Επίσημο: Έτσι θα παίξουν στη Volley League γυναικών και στις Pre League ανδρών-γυναικών

Το ΔΣ της ΕΟΠΕ αποφάσισε πως θα γίνουν τα πρωταθλήματα της Volley League γυναικών και των Pre League ανδρών-γυναικών

Επίσημο: Έτσι θα παίξουν στη  Volley League γυναικών και στις   Pre League ανδρών-γυναικών

Η Βόλεϊ Λιγκ γυναικών μετά από απόφαση του ΔΣ της ΕΟΠΕ θα ξεκινήσει στις 9 Οκτωβρίου, θα πέφτουν απευθείας 3 ομάδες και θα διοργανωθούν πλέι οφ για τις 8 πρώτες ομάδες και φυσικά πλέι άουτ.

Ο κύβος ερρίφθη και η ΕΟΠΕ προτίμησε τη χρυσή τομή, αφού αρχικά ήθελε να πέφτουν 4 ομάδες , οι 14 σύλλογοι αντιπρότειναν να πέφτουν 2 και τελικά θα υποβιβάζονται 3 ομάδες και θα προβιβάζονται από την Πρε Λιγκ οι 2 πρώτοι. Θα γίνουν όπως προαναφέραμε πλέι οφ για τις 8 πρώτες ομάδες, ο τελευταίος θα υποβιβάζεται απευθείας και οι 13ος, 12ος, 11ος, 10ος θα παίξουν χιαστί στα πλέι άουτ με τις δύο ηττημένες να πέφτουν στην Πρε Λιγκ. Τελευταία πρόταση της άτυπης Λίγκας ήταν να υποβιβάζονται 2 και ο 12ος να παίζει μπαράζ με τον 2ο της Πρε Λιγκ.

Έτσι θα έχουμε του χρόνου στη Βόλεϊ Λιγκ γυναικών 13 ομάδες και με το ίδιο σύστημα θα γίνουν 12 τη μεθεπόμενη περίοδο, ενώ το ίδιο θα γίνει και για τη Πρε Λιγκ γυναικών.

Στην Πρι Λιγκ ανδρών παίζουν οι Άθλος Ορεστιάδας, Άρης, ΑΕ Κομοτηνής, Πήγασος Πολίχνης, Πιερικός Κατερίνης, Αριστοτέλης Σκύδρας, ΑΕΚ, Αιγιαλέων, Καλαμάτα ’80, Κέρκης Σάμου, Πανερυθραϊκός και Πανιώνιος.

Οι έξι πρώτες θα απαρτίζουν τον Βόρειο Όμιλο και οι υπόλοιπες τον Νότιο και στο τέλος του πρωταθλήματος οι 3 πρώτοι κάθε ομίλου θα συγκροτήσουν ένα νέο γκρουπ που με νέο πρωτάθλημα 10 αγώνων θα αναδειχθεί ο πρώτος που θα προβιβαστεί στη Βόλεϊ Λιγκ. Οι 2-5 θα ξαναπαίξουν χιαστί νοκ άουτ ματς για να βγεί και ο δεύτερος. Στα πλάνα είναι και μπαράζ του 3ου της Πρε Λιγκ με τον 8ο της Βόλεϊ Λιγκ.

Στην Πρι Λιγκ γυναικών παίζουν οι Άρτεμις Κορυδαλλού, Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, Απόλλων Καλαμάτας, ΑΠΣ Ναύαρχου Βότση, ΖΑΟΝ, ΦΟ Βριλησσίων, Αιγάλεω, Μακεδόνες, Κόρινθος, ΓΣ Ηλιούπολης, Πανιώνιος και ΧΑΝΘ.

Κι εδώ θα έχουμε δύο ομίλους, αλλά επειδή δεν υπάρχει ίση κατανομή Βορά-Νότου, θα βγουν με κλήρωση ανά όμιλο, 3 ομάδες από Αθήνα, 2 από Θεσσαλονίκη και 1 από την Πελοπόννησο. Το σύστημα είναι το ίδιο με των ανδρών.

Να θυμίσουμε ότι στην Α1 ανδρών παίζουν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου, Κηφισιά, Μίλων, ΟΦΗ, Φίλιππος Βέροιας και στην Α1 γυναικών οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΑΟ Θήρας, Πανναξιακός, Μαρκόπουλο, Αίας Ευόσμου, Άρης, Αμαζόνες, ΑΟ Λαμίας, Ηλυσιακός, Πορφύρας, Θέτις Βούλας.