Γίρι Κόβαρ: Η απάντηση του Παναθηναϊκού στον Ολυμπιακό

Σπουδαία μεταγραφή έκανε ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Γίρι Κόβαρ, του 33χρονου ακραίου (ήταν νούμερο 2 στη λίστα του Ολυμπιακού) που έχει κατακτήσει ένα Champions League, ένα Παγκόσμιο Συλλόγων, ένα CEV Cup, έξι πρωταθλήματα Ιταλίας, τρία Κύπελλα Ιταλίας και δύο Super Cup Ιταλίας, στην 11 χρονη καριέρα του στη Ματσεράτα, αλλά και την Τρεβίζο.

Γίρι Κόβαρ: Η απάντηση του Παναθηναϊκού στον Ολυμπιακό

Ήταν και μέλος της εθνικής Ιταλίας για 10 χρόνια, ως το 2021, είναι ένας πλήρης παίκτης χωρίς να γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, γιατί την τελευταία περίοδο έπαιξε μόλις 33 σετ (49 πόντοι). Το 2018 έπαιξε 70 σετ (160) και μετά 47 (83), 39 (131). Η καριέρα του έχει φθίνουσα πορεία, γι' αυτό και ήρθε από την Ιταλία στην Ελλάδα, ενώ στην Εθνική Ιταλίας απλά καθόταν στον πάγκο τα τελευταία χρόνια, όπως και στη Ματσεράτα.

Βέβαια άλλο το ιταλικό και άλλο το ελληνικό πρωτάθλημα και δεν είναι τυχαίο ότι ο Μοντάλι έκανε τον μεγάλο Ολυμπιακό και πήρε το νταμπλ με έναν Ιταλό, τον Πάολο Μέρλο, που δεν έπαιξε ποτέ στην Εθνική, αλλά ήταν Ιταλός και ήξερε βόλεϊ.

Ο Παναθηναϊκός περίμενε την τελευταία κίνηση του Ολυμπιακού για να απαντήσει, κι όταν είδε ότι πήρε τον σπουδαίο σέρβερ τον Ιντάλγκο (νούμερο 1 επιλογή), απάντησε με έναν καλό υποδοχέα, τον Κόβαρ, που θα βγάζει μαζί με τον Ζήση και τον Φράγκο τις ρουκέτες του Κουβανού, του Στερν, του Παγένγκ, του Κουμεντάκη και του Τράβιτσα.

Αυτά στα σχέδια επι χάρτου, γιατί ο Ολυμπιακός θα στηριχτεί και πάλι στο σερβίς του, ενώ οι υποδοχείς του πρέπει να αντιμετωπίσουν τα σερβίς με άλμα του Ερνάντες, του Κόβαρ, του Φράγκου, του Πετρέα, το περίεργο φλότινγκ του Ραγκέλ και το στοχευμένο του Γιάκομπσεν. Μάχη σέρβερ και υποδοχέων θα κρίνει το αποτέλεσμα στις μεταξύ τους μονομαχίες.

Ο Ολυμπιακός έχει και ένα συν σε σχέση με την περσινή χρονιά. Ηγέτη, τον Ντράγκο Τράβιτσα, που είναι ο απόλυτος άρχοντας στα αποδυτήρια, στις προπονήσεις και πάνω απ όλα στους αγώνες.

Και για να αποκαταστήσουμε την τάξη και να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, ο Κόβαρ είχε προταθεί στον Ολυμπιακό, μαζί με τον Ιντάλγκο, αλλά ο Τζουλιάνι επέλεξε τον Κουβανό και ο Ιταλός έμεινε για τον Παναθηναϊκό.

Όλοι και όλα βέβαια κρίνονται στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός πάντως έχασε το πλεονέκτημα που είχε με την βάση των Ανδρεόπουλου, Ράπτη, Γιάκομπσεν, Ραγκέλ πάνω στην οποία έχτιζε με προσθαφαιρέσεις την ομάδα του. Του έμειναν οι δυο τελευταίοι και πρόσθεσε τους Ζήση, Κόβαρ, Ερνάντες, Πετρέα, Φράγκο.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός κράτησε από πέρυσι μόνο τον Παγένγκ και πρόσθεσε τους Τράβιτσα, Στερν, Ιντάλγκο, Κουμεντάκη, Γκαρά και έναν κεντρικό που θα είναι ο Λινάρδος ή ξένος, αφού ως τις 15 Ιουνίου θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα.

