Ναράνχο: «Η Εθνική Γυναικών θα είναι έτοιμη για την πρόκληση του Ευρωβόλεϊ»

H γυναικεία εθνική ομάδα βόλεϊ ολοκληρώνει την προετοιμασία της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ξεκινάει στη Βουλγαρία σε λίγες ημέρες και διαβάστε τι δήλωσαν στη σημερινή (13/8) media day κάποιοι από τους πρωταγωνιστές του «γαλανόλευκου» συγκροτήματος.

Ναράνχο: «Η Εθνική Γυναικών θα είναι έτοιμη για την πρόκληση του Ευρωβόλεϊ»

Λίγες ημέρες απέμειναν για το ταξίδι της εθνικής ομάδας βόλεϊ των γυναικών στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και τη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκληρώνει την Κυριακή 15/8 την προετοιμασία του στην Πορταριά, από όπου θα αναχωρήσει για τον Βόλο, ενώ από εκεί μίλησαν ο Γκιγέρμο Ναράνχο και οι Ανθή Βασιλαντωνάκη, Κατερίνα Γιώτα, Όλγα Στράντζαλη για τους στόχους και τις φιλοδοξίες της «γαλανόλευκης».

Αναλυτικά ακολουθούν όσα ειπώθηκαν στη σημερινή (13/8) media day της Εθνικής...

Αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκιγέρμο Ναράνχο δήλωσε: «Κάναμε σωστή προετοιμασία, έχοντας ένα σωστό πλάνο με φιλικά με διαφορετικές ομάδες και παίζοντας με τις δύσκολες ομάδες στο τέλος. Αν και βρεθήκαμε στον πιο δύσκολο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι και για αυτή την πρόκληση».

Στην ερώτηση πόσο διαφορετική είναι αυτή η συμμετοχή της Εθνικής συγκριτικά με την παρουσία της το 2019 και όσον αφορά τους στόχους της ομάδας απάντησε: «Οι στόχοι εξαρτώνται και από αυτούς που έχεις να αντιμετωπίσεις, αλλά εμείς πρώτα από όλα βλέπουμε τη δική μας ομάδα. Με την επιστροφή της Κατερίνας (Γιώτα) που δεν είχε παίξει στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό, την παρουσία της Μάρθας (Ανθούλη) και τη μετατόπιση της Ανθής (Βασιλαντωνάκη) στα άκρα, νομίζω ότι είμαστε πιο επιθετικοί ως ομάδα και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες με ανάλογα σωματικά χαρακτηριστικά. Το σίγουρο είναι πάντως ότι θα παλέψουμε με όλους και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Τον λόγο πήρε έπειτα η Ανθή Βασιλαντωνάκη, η οποία είπε: «Νομίζω ότι είμαστε έτοιμες. Η προετοιμασία πήγε καλά, οι συνθήκες τόσο στον Βόλο όσο και στην Πορταριά ήταν εξαιρετικές και αυτό μας βοήθησε και ψυχολογικά. Δύο χρόνια περιμέναμε να παίξουμε στο Ευρωπαϊκό και πάμε να "χτυπήσουμε" όλες τις ομάδες».

Όταν ρωτήθηκε με ποια θέση θα είναι ευχαριστημένη και αντιστοίχως με ποια θέση θα πει ότι δεν τα κατάφεραν, αποκρίθηκε: «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν μας αρκεί το "συγχαρητήρια, περάσατε στο Ευρωπαϊκό". Σίγουρα θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, αλλά θέλουμε να κάνουμε και μια νίκη με μια ομάδα που είναι μεγαλύτερη από εμάς. Και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το κάνουμε».

Από την πλευρά της η Κατερίνα Γιώτα υπογράμμισε: «Για μένα είναι η δεύτερη πρόκριση σε τελικά Ευρωπαϊκού, αλλά η πρώτη προετοιμασία για συμμετοχή σε τελική φάση και είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένη! Ανυπομονώ να ζήσω αυτή την εμπειρία. Για να κάνει μια ομάδα μια καλή πορεία πρέπει να περάσει διάφορα στάδια… Στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό ίσως πήγαμε λίγο πιο φοβισμένα, γιατί ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, αλλά τώρα πάμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Έπειτα έδωσε την εκτίμησή της μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ελληνική ομάδα: «Αισιοδοξία πάντα υπάρχει σε αυτή την ομάδα και το έχουμε δείξει. Από κει και πέρα, η απόδοση μιας ομάδας είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων και συνθηκών. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το κομμάτι υπάρχει βελτίωση, ωστόσο χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Θα πάμε να κάνουμε την προσπάθειά μας, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι παίζει και ο αντίπαλος και έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ καλές ομάδες».

Τέλος, η Όλγα Στράντζαλη τόνισε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένες! Η συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό το 2019 ήταν μια εμπειρία, αλλά τώρα είμαστε πιο έτοιμες και είναι μια ευκαιρία να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες».

Ακολούθως της ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως η Ελλάδα είναι σε έναν όμιλο όπου δεν υπάρχει το σούπερ φαβορί αλλά μια σχετική ισορροπία και εκείνη εξήγησε αν είναι καλό για τις Ελληνίδες διεθνείς: «Αυτό θα φανεί στην πράξη, αλλά σίγουρα είναι μια ευκαιρία για εμάς να κάνουμε μία έκπληξη… Βέβαια στον όμιλό μας δεν υπάρχει καμία βατή ομάδα και αυτό ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε για να κάνουμε μια έκπληξη».

Το πλήρες πρόγραμμα του Β' ομίλου (Φιλιππούπολη)

Τετάρτη 18 Αυγούστου

20.30: Βουλγαρία - Ελλάδα

Πέμπτη 19 Αυγούστου

17.30: Ισπανία - Τσεχία

20.30: Γερμανία - Πολωνία

Παρασκευή 20 Αυγούστου

17.30: Τσεχία - Γερμανία

20.30: Ελλάδα - Πολωνία

Σάββατο 21 Αυγούστου

17.30: Τσεχία - Πολωνία

20.30: Βουλγαρία - Ισπανία

Κυριακή 22 Αυγούστου

16.00: Ελλάδα - Ισπανία

19.00: Γερμανία - Βουλγαρία

Δευτέρα 23 Αυγούστου

17.30: Ελλάδα - Τσεχία

20.30: Πολωνία - Ισπανία

Τρίτη 24 Αυγούστου

17.30: Γερμανία - Ελλάδα

20.30: Βουλγαρία - Τσεχία

Τετάρτη 25 Αυγούστου

17.30: Ισπανία - Γερμανία

20.30: Βουλγαρία - Πολωνία