Μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει το πρωτάθλημα στο βόλεϊ;

Ο Ολυμπιακός έχασε το Σούπερ Καπ, το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο και απομένει πλέον ο μεγάλος στόχος, το πρωτάθλημα, όπου έχει μαθηματικές ελπίδες και με νίκες επί του Φοίνικα, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού μπορεί να τα καταφέρει. Είναι όμως εφικτό;

Μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει το πρωτάθλημα στο βόλεϊ;

O Oλυμπιακός μαζί με τον Φοίνικα είναι 2 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, άρα και οι δύο μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα μόνο με νίκες, το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον ΠΑΟΚ, που είναι 4 βαθμούς πίσω. Το καλύτερο πρόγραμμα όμως το έχει ο Παναθηναϊκός, που διαθέτει την πιο ισορροπημένη ομάδα και ξεκουράστηκε αυτή την εβδομάδα, σε αντίθεση με τους άλλους τρεις. Μη ξεχνάτε όμως ότι ένας κορονοϊός, μια ίωση, ένας τραυματισμός μπορεί να αποδυναμώσει οποιαδήποτε ομάδα και να φέρει τα πάνω -κάτω. Με δεδομένο ότι όλοι θα κερδίσουν την Κηφισιά και τον Μίλωνα, τα ματς που ακολουθούν με χρονολογική σειρά είναι:

Φοίνικας-Ολυμπιακός (6η αγωνιστική)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (7η)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (8η)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (9η)

Φοίνικας-ΠΑΟΚ(9η)

Και την τελευταία αγωνιστική, Παναθηναϊκός-Φοίνικας

Φαντασθείτε τι θα γίνει αν ο Ολυμπιακός κερδίσει τον Φοίνικα και τον ΠΑΟΚ και υποδεχθεί με μείον 2 βαθμούς τον Παναθηναϊκό στον Ρέντη.

Μπορεί όμως να τους κερδίσει; Εμείς το θεωρούμε δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, γιατί όλοι έχουν κερδίσει όλους, εκτός από τον Ολυμπιακό που φέτος έχει μόνο ήττες από τον Παναθηναϊκό.

Εκτός από τους παραπάνω απρόβλεπτους παράγοντες λόγω ασθενειών, περιμένουμε και την απόφαση του αθλητικού δικαστή για τον δυναμίτη που πέταξαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στη Σύρο και ας μη ξεχνάμε ότι είναι υπότροπος. Ο Παναθηναϊκός σε άδειο Μαρούσι είναι άλλος Παναθηναϊκός.

Αν ο Φοίνικας κερδίσει τον Ολυμπιακό, θα περιμένει δώρο από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό για να πάει την τελευταία αγωνιστική στο Μαρούσι για ματς-τίτλος. Και στο σταύρωμα Παναθηναϊκός-Φοίνικας υπερτερεί ο Φοίνικας, που κέρδισε 3 φορές και μάλιστα εύκολα. Κι αυτό γιατί ο Γιάκομπσεν χάνει το μυαλό του με την ομάδα της Σύρου, επειδή βρίσκει ρυθμό με τους Ραγκέλ, Στάλεκαρ. Οι Κόστα, Τζούριτς όμως είναι καλύτεροι και η δύναμη του γίνεται αδυναμία, αφού ο πασαδόρος του Παναθηναϊκού με τη Σύρο δεν μπορεί να παίξει όπως θέλει από το κέντρο και τα κάνει μαντάρα.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη είναι βελτιωμένος με τον Τζουλιάνι, όχι όμως καλύτερος από τους άλλους γιατί στηρίζεται στο σερβίς του, δεν έχει μπλοκ, δεν παίζει με τους κεντρικούς και δύσκολα τελειώνει τις κόντρα επιθέσεις. Θυμηθείτε τι έγινε στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, αφού ο Στιβαχτής έβγαζε με άσχημο τρόπο τους ακραίους του πάνω στο φιλέ στις κόντρα μπάλες και δεν έπαιρναν πόντους. Χώρια η αδυναμία του να παίξει με τους κεντρικούς. Δεν έχει σχέση με τον περσινό ΜVP του περσινού πρωταθλήματος.

Καλό είναι να υπολογίζουμε και τον ΠΑΟΚ, που πλήρης μπορεί να τους κερδίσει όλους, αρκεί να βρει ρυθμό.

Όσον αφορά τον τελικό Κυπέλλου Φοίνικας-ΠΑΟΚ, φαβορί θα ήταν η ομάδα της Σύρου, αν ο Τζουριτς δεν είχε αρρωστήσει. Επίσημα δεν λένε τίποτα οι Συριανοί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μπήκε το βράδι της Τρίτης στο νοσοκομείο για να του βάλουν ορό, με το φόβο της αφυδάτωσης, λόγω γαστρεντερίτιδας. Κατά πόσο θα είναι έτοιμος το βράδι της Παρασκευής;

ΥΓ 1: Φωνάζουν στον ΠΑΟΚ γιατί θέλουν να φορέσουν στον τελικό Κυπέλλου τη μαύρη φανέλα , που είναι γούρικη. Τελικά θα παίξουν με τη λευκή και ο Φοίνικας με τη μπλέ. Αυτό όμως που έκανε άσχημη εντύπωση ήταν η παρουσία του Γιάννη Καλμαζίδη στο ματς με τον Ολυμπιακό με κοντομάνικο, χωρίς το σήμα του ΠΑΟΚ, χωρίς το χρώμα του συλλόγου και άλλης μάρκας, με αυτή που συνεργάζεται ο “δικέφαλος”. Λεπτομέρεια θα πείτε, αλλά αυτό δεν ταιριάζει με σύλλογο του διαμετρήματος του ΠΑΟΚ. Το δικαιολογήσαμε στον προπονητή της Σκύδρας Παπαδόπουλο που εμφανίστηκε με φόρμα της ΧΑΝΘ στο ματς Κυπέλλου με τον ΟΦΗ. Άλλο όμως Αριστοτέλης και άλλο ΠΑΟΚ...

ΥΓ2: Δεν μας άρεσε το ειρωνικό χαμόγελο του Πέριτς προς τον Τζουλιάνι όταν τον αντικατέστησε με τον Δαλακούρα στο τάι μπρέικ, καθώς και η συμπεριφορά των αναπληρωματικών του Ολυμπιακού. Άκρα του τάφου σιωπή, με αντίθεση των αντιπάλων τους, που ζούσαν το παιχνίδι, λες και έπαιζαν...

ΥΓ3: Να πούμε και ένα ευχάριστο. Δεν ακούσθηκε ούτε ένα υβριστικό σύνθημα, δεν πόνεσαν τα αυτιά μας...Kαλή και η διαιτησία των Κουτσούλα, Γεροθόδωρου, Γεωργιάδη, Moυλά, αλλά πρέπει να προσέξουν και την κοροϊδία των προπονητών, που ζητούν βίντεο ρέφερι που δεν δικαιούνται, για να καθυστερήσουν το ματς. Υπάρχει και η κίτρινη κάρτα, ακόμη κι αν αγνοούν τους κανονισμούς. Το κάνουν όμως περισσότερο για να σπάσουν τον ρυθμό του αντιπάλου.