Θλίψη στο ελληνικό βόλεϊ, πέθανε ο Βαγγέλης Κουτουλέας

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε το ελληνικό βόλεϊ, καθώς πέθανε ο αγαπημένος σε όλους μας Βαγγέλης Κουτουλέας από καρκίνο.

Θλίψη στο ελληνικό βόλεϊ, πέθανε ο Βαγγέλης Κουτουλέας

Η είδηση του θανάτου του πρώην διεθνή αθλητή σε σάλα και άμμο σκόρπισε τη θλίψη σε ολους τους φίλους του αθλήματος και όχι μόνο, αλλα ιδιαίτερα στη γενέτειρά του τη Μεσσηνία.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βαγγέλη Κουτουλέα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Κουτουλέας

Ο Βαγγέλης γεννήθηκε στην Καλαμάτα πριν από 56 χρόνια και τα πρώτα του βήματα στο βόλεϊ τα έκανε με την ομάδα στον Μεσσηνιακού. Ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας, η οποία κάτω από τις οδηγίες του θρυλικού Πολωνού προπονητή Γιέρζι Βελτς ανέβηκε στην τότε Α1 ανδρών.

Στη συνέχεια έκανε σπουδαία καριέρα στον Παναθηναϊκό (8 χρόνια / 1 πρωτάθλημα), στον Κτησιφώντα, Πανελλήνιο, Ιωνικό όπου και έκλεισε την καριέρα του σαν αθλητής. Σαν προπονητής δούλεψε στον Ιωνικό, ΓΕΜ και ΠΑΟΚ, πριν ξενιτευτεί στην Αγγλία και στην Πολόνια με την οποία κέρδισε ένα πρωτάθλημα και δυο Κύπελλα Αγγλίας.

Παράλληλα με τη σάλα, η μεγάλη αγάπη του ήταν πάντα το μπιτς βόλεϊ, όπου έκανε μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνολικά ο Βαγγέλης είχε πάνω απο 100 συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά (FIVB, CEV, κ.λπ.), με πολλές καλές παρουσίες. Ηταν πρωταθλητής Ελλάδας για πολλά χρόνιια ενω κατέχει και το σπάνιο ρεκόρ των έντεκα παρουσιών σε τελικούς με διαφορετικούς συμπαίκτες.

Μάλιστα στη συνέχεια δίδαξε το μπιτς βόλεϊ και σε αγγλικό κολλέγιο, ασχολήθηκε με τη δημιουργία προολυμπιακών ομάδων μπιτς βόλεϊ της Μεγάλης Βρετανίας ενώ είχε κάνει και ένα πέρασμα και από την Κύπρο ως υπεύθυνος προπονητής του μπιτς.

Πηγή: volleyball.gr