Εθνική ανδρών βόλεϊ: Πανέτοιμη στην Ποντγκόριτσα για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου βρίσκεται ήδη η εθνική μας ομάδα των ανδρών στο βόλεϊ για να πάρει τις νίκες που χρειάζεται και να «κλειδώσει» την πρόκριση στα τελικά του Ευρωβόλεϊ.

Εθνική ανδρών βόλεϊ: Πανέτοιμη στην Ποντγκόριτσα για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Το έδαφος της Ποντγκόριτσα πατούν από την Τρίτη (11/5) οι παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής της εθνικής μας ομάδας των ανδρών στο βόλεϊ.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα διεκδικήσει στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, από 14 έως 16 Μαΐου, την πρόκριση, για δεύτερη συνεχόμενη φορά́, στα τελικά́ του Ευρωπαϊκού́ Πρωταθλήματος 2021. «Προίκα» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αποτελούν οι τρεις νίκες που πέτυχε στην Τιφλίδα στον πρώτο γύρο του 6ου ομίλου των προκριματικών της διοργάνωσης.

Η «γαλανόλευκη» έχει καταλύσει στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων «Vocο», όπου έφτασε μετά από ένα κοπιαστικό ταξίδι περίπου 12 ωρών Τιφλίδα-Κωνσταντινούπολη. Στο ίδιο ξενοδοχείο διαμένουν και προετοιμάζονται οι Μαυροβούνιοι, ενώ το βράδυ αναμένεται να αφιχθούν και οι αποστολές των άλλων δύο ομάδων, ήτοι της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Το πρωί της Τρίτης οι διεθνείς μας χωρισμένοι σε γκρουπ έκαναν βάρη στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου, ενώ στη συνέχεια είχαν αρκετό ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους για συζήτηση, καφέ, αλλά και περίπατο μέσα στη φύση.

Το απόγευμα η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση στο κυρίως γήπεδο του «Verde Sport Complex», χωρητικότητας 2.000 θέσεων, όπου σε λίγες μέρες θα δοθεί το πρώτο σερβίς της πρόκρισης. Είναι η δεύτερη φορά που η εθνική ομάδα επισκέπτεται το συγκεκριμένο «στολίδι», αφού εκεί το 2019 στο πλαίσιο της προετοιμασίας της είχε δώσει και τρεις φιλικούς αγώνες.

Πριν αρχίσει η προπόνηση, ο Ανδρεόπουλος μάζεψε στον καθιερωμένο κύκλο τους παίκτες και τους τόνισε τα εξής: «Ήρθαμε εδώ για να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε με επιτυχία στη Γεωργία. Αυτό που πρέπει τώρα να κάνουμε, και νομίζω ότι έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για να το πετύχουμε, είναι να διαχειριστούμε σωστά την κόπωση που υπάρχει από τους συνεχόμενους αγώνες και τα ταξίδια και να δουλέψουμε, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου των προκριματικών».

Μετά το τέλος της προπόνησης ο διεθνής άσος Ραφαήλ Κουμεντάκης δήλωσε: «Είμαστε σε έναν πολύ ωραίο χώρο! Μπράβο στο Μαυροβούνιο που παρέχει μία καταπληκτική πραγματικά εγκατάσταση για τέτοιους αγώνες και σε μια δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω κορονοϊού. H μετάβασή μας από την Τιφλίδα στην Ποντγκόριτσα μας έφερε σε πλεονεκτική θέση από τους αντιπάλους μας με τις τρεις νίκες που πετύχαμε. Αυτό όμως δεν πρόκειται να μας επηρεάσει εδώ, καθώς είμαστε ομάδα που "μηδενίζει το κοντέρ" και θα δώσουμε πάλι τον καλύτερό μας εαυτό για τρεις νίκες, που θα μας στείλουν στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».