Θα αποφασίσει ως τις 15 Ιουνίου ο Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης για τον αριθμό των ξένων παικτών, αφού η ΕΣΑΠ θέλει 5, ο ΠΑΣΑΠ 4, και η ΕΟΠΕ ψηφίζει λευκό (5 αλλά να παίζουν 4). Όσον αφορά την ΕΣΑΠ όλοι θέλουν 5 ξένους, πλην του Παναθηναϊκού, που ζητάει 5 από την επόμενη και όχι από την ερχόμενη περίοδο.

Αν οι παίκτες πάρουν κάποια ανταλλάγματα, όσον αφορά την ασφάλιση, συμβόλαια από τον Αύγουστο και όχι από τον Οκτώβριο, δεν αποκλείεται να συμφωνήσουν κι αυτοί και να ανοίξει ο δρόμος των 5 ξένων για να έχουμε καλύτερη εκπροσώπηση στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Kαι φυσικά όποιο σωματείο προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας και παίξει με 12 κοινοτικούς θα δικαιωθεί, γιατί δεν υπάρχει απαγόρευση στην διακίνηση εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και με συνδεδεμένες χώρες, όπως η Σερβία και η Τουρκία.

Σε πρόσφατα συνέντευξη του ο κουβανός Ερνάντες του Παναθηναϊκου δήλωσε ανάμεσα στα άλλα για τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Χαλκμπανκ «Μέσα σε αυτό το πλήθος μπορούσες να βρεις δικηγόρους, γιατρούς, καθηγητές. Ήταν άτομα με κουλτούρα, με ιδέες. Και αυτό ήταν κάτι που το σεβάστηκα κι εγώ και όταν το κατάλαβα είπα πως θα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό να μπορέσω να παίξω για αυτή την ομάδα».

Να υποθέσουμε ότι πήγαν μετά το ματς όλοι μαζί για φιλολογικό τσάι για το "Know us better". Δεν εξηγείται αλλιώς, πώς διέκρινε τους δικηγόρους, τους γιατρούς και τους καθηγητές ανάμεσα στο πλήθος. Μας διευκρίνισαν όμως φίλοι του Παναθηναϊκού ότι μίλησαν μετά το τέλος του αγώνα για το «τριφύλλι» και του συστήθηκαν...

Όλοι αναρωτιούνται που βρήκε λεφτά η ΑΕΚ και κάνει σπουδαίες μεταγραφές στο βόλεϊ ανδρών και γυναικών και η απάντηση ακούει στο όνομα Σταμάτης Παπασταμάτης, που μετά το χαντμπολ ενδιαφέρθηκε και για το βόλεϊ. Καλοδεχούμενος, ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβει και την προεδρία της ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Στην ΑΕΚ υπάρχει σύμπνοια, ενώ στον Παναθηναϊκό θα υπάρχουν δυο ψηφοδέλτια. Το ένα του Τάκη Μαλακατέ, που συμμάζεψε τον ερασιτέχνη και πέτυχε τη συμφωνία για τον Βοτανικό και το άλλο του Θόδωρου Συνοδινού.

Παλιό αλλά καλό. Πρόεδρος ομάδας γυναικών κατέβηκε στα κάγκελα και φώναζε στον προπονητή «τάιμ άουτ, τάιμ άουτ», κι αυτός του απάντησε "later". To πήρε όταν η αντίπαλη ομάδα έφτασε στο 24-18, αλλά έμεινε στη θέση του και φέτος.

Ένας άλλος προπονητής από το ίδιο πρωτάθλημα ζήτησε από τις παίκτριες του να αξιολογήσουν την προπόνηση του και τα κορίτσια κοιταζόντουσαν απορημένα. Η ξένη έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά, απαξίωσε την προπόνηση της και αργότερα κατάφερε την αντικατάσταση του.

YΓ: Ο Παναθηναϊκός ανέβασε επικοινωνιακά πολύ ψηλά τον πήχυ με τους Ερνάντες, Κόβαρ που είναι σπουδαίοι παίκτες, αλλά όχι έτσι όπως τους παρουσιάζουν. Άφησαν τα καλύτερα πρωταθλήματα Ιταλίας και Τουρκίας για να έρθουν στην Ελλάδα, κι αν είναι τόσο καλοί όσο αφήνουν να διαρρεύσει, ας πάρουν μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ με στόχο την διάκριση. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα... Bέβαια το ίδιο ισχύει και για τους Τράβιτσα, Στερν, Ιντάλγκο του Ολυμπιακού. To σίγουρο είναι ότι θα δούμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με την ενίσχυση των αιωνίων...