Τέσσερις ξένες στη Volley League γυναικών, αύξηση και στους άνδρες, Παρίζι με Λι στη Ραπίντ

Ένα πάγιο αίτημα των ομάδων που παίζουν στην Ευρώπη ικανοποιείται, αφού όλα δείχνουν ότι του χρόνου θα επιτραπούν 4 ξένες στη Volley League γυναικών και συζητείται η αύξηση και στη  Volley League ανδρών με προϋποθέσεις...

Τέσσερις ξένες στη  Volley League γυναικών, αύξηση και στους άνδρες, Παρίζι με Λι στη Ραπίντ

Ο κύβος ερρίφθη και την επόμενη περίοδο οι ομάδες της Volley League γυναικών θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν 4 ξένες, προκειμένου να έχουν τύχη στα ευρωπαϊκά κύπελλα, όπου οι αντίπαλοι τους παίζουν και με 12 ξένες.

Η Ομοσπονδία λοιπόν με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΑΠ αναμένεται να αλλάξει την προκήρυξη όσον αφορά τις μεταγραφές ξένων παικτριών και θα επιτρέπεται η συμμετοχή τεσσάρων. Έτσι θα ενισχυθούν όλες οι ομάδες και θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός , με αποτέλεσμα την άνοδο και των Ελληνίδων διεθνών, όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό. Οι καλές ξένες θα παίρνουν τη θέση των Ελληνίδων που δεν μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο, ενώ οι διεθνείς θα σημειώσουν πρόοδο για το καλό του ελληνικού βόλεϊ. Έτσι μπαίνουν οι βάσεις για επαγγελματικό πρωτάθλημα και στις γυναίκες, κάτι που συζητείται εντόνως τα τελευταία χρόνια, αλλά κολλάει στην ατολμία των παραγόντων.

Στα μεταγραφικά ομιχλώδες το τοπίο στις σχέσεις ΑΟ Θήρας- Παπαδόπουλου και οι δύο θέλουν, αλλά και δεν θέλουν την ανανέωση της συνεργασίας τους, ψάχνουν για κάτι καλύτερο, συζητούν όμως για παν ενδεχόμενο. Όσον αφορά το μέλλον της Μαριαλένας Αρτακιανού μιλούσε με τον Παναθηναϊκό για τη μετακόμιση της στην Αθήνα, αλλά η πρόσληψη Μπράνκο Γκάιτς πάγωσε τα πάντα γιατί δεν πέρασε καλά με τον Σέρβο προπονητή στη Σαντορίνη, όπως και η διεθνής κεντρική Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου.

Στη Ραπίντ Βουκουρεστίου αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο προπονητής του Ολυμπιακού Κάρλο Παρίζι και θα πάρει μαζί του την κορεάτισα πασαδόρο του ΠΑΟΚ Λι Γιάνγκ.

Όσον αφορά του άνδρες, κι εκεί συζητούν την αύξηση των ξένων και υπάρχει μάλιστα σύνθετη πρόταση του ΠΑΣΑΠ για τη μεθεπόμενη περίοδο. Να έχουν όλοι 4 ξένους, αλλά να προσθέτουν κι άλλον, ανάλογα με τους διεθνείς που διαθέτουν. Αν για παράδειγμα ο Ολυμπιακός έχει δύο διεθνείς στην 24 αδα της Εθνικής (Zήσης, Ζουπάνι) θα δικαιούται 6 ξένους και ούτω καθεξής. Γι αυτό θα γίνουν συζητήσεις ανάμεσα στον Παναγιώτη Πελεκούδα και τον Παντελή Ταρνατόρο.