Διαιτησία, χουλιγκανισμοί και μεταγραφές μάνατζερ στο βόλεϊ

Πρωταγωνιστές οι διαιτητές στο Ηλυσιακός-Αίας, οσμή χουλιγκανισμού, μεταγραφές μάνατζερ στον χώρο του βόλεϊ, στην Πυλαία το ΠΑΟΚ-Άρης.

Διαιτησία, χουλιγκανισμοί και μεταγραφές μάνατζερ στο βόλεϊ

Στο ματς Ηλυσιακός-Αίας Ευόσμου υπήρξε κακή διαιτησία ιδιαίτερα στο πρώτο σετ κατά του γηπεδούχου, αλλά ποδοσφαιρικοί χουλιγκανισμοί δεν έχουν θέση στο άθλημα του βόλεϊ, αφού τα λάθη δεν είναι υποβολιμιαία.

Ο Αίας εξάλλου μόνο σάκος του μποξ δεν είναι, όπως λανθασμένα προβλέψαμε, με δύο νίκες έβαλε φωτιά στην ουρά και όλα δείχνουν οτι ο Παπαδημητρίου κάνει καλή δουλειά στον Εύοσμο, ιδιαίτερα στον τομέα της τακτικής.

Βράζει από κορονοϊο πάντως η Βόλεϊ Λιγκ γυναικών και η Πρε Λιγκ. Όπου βλέπετε απουσίες βασικών παικτριών, ψάξτε τον ιό και καλό θα ήταν να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλους τους παίκτες-τριες για να προλάβουμε τα χειρότερα.

Και μεταγραφές μάνατζερ έχουμε. Ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος μετακινείται σύμφωνα με πληροφορίες από τον Μίλωνα στον Φοίνικα και τη θέση του στη Νέα Σμύρνη θα καλύψει ο Βασίλης Μηνούδης, που είναι και μάνατζερ παικτών.

Στην Πυλαία θα γίνει όπως όλα δείχνουν το ματς γυναικών του ΠΑΟΚ, με τον Άρη, που ενδέχεται να πάει αήττητος στο ντέρμπι της πόλης. Οι Κορεάτισες είναι ενθουσιασμένες όταν παίζουν στο μεγάλο γήπεδο με τάραφλεφ, σε αντίθεση με αυτό της Μίκρας.

Πρέπει να βρεθεί μια λύση όσον αφορά τις αμοιβές των διαιτητών στα νησιά(χορηγία), γιατί διαφορετικα θα μιλάμε για αθέμιτο ανταγωνισμό, αφού μια διαιτησία στην ηπειρωτική Ελλάδα κοστίζει 190 ευρώ και στη νησιωτική αγγίζει τα 700.

Και να μπει και πλαφόν στην σίτιση τους, αλλά και περιορισμός στην ενοικίαση αυτοκινήτου, που σίγουρα δεν χρειάζεται στη Νάξο, αφού οι αποστάσεις είναι μικρές. Και στη Σαντορίνη μπορούν να τους μεταφέρουν οι γηπεδούχοι με αυτοκίνητα στα ξενοδοχεία και στο γυμναστήριο. Παιδιά τα λεφτά δεν τα... αλωνιζουν στα νησιά, τα βγάζουν με κόπο.

Και καλό θα είναι αν υπάρχει αεροπορική μετάβαση σε νησί, να πηγαίνουν με προαστιακό και μετρό όπως ο περισσότερος κόσμος όχι με ταξί, αλλά και παρατηρητές να ορίζονται Αθηναίοι, όχι από την επαρχία και να απαιτούν και αποζημίωση για τη μετάβαση τους με αυτοκίνητο στην Αθήνα.

Καθυστερημένο, αλλά το είδαμε με τα μάτια μας. Ο Θανάσης Ψάρας ζητούσε επίμονα από τον δεύτερο διαιτητή Bελώνη στο ματς με τον Φοίνικα "τσάλεντζ" για υπέρβαση, που σφύριξε ο Βουδούρης. Ο προπονητής έκανε καλά τη δουλειά του για να σπάσει το ρυθμό του αντιπάλου, αλλά ο δεύτερος κακώς τον άκουγε , αφου δεν προβλέπεται γι αυτή την παράβαση.

Ο Βουδούρης βέβαια ορθώς σφύριζε από τη σκάλα να συνεχισθεί το ματς, ενώ όσον αφορά την τελευταία επίθεση του Μίλωνα που την έδωσε μέσα , στο 24-22 του τέταρτου σετ, εμείς την είδαμε άουτ. Έλα όμως που κόλησε το σύστημα ανάλυσης των φάσεων (περίεργο!) και μέτρησε η γνώμη του διαιτητή. Φαντασθείτε να γίνει κάτι ανάλογο σε ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Το "ντου" που έκαναν πάντως οι οπαδοί του ΠΑΟ στη Βέροια, δεν έχει προηγούμενο και μακάρι να μη γίνει μόδα. Χτυπήθηκε ο γενικός αρχηγός του Φίλιππου, εκλάπησαν μπάλες, χάθηκαν χρήματα και ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος, δήλωσε χαρούμενος που τους είχαν στο πλευρό τους.