O σπουδαίος Ιταλός προπονητής Μαρτσέλο Αμποντάτζα στην Εθνική βόλεϊ γυναικών

O σπουδαίος Ιταλός προπονητής Μαρτσέλο Αμποντάτζα  αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες  την Εθνική βόλεϊ γυναικών.

O   σπουδαίος Ιταλός προπονητής Μαρτσέλο Αμποντάτζα στην Εθνική βόλεϊ γυναικών

Ο Μαρτσέλο Αμποντάτζα είναι στην ελίτ του παγκοσμίου βόλεϊ, αφού δούλεψε στη Ραβένα, την Μπέργκαμο, την Ματσάνο, την Πέζαρο, την Τζέσι, τη Φορλί, την Βίλα Κορτέζε, τη Μπακού Αζερμπαϊτζάν, τη Φενέρμπαχτσε, τη Καλτσοματζιόρε, τη Χέμικ Πολωνίας και φέτος κάθεται στον πάγκο της Turkish Airlines. Δούλεψε ακόμη στην εθνική Βουλγαρίας και στην εθνική Καναδά.

Γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου 1980 και σύμφωνα με πληροφορίες πήρε την άδεια από την τούρκικη ομάδα για να δουλεύει τα καλοκαίρια στην Εθνική Ελλάδας.Πρόκειται για ένα άλμα της εθνικής γυναικών, που από τον Ισπανό Γκιγιέρμο Ναράνχο, έπιασε κορυφή με τον Αμποντάντζα.

To 2108 έκανε παγκόσμιο ρεκόρ αφού είναι ο μοναδικός προπονητής στον κόσμο που έπαιξε σε 9 τελικούς πρωταθλήματος, σε 4 διαφορετικές χώρες, την Ιταλία, την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και την Πολωνία.

Κατέκτησε το πρωτάθλημα Πολωνίας το 2019 και το Κύπελλο το 2018, 3 πρωταθλήματα Τουρκίας, το Cev Cup με τη Φενέρμπατχσε, την δεύτερη θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπακού και την τρίτη με τη Φενέρμπαχτσε. Με τη Βίλα Κορτέζε πήρε 2 Κύπελλα Ιταλίας και με την Πέζαρο το Cev Cup.

Είναι ο τρίτος Ιταλός προπονητής που θα δουλέψει φέτος στην Ελλάδα, μετά τον Κάρλο Παρίζι του Ολυμπιακού και τον Μάρκο Φενόλιο στον ΠΑΟΚ. Στην εθνική είχε δουλέψει ο κορυφαίος Τζιάνι Καπράρα, αλλά δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει το έργο του...Φυσικά ο κορυφαίος Ιταλός που ήρθε στη χώρα μας είναι ο Τζιάν Πάολο Μοντάλι στον Ολυμπιακό και στη εθνική ανδρών.