Ναράνχο: «Δεν έχουμε τελειώσει τη δουλειά» - Λαμπρούση: «Πάμε για τρία στα τρία και στην Αυστρία»

Η αποστολή της Εθνικής Γυναικών στο βόλεϊ ταξίδεψε στην Αυστρία για να παίξει στο δεύτερο τουρνουά του 3ου προκριματικού ομίλου και να οριστικοποιήσει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωβόλεϊ. Τι δήλωσαν ο Γκιγέρμο Ναράνχο και η Τζίνα Λαμπρούση.

Ναράνχο: «Δεν έχουμε τελειώσει τη δουλειά» - Λαμπρούση: «Πάμε για τρία στα τρία και στην Αυστρία»

Στο Γκρατς βρίσκεται η εθνική ομάδα γυναικών στο βόλεϊ, η οποία θα πάρει μέρος στο δεύτερο τουρνουά του 3ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το τριήμερο 13-15 Μαΐου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε την τελευταία του προπόνηση επί ελληνικού εδάφους το απόγευμα της Δευτέρας (10/5) στο κλειστό της Ηλιούπολης και τα ξημερώματα της Τρίτης (11/5) αναχώρησε για την πόλη της Αυστρίας με ενδιάμεσο σταθμό το Άμστερνταμ.

Παρά το πολύ πρωινό ξύπνημα τα χαμόγελα δεν έλειπαν από τα πρόσωπα των κοριτσιών και των άλλων μελών της αποστολής, που θέλουν να επιστρέψουν το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής (16/3) με τσεκαρισμένο το εισιτήριο της πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωβόλεϊ για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

«Η πρόκριση δεν έχει τελειώσει ακόμη και με αυτή τη νοοτροπία ξεκινάμε το ταξίδι για το δεύτερο τουρνουά», τόνισε η Τζίνα Λαμπρούση.

Η διεθνής κεντρική συμπλήρωσε για τα τρία ματς που έρχονται: «Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένες και να κάνουμε ακόμη καλύτερες εμφανίσεις για να φτάσουμε στον στόχο μας. Θέλουμε να