Η ΓΓΑ δεν... επιτρέπει στους κοινοτικούς Κουτίνιο, Πρατέλι, Μπερτίνι να δουλέψουν!

Την εποχή που ανοίγουν τα επαγγέλματα και διαλύονται οι συντεχνίες, η ΓΓΑ καθυστερεί επί 4 μήνες να συστήσει επιτροπή ισοτιμίας και δεν μπορούν να καθίσουν στους πάγκους του Ολυμπιακού, του ΑΟ Θήρας και του Φοίνικα Σύρου, κοινοτικοί προπονητές βόλεϊ.

Η ΓΓΑ δεν... επιτρέπει στους κοινοτικούς Κουτίνιο, Πρατέλι, Μπερτίνι να  δουλέψουν!

Το Σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένο το πρώτο σερβίς στο πρωτάθλημα της Volleyleague Γυναικών , αλλά ο προπονητής του Ολυμπιακού Κουτίνιο, ο Ιταλός βοηθός προπονητή του ΑΟ Θήρας Λορέντσο Πρατέλι και την επόμενη εβδομάδα ο συμπατριώτης του στον Φοίνικα Σύρου Φούλβιο Μπερτίνι, δεν μπορούν να καθίσουν στους πάγκους των ομάδων τους.

Οι κοινοτικοί προπονητές (ο Κουτίνιο έχει γερμανικό διαβατήριο) δεν μπορούν να καθίσουν στον πάγκο και να κοουτσάρουν τις ομάδες τους, ενώ χωρίς πρόβλημα κάνουν τη δουλειά τους στα ευρωπαϊκά ματς.

Εδώ και 4 μήνες οι τρεις προαναφερθείσες ομάδες με κοινοτικούς προπονητές, έχουν καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες τους φακέλους για την έκδοση των σχετικών αδειών για τους προπονητές Α’ Κατηγορίας, η διαδικασία όμως δεν έχει ολοκληρωθεί γιατί η ΓΓΑ δεν έχει συγκροτήσει ακόμητην επιτροπή ισοτιμίας. Και παρότι το πρόβλημα είναι δικό της, δεν δίνονται προσωρινές άδειες, μέχρι η αρμόδια επιτροπή, όταν και αν συγκροτηθεί, να κρίνει τους προπονητές.

Το ελληνικό κράτος προφανώς με τη γραφειοκρατία που το διακρίνει σε πολλούς τομείς και το Υπουργείο Αθλητισμού με τη ΓΓΑ, κωφεύουν με τη μη διευθέτηση του προβλήματος. Ο Κουτίνιο κάθισε στον πάγκο στα ματς με τη βελγική Αστερίξ και με τη λευκορωσική Μινσκ, αλλά δεν μπορεί να το κάνει το Σάββατο με τις Αμαζόνες εξαιτίας της αβελτηρίας της ΓΓΑ.

Ας καθίσουν και οι τρεις κανονικά στους πάγκους, κι ας κάνουν ενστάσεις οι αντίπαλοι τους για να μεγεθυνθεί το πρόβλημα, προκειμένου να εκτεθούμε διεθνώς γιατί η ΓΓΑ δεν ... επιτρέπει να δουλέψουν στην Ελλάδα κοινοτικοί προπονητές.

Παλιά ο ΣΕΠΠΕ που προκάλεσε το πρόβλημα με την απαίτηση να εξετάζονται οι ξένοι προπονητές, δεν επέτρεπε στους Μοντάλι, Γκάετς, Κρίστιανσον να δουλέψουν στην Ελλάδα παρότι είχαν ευρωπαϊκά, παγκόσμια και ολυμπιακά μετάλλια. Ήθελε να περάσουν από επιτροπή ισοτιμίας. Τώρα η ευθύνη είναι 100% της ΓΓΑ που δεν επιτρέπει και την έκδοση προσωρινής άδειας...