Η γκάφα της Κηφισιάς, το σκάνδαλο στις γυναίκες, ο Τζούριτς και ο ...γιαλαντζί επαγγελματισμός

Το πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ ανδρών είναι επαγγελματικό, άρα και οι ομάδες που συμμετέχουν είναι επαγγελματικές, πήραν λεφτά με ουρά από την Πολιτεία και θα πάρουν πολλά περισσότερα από τη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών. Τον επαγγελματισμό τους όμως πρέπει να τον δείχνουν και στην καθημερινότητα τους. Η γκάφα της Κηφισιάς, το σκάνδαλο στις γυναίκες, ο Τζούριτς και ο ...γιαλαντζί επαγγελματισμός

Η γκάφα της Κηφισιάς, το σκάνδαλο στις γυναίκες, ο Τζούριτς και ο ...γιαλαντζί επαγγελματισμός

Το ευχάριστο είναι ότι πήραν και οι “οκτώ” άδεια από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και δεν έχουμε τα τραγελαφικά του παρελθόντος, με τα ... ρουσφέτια τύπου Ηρακλή, που έπαιξε στο Λιγκ Καπ χωρίς να έχει δικαίωμα και μετά αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα.

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι είχαμε το πρώτο δείγμα ερασιτεχνισμού, αφού η Κηφισιά πήγε στην Άγκυρα με 3 ξένους και έπαιξε χωρίς ξένους, γιατί δεν είχαν πληρώσει τα τράνσφερ τους, λόγω κακής πληροφόρησης.

Ισχυρίζονται στα Βόρεια Προάστια ότι τους είπαν πως είναι σαν το Λιγκ Καπ, οι αθλητές δηλώνονται με λίστα και πήγαν χωρίς τα τράνσφερ, αλλά αυτό το εφεύρημα “παίζουμε με λίστα” ισχύει μόνο στην ΕΣΑΠ, πουθενά αλλού.

Ο μάνατζερ του Άρη Γιάννης Γιαννάκης, που είχε παίξει στο Βαλκανικό Κύπελλο γυναικών τους πληροφόρησε ότι είναι αστειότητες τα περί λίστας και πρέπει να πληρωθούν τα τράνσφερ, το έκαναν την Παρασκευή, αλλά ήταν αργά. Καλώς εχόντων των πραγμάτων οι 3 ξένοι θα παίξουν την Δευτέρα και αν...

Όσον αφορά τον τέταρτο ξένο, ο Μπόγιτς δεν ικανοποίησε, δεν αποκτήθηκε και στη θέση του πήραν τον Αμπράο, τον Βραζιλιάνο που έπαιξε πέρυσι στον ΠΑΟΚ και συμφώνησε το καλοκαίρι με τον Φίλιππο Βέροιας. Σπουδαία μεταγραφή. Οι κακές γλώσσες λένε ότι νόμιζαν πως έφεραν τον Μάρκο Μπόγιτς, αλλά ήρθε ο αδελφός του και τον ...έστειλαν, αφού του πλήρωσαν ενάμιση μισθό. Δεν το πιστεύουμε

Όσον αφορά τον επαγγελματισμό, άστα να πάνε. Γίνονται φιλικά ματς και τουρνουά, αλλά ουδείς έχει κανονικό γραφείο τύπου και δεν ενημερώνει όπως πρέπει τους φιλάθλους του, αλλά και τους φιλάθλους του βόλεϊ.

Στην καλύτερη περίπτωση βγάζουν τη σύνθεση της ομάδας τους με πόντους, όχι του αντιπάλου, στην επόμενη βαθμίδα βγάζουν μόνο τη σύνθεση της ομάδας χωρίς πόντους, ενώ άλλοι δεν ανακοινώνουν ούτε τα σετ, μόνο το σκορ.

Επαγγελματισμός της πλάκας, κι ας πήραν λεφτά για την οργάνωση των ΤΑΑ, αλλά το ίδιο και χειρότερο ισχύει και για τις γυναίκες. Έκανε τουρνουά ο Ηλυσιακός και δεν είχαμε ούτε τα αποτελέσματα. Πολυτέλεια οι συνθέσεις και οι πόντοι.

Μιας και μιλάμε για το πρωτάθλημα γυναικών, παράγοντας τα έμπλεξε με αθλήτρια και η ομάδα του είναι υπό διάλυση, γιατί οι συμπαίκτριες της δεν θέλουν ούτε να μιλάνε με την κοπέλα και απειλούν με αποχωρήσεις. Κρίμα...

Να ξεπεράσουμε την παρένθεση και να συνεχίσουμε για τον επαγγελματισμό των ΤΑΑ. Ο Φοίνικας Σύρου έκανε μια σπουδαία παρουσίαση της ομάδας στην έπαυλη Τσιροπίνα στην Ποσειδωνία, αλλά δεν την είδε κανείς, παρά μόνο οι παρευρισκόμενοι.

Την έδειξαν λέει σε λάιβ στρίμινγκ, αλλά θεωρήστε την ως μη γενόμενη γιατί δεν την προανήγγειλαν, δεν έβγαλαν καν δελτίο τύπου για το γεγονός πριν αλλά και μετά. Άρα ως μη γενόμενη. Το καλό είναι ότι μαθαίνουν από τα παθήματα τους και έχουν φέτος βοηθό προπονητή και μάλιστα πολύ καλό που δούλεψε με επιτυχία στη Μόντενα.

Όσον αφορά το φιλικό με τον Φίλιππο Βέροιας, δεν υπήρχαν στατιστικά, ούτε καν πόντοι. Όλοι περιμέναμε τις επιδόσεις του Δημήτρη Τζούριτς ως κεντρικού, μείναμε όμως με την όρεξη. Καλά που υπάρχει ο Σολάρης και τον είδαμε έστω και σε φωτογραφία. Ο Φοίνικας έχει τα φόντα να γίνει ομάδα που θα χαίρεται το πανελλήνιο, όπως η Ορεστιάδα, όχι μόνο το νησί. Και γι αυτό χρειάζεται οργάνωση.

Τα νέα λένε ότι ο Τζούριτς βρήκε την Ιθάκη του στη Σύρο. Έχασε πολλά κιλά, είναι όπως στο ξεκίνημα του, με τρομερή όρεξη να επανέλθει στα χάι του, κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο για την Εθνική.

Φαντασθείτε την Εθνική με κεντρικούς τους Τζούριτς, Ζουπάνι και πασαδόρους τους Κασαμπαλή, Φιλίπποφ, αφού ο τελευταίος ισχυρίζεται ότι δεν έφυγε επίσημα και ενδέχεται να παίξει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ένας διαγώνιος λείπει αν και υπάρχουν ελπίδες από Μούχλια και Τζουμάκα.

Και όπως είπε ένας φίλος “καλά που υπάρχουν και τα παιδιά των παλιών αθλητών και έχουμε Εθνική”. Και μιλάμε για τις περιπτώσεις Κασαμπαλή, Πρωτοψάλτη, Μούχλια, Τζιουμάκα, Τζούριτς, Φιλίποφ. Ποια ανάπτυξη, ποιες υποδομές και ποιοι προπονητές κλιμακίων;

Και για επίλογο κάτι που λέμε κάθε χρόνο και δεν εφαρμόζεται ποτέ. Για την αξιολόγηση των αποσπασμένων προπονητών αρκεί μια ερώτηση “εσύ κύριε ποιον παίκτη έβγαλες τα τελευταία χρόνια; Κανέναν; Άντε στο σχολείο σου, τέρμα η αργομισθία”

ΥΓ: Τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τον Φίλιππο Βέροιας. Πήρε λένε ο ερασιτέχνης τις 150.000 ευρώ του βόλεϊ για να καλύψει τη χασούρα του χάντμπολ και αναμένονται μειώσεις συμβολαίων για την επιβίωση του τμήματος βόλεϊ. Δεν έχουν πλέον Αμπράο και Γκλάστοουν. Μακάρι να μην ισχύει η πληροφορία και να πάνε όλα καλά στην ομάδα της Ημαθίας.