Τα πλάνα για την Πρε Λιγκ βόλεϊ ανδρών, γυναικών και η διαφωνία για τον υποβιβασμό

Τα πλάνα της ΕΟΠΕ για την Πρε Λιγκ βόλεϊ ανδρών, γυναικών και η διαφωνία για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν στη Βόλεϊ Λιγκ γυναικών.

Τα πλάνα για την Πρε Λιγκ βόλεϊ ανδρών, γυναικών και η διαφωνία για τον υποβιβασμό

Στις 9 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν και οι Πρι Λιγκ ανδρών - γυναικών με τις ομάδες να ενισχύονται σε μεγάλο βαθμό και το ενδιαφέρον θα είναι τεράστιο, καθώς η άνοδος θα επιφέρει ικανοποιητικά οικονομικά οφέλη.

Στην Πρι Λιγκ ανδρών παίζουν οι Άθλος Ορεστιάδας, Άρης, ΑΕ Κομοτηνής, Πήγασος Πολίχνης, Πιερικός Κατερίνης, Αριστοτέλης Σκύδρας, ΑΕΚ, Αιγιαλέων, Καλαμάτα ’80, Κέρκης Σάμου, Πανερυθραϊκός και Πανιώνιος. Οι έξι πρώτες θα απαρτίζουν τον Βόρειο Όμιλο και οι υπόλοιπες τον Νότιο και στο τέλος του πρωταθλήματος οι 3 πρώτοι κάθε ομίλου θα συγκροτήσουν ένα νέο γκρουπ που με νέο πρωτάθλημα 10 αγώνων θα αναδειχθεί ο πρώτος που θα προβιβαστεί στη Βόλεϊ Λιγκ. Οι 2-5 θα ξαναπαίξουν χιαστί νοκ άουτ ματς για να βγεί και ο δεύτερος. Στα πλάνα είναι και μπαράζ του 3ου της Πρε Λιγκ με τον 8ο της Βόλεϊ Λιγκ. Στον Βορρά οι ομάδες που ξεχωρίζουν είναι οι Άρης, Αριστοτέλης Σκύδρας, Άθλος Ορεστιάδας χωρίς να αποκλειστεί κάποια άλλη, αφού δεν ολοκληρώθηκαν τα ρόστερ. Στον Νότο οι Καλαμάτα ’80, Κέρκης και ΑΕΚ είναι τα φαβορί για τα πλέι οφ.

Στην Πρι Λιγκ γυναικών παίζουν οι Άρτεμις Κορυδαλλού, Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, Απόλλων Καλαμάτας, ΑΠΣ Ναύαρχου Βότση, ΖΑΟΝ, ΦΟ Βριλησσίων, Αιγάλεω, Μακεδόνες, Κόρινθος, ΓΣ Ηλιούπολης, Πανιώνιος και ΧΑΝΘ. Φαβορί βάσει των υπαρχόντων ρόστερ είναι οι Απόλλων Καλαμάτας, Αιγάλεω, ΧΑΝΘ, Πεύκα και Μακεδόνες. Κι εδώ θα έχουμε δύο ομίλους, αλλά επειδή δεν υπάρχει ίση κατανομή Βορά-Νότου, θα βγουν με κλήρωση ανά όμιλο, 3 ομάδες από Αθήνα, 2 από Θεσσαλονίκη και 1 από την Πελοπόννησο. Το σύστημα είναι το ίδιο με των ανδρών.

Υπάρχει διχογνωμία όμως για τον αριθμό των ομάδων που θα πέσουν και θα προβιβαστούν. Η ΕΟΠΕ πρότεινε να πέφτουν 4, να ανεβαίνουν 2 και ο 3ος της Πρε Λιγκ να παίζει μπαράζ με τον 10ο της Βόλεϊ Λιγκ. Η άτυπη Λίγκα της Βόλεϊ Λιγκ, προτείνει να πέφτουν 3 και να προβιβάζεται ένας και τη διαφωνία τους θα τη λύσουν σε τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα. Εναλλακτικές λύσεις είναι να πέφτουν 4 και να ανεβαίνουν 2 ή να πέφτουν 3, να ανεβαίνει ο πρώτος της Πρε Λιγκ και ο 2ος να παίζει μπαράζ με τον 11ο της Βόλεϊ Λιγκ. Και οι δύο πλευρές συμφωνούν να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων της Βόλεϊ Λιγκ από 14 σε12.

Να θυμίσουμε ότι στην Α1 ανδρών παίζουν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου, Κηφισιά, Μίλων, ΟΦΗ, Φίλιππος Βέροιας και στην Α1 γυναικών οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΑΟ Θήρας, Πανναξιακός, Μαρκόπουλο, Αίας Ευόσμου, Άρης, Αμαζόνες, ΑΟ Λαμίας, Ηλυσιακός, Πορφύρας, Θέτις Βούλας.