Ο Ζουπάνι, οι Κορεάτισσες του ΠΑΟΚ και το σερβίς της Μαριάνα

Η Εθνική Βελγίου είχε βλέψεις για οκτάδα με προπονητή τον πρώην του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ, απέτυχε όμως παταγωδώς, αφού δεν πέρασε καν στη δεκαεξάδα και επέστρεψε στη βάση της με μια μόνο νίκη. Κατά της Ελλάδας. Ο Ζουπάνι, η Μαριάνα, η Σάλας και οι κορεάτισες του ΠΑΟΚ.

Ο Ζουπάνι, οι Κορεάτισσες του ΠΑΟΚ και το σερβίς της Μαριάνα

Μαζί της επέστρεψαν σπίτια τους οι Ελλάδα, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Ισπανία, Σλοβακία, Εσθονία και ο Ανδρεόπουλος θα έχει στη διάθεση του τον Βαν Ντε Ντρις. Αντίθετα συνεχίζουν οι Παγένκ, Πέριτς, Έγκλεσκανς του Ολυμπιακού, ο Στερν του Φοίνικα , ο Ντε Βάιερ της Κηφισιάς και ο Στάλεκαρ του Παναθηναϊκού.

Στη λίστα των διακριθέντων ο Ζουπάνι ως έβδομος σκόρερ με 83 πόντους(3.95 ανα σετ), ο Έγκλεσκανς ως 29ος με 63(4.5). Έβδομος υποδοχέας ο Κοκκινάκης με 37.43% σε 123 προσπάθεις, τέταρτος επιθετικός ο Ζουπάνι με 79 πόντους και έβδομος ο Πρωτοψάλτης με 68.

Την επόμενη φορά οι εθνικές ομάδες πρέπει να παίζουν φιλικά με ανώτερες ομάδες, ιδιαίτερα οι γυναίκες που θριάμβευσαν στα προκριματικά(δεν έχασαν σετ) και στα φιλικά και δεν είχαν πραγματική εικόνα της κατάστασης. Το Αζερμπαϊτζάν έφυγε με 0 νίκες, η Σλοβακία με 1 και μόνο η Ουκρανία διακρίθηκε με 3 νίκες. Και η Ισπανία που παίξαμε στα προκριματικά έκανε μόνο μια νίκη, κι αυτή με εμάς, αφού γύρισε το τάι μπρέικ από το 8-3!

Οι αντίπαλοι των ανδρών, η Λετονία έκανε μόλις μια νίκη και η Τσεχία 2 νίκες, αλλά πέρασαν αμφότερες στους “16”. Όσο για το Μαυροβούνιο που ήταν μαζί μας στα προκριματικά έφυγε με 0 νίκες!Μόνο όταν παίζεις με καλύτερους βελτιώνεσαι και ξέρεις που βρισκεσαι.

Είναι ντροπή για το πρωτάθλημα γυναικών η συμμετοχή του Αίαντα Ευόσμου με κορασίδες. Η πάλαι ποτέ σπουδαία ομάδα θα είναι σάκος του μποξ, αν δεν ενισχυθεί τουλάχιστον με ξένες παίκτριες. Αυτό φάνηκε στο τουρνουά του Κολινδρού.

Με μια πρόχειρη ματιά στο φιλικό με τον Πορφύρα διαπιστώσαμε ότι η Βραζιλιάνα Μαριάνα εκτός από καλή στην πίσω ζώνη, έχει τεχνικά χτυπήματα στην επίθεση και διακρίνεται ιδιαίτερα στο σερβίς.

Από τα 9 μέτρα σημαδεύει σε διαφορετικούς στόχους, από διαφορετικές θέσεις και αναμένεται να είναι από τις κορυφαίες σέρβερ του πρωταθλήματος, αν και η υποδοχή του Πορφύρα δεν είναι και αξιόπιστη.

Η Κουβανή Σάλας έχει αποτι φαίνεται ψυχολογικό πρόβλημα γιατί δεν πατάει καλά το χειρουργημένο πόδι ακόμη κι όταν περπατάει. Όταν το ξεπεράσει θα την δούμε πως πάει, αλλά όταν ξεχνιόταν και πηδούσε στο ένα τρίτο των δυνατοτήτων της έδειχνε την κλάση της.

Πολύ καλή παρουσία της Μαρίας Γενιτσαρίδη, που σίγουρα δεν ήταν χειρότερη από τις 6 υποδοχείς που κάλεσε ο Ναράνχο για το Ευρωβόλεϊ και καλό θα είναι να αναθεωρήσουν την άποψη τους για τις Ελληνίδες που πρέπει να παίρνουν την πρώτη μπαλιά στην Εθνική.

Τα περιθώρια στενεύουν για τον ΠΑΟΚ όσον αφορά τις κορεάτισες, αφού πρέπει να ολοκληρώσοουν τις μεταγραφές τους μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος (9 Οκτωβρίου).

Αν δεν τα καταφέρουν θα στραφούν στην πασαδόρο της Ουκρανίας Όλγα Σκρίπακ, αν είναι ως τότε ελεύθερη και θα μείνουν φυσικά με 3 ξένες, αφού δεν θα έρθει και η Κορεάτισα ακραία.

Αν ο Ζουπάνι έπαιζε στην εθνική Λεττονίας και ο Έγκλεκσλανς στην εθνική Ελλάδας, μαντέψτε ποιος θα ήταν βασικός διαγώνιος στον Ολυμπιακό...