στην Αχλί Αιγύπτου. Στη Σερβία τον Πάβλε Πέριτς που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό.

Στην Ολλανδία προπονητής είναι ο Ρομπέρτο Πιάτσα που κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού και βοηθός του ο πρώην κεντρικός του Ολυμπιακού Γιαν Χελντ.

Στον Καναδά τον πασαδόρο του ΠΑΟΚ Ουόλς, μαζί με τον Μπάρνς που αγωνίστηκε κι αυτός στην Πυλαία.

Kι όσον αφορά το φαβορί για τις στοιχηματικές εταιρείες είναι η Πολωνία που θα φιλοξενήσει τους τελικούς με 3.50 και ακολουθούν Γαλλία 4, Βραζιλία 5.50, ΗΠΑ 7, Σερβία 10, Σλοβενία 16.