Βόλεϊ: Η CEV θα βραβεύσει τον Μπελιγράτη στο Γκαλά της για την προσφορά του στο άθλημα

Μία πολύ σημαντική μέρα θα είναι η αυριανή (24/9) για τον πολύπειρο παράγοντα του ελληνικού βόλεϊ Θανάση Μπελιγράτη, ο οποίος θα τιμηθεί από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στο Γκαλά της CEV για την πολύχρονη προσφορά του στο άθλημα.

Βόλεϊ: Η CEV θα βραβεύσει τον Μπελιγράτη στο Γκαλά της για την προσφορά του στο άθλημα

Οι κορυφαίοι του ευρωπαϊκού βόλεϊ θα δώσουν ραντεβού στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, όπου την Παρασκευή (24/9) στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ομίλων του Champions League ανδρών και γυναικών.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Γκαλά, όπου θα τιμηθούν οι κορυφαίες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ.

Μεταξύ αυτών θα είναι και ένας δικός μας άνθρωπος, ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης, ο οποίος θα τιμηθεί για την προσφορά του στην ανάπτυξη και διάδοση του ευρωπαϊκού βόλεϊ με το βραβείο «Lifetime Achievement Award».

Ο Μπελιγράτης συνοδευόμενος από τον εκτελεστικό διευθυντή της ΕΟΠΕ, Περικλή Μπακοδήμο, θα παραστεί στην κορυφαία εκδήλωση που θα μεταδοθεί σε livestreaming, ενώ η CEV σε συνεργασία με το γραφείο Τύπου της ΕΟΠΕ έχουν ετοιμάσει και ένα βίντεο με σημαντικές στιγμές από την πορεία του ως παράγοντα του βόλεϊ, που θα προβληθεί την ώρα της απονομής του βραβείου.

Ο Θανάσης Μπελιγράτης, που είναι και επίτιμο μέλος της CEV, δήλωσε για τη βράβευσή του: «Είναι μία μεγάλη τιμή στο πρόσωπό μου και προς την ΕΟΠΕ και την Ελλάδα. Είναι μία αναγνώριση για όλους τους αγώνες που έκανα για πολλές δεκαετίες στο άθλημα, όχι μόνο ως παράγοντας αλλά και ως αθλητής και ως διαιτητής. Ευχαριστώ τη CEV για αυτή τη μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Σέρβο πρόεδρο της CEV, Αλεξάνταρ Μπόρισιτς. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ελλάδα παρουσία και του προέδρου της ΕΟΠΕ, Γιώργου Καραμπέτσου, μου είχε υποσχεθεί πως η CEV θα με τιμήσει προκειμένου να μάθουν οι νέοι παράγοντες πως δώσαμε μεγάλες μάχες και δύσκολους αγώνες για να φτάσουμε ψηλά το ελληνικό και ευρωπαϊκό βόλεϊ».

Συμπλήρωσε τα λεγόμενά του με τα παρακάτω: «Είμαι πολύ συγκινημένος. Πετύχαμε πολλά, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Καθιερώσαμε τη Βαλκανική Ένωση. Καθιερώσαμε το μπιτς βόλεϊ. Φέραμε επιτυχίες και κορυφαία πλασαρίσματα. Κάναμε υπερβάσεις και είμαι υπερήφανος για ό,τι πετύχαμε μαζί με τους συνεργάτες μου, τους συνοδοιπόρους στα ΔΣ, τους παράγοντες των σωματείων, τους αθλητές, τις αθλήτριες, τους προπονητές, τους διαιτητές, τους δημοσιογράφους και όλους τους Έλληνες φιλάθλους. Τους ευχαριστώ όλους και κάπου κάπου θα σας διηγούμαι γεγονότα, όχι ως προσωπικά μου βιώματα αλλά ως εμπειρίες που θα είναι σημείο αναφοράς για την ιστορία του ελληνικού βόλεϊ».