Η περίπτωση Φίλιππου Βέροιας και το «πραξικόπημα» Αλλαγιάνη

Η καθυστερημένη έναρξη του αγώνα Kυπέλλου βόλεϊ Κέρκης Σάμου-Φίλιππος Βέροιας, η πραξικοπηματική ανάδειξη της  ΜVP από τον Κώστα Αλλαγιάννη, αλλά και η αδιανόητη ψήφος καταξιωμένων προπονητών.

Η περίπτωση Φίλιππου Βέροιας και το «πραξικόπημα» Αλλαγιάνη

Με μισή ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η αναμέτρηση του Κέρκη Σάμου με τον Φίλιππο Βέροιας για το Κύπελλο ανδρών, καθώς οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας κατά την άφιξή τους στο γήπεδο μπήκαν στα αποδυτήρια και αρνιόντουσαν να βγουν.

Aπό τον οδηγό του λεωφορείου που θα τους πήγαινε στο γήπεδο, έμαθαν ότι η επιστροφή τους στην Αθήνα δεν θα γίνει αεροπορικώς, αλλά με πλοίο για τον Πειραιά...

Καλή η προσπάθεια του Φίλιππου να διαψεύσει τις τραγελαφικές καταστάσεις, αλλά δεν μας πληροφόρησε γιατί άργησε μισή ώρα να ξεκινήσει το παιχνίδι. Για να μη πολυλογούμε υπάρχουν μαρτυρίες παικτών για το τι συνέβη, αλλά δεν θέλουμε προς το παρόν να το συνεχίσουμε.

Η διοίκηση του Φίλιππου βρήκε τελικά λεφτά για το ταξίδι στη Σάμο και ζήτησε επίσπευση των αγώνων πλέι άουτ με τον ΟΦΗ, προκειμένου να ξεμπερδεύει με τη διαδικασία σε μία εβδομάδα. Βάση αυτής της σπουδής της, είναι άγνωστο αν θα αγωνιστεί στα μπαράζ με τον τρίτο της Πρι Λιγκ.

Στην προκήρυξη προβλέπεται υποβιβασμός στην κατώτερη κατηγορία αν δεν παίξεις στα πλέι άουτ, οικονομικές κυρώσεις και αφαίρεση 15 βαθμών, αν επιστρέψεις κάποτε στη Βόλεϊ Λιγκ ανδρών. Αν όμως δεν παίξεις στα μπαράζ, απλά υποβιβάζεσαι στην Πρι Λιγκ χωρίς άλλη ποινή, γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη.

Εκτός κι αν εφαρμοσθεί ο γενικός κανονισμός της ΕΟΠΕ περί αποχώρησης από το πρωτάθλημα, κι αυτό θα συμβεί αν οριστούν οι αγώνες μπαράζ του τελευταίου της Volley League με τον τρίτο της Pre League. Ελπίζουμε να οριστούν...

Και με δεδομένο ότι μεταξύ των πλέι άουτ και των μπαράζ μεσολαβεί περίπου ένας μήνας, δύσκολα θα μείνει ενεργή η ομάδα της Ημαθίας. Μακάρι να τα καταφέρει και να μη διακωμωδηθεί το βόλεϊ.

Πρέπει εξάλλου να βρεθούν δικλείδες για να μη παίρνουν μέρος στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ομάδες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και είτε να αποχωρούν, είτε να παίζουν με χαμηλής δυναμικότητας ρόστερ. Ξεκινήσαμε από την Καλαμαριά και συνεχίσαμε με Ηρακλή Χαλκίδας , Eλπίς, Εθνικό, Νέα Πέραμος, Παναχαϊκή κλπ

Πρόσφατα ο πρόεδρος της ΕΣΠΑΑ, Κώστας Αλλαγιάνης, αποφάσισε μόνος του ότι πολυτιμότερη παίκτρια του φάιναλ φορ νεανίδων αναδείχθηκε η Κατερίνα Αλλαγιάννη του Μαρκόπουλου (καμία συγγενική σχέση), παρότι δεν την ψήφισαν οι προπονητές.

Κακώς ενήργησε με αυταρχικό τρόπο ο Αλλαγιάνης, αλλά πολυτιμότερη παίκτρια εξυπακούεται ότι έπρεπε να είναι από τη νικήτρια ομάδα, το Μαρκόπουλο. Με ποια λογική οποιοσδήποτε σοβαρός προπονητής (Στέφανος Πολύζος, Νικολάκης Σπύρος, Νικολακόπουλος) ψηφίζει mvp από τη δεύτερη, την τρίτη, την τέταρτη ομάδα του τουρνουά; MVP είναι αυτή που οδηγεί την ομάδα της στην κατάκτηση της νίκης ή του τροπαίου. Τελεία και παύλα...