Επανάσταση στο βόλεϊ: Καταργούνται οι επόπτες και ο διαιτητής!

Tρεις αλλαγές έχουν δρομολογηθεί στο βόλεϊ όσον αφορά τους διαιτητές και το άθλημα του φιλέ τείνει να μοιάσει με το τέννις, ενώ λίαν συντόμως θα γίνεται με έναν ρέφερι και χωρίς επόπτες.

Επανάσταση στο βόλεϊ: Καταργούνται οι επόπτες και ο διαιτητής!

Στη Ρόδο στο Σούπερ Καπ Φοίνικας Σύρου-Ολυμπιακός 3-0, είδαμε έναν αγώνα χωρίς επόπτες και χωρίς προβλήματα, αφού το video referi θα αντικαταστήσει σε λίγο και τον δεύτερο διαιτητή και θα διεξάγεται ένας αγώνας, όπως το τένις, με έναν διαιτητή και το σύστημα hawk eye. Οι 3 αλλαγές που θα αλλάξουν το άθλημα

O Oλυμπιακός χτύπησε την πόρτα του Ιταλού Αλμπέρτο Τζουλιάνι

  1. Ο πρώτος διαιτητής μεταφέρεται στην πλευρά της γραμματείας , έχοντας πίσω του και τους πάγκους των ομάδων και απέναντι την κάμερα.

  2. Το σερβίς εκτελείται στα 15 δευτερόλεπτα, κι αν έχουμε υπέρβαση του χρόνου παίρνει τον πόντο και το σερβίς η αντίπαλη ομάδα.

  3. Ένα τάιμ αόυτ σε κάθε σετ, ένα τεχνικό ενός λεπτού στον δωδέκατο πόντο

    Εν ευθέτω χρόνο καταργούνται οι επόπτες κι αν υπάρχει ένταση θα έχουμε video referi (δύο σε κάθε σετ και στο τάι μπρέικ, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να το ζητάει και ο διαιτητής). Εφαρμόσθηκε πρόσφατα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και λιαν συντόμως με τη βοήθεια του hawk eye,θα καταργηθεί και ο δεύτερος διαιτητής, όπως στο τένις.

    Όπως καταλαβαίνετε η τεχνολογία θα αντικαταστήσει τους ανθρώπους και θα περιοριστούν τα λάθη σε όλα τα σπορ. Απο το ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο τέννις ως το βόλεϊ κάθε αμφισβητούμενη φάση θα περνάει από έλεγχο και δεν θα καθορίζονται τα αποτελέσματα από τους διαιτητές και του επόπτες. 'Ηδη με το video referi έχουμε αγώνες χωρίς μεγάλα λάθη, αφού δεν ελέγχονται μόνο υποκειμενικές φάσεις, όπως η υπέρβαση, το πιαστό, η διπλή μπαλιά... Κι αν στο ποδόσφαιρο το οφσάιντ και το πέναλτι εξακολουθεί να διχάζει στο βόλεϊ, το μέσα-έξω και το μπλοκ άουτ που έφερνε αμφισβητήσεις, η τεχνολογία περιόρισε στο ελάχιστο τις διαμαρτυρίες και την αμφιβολία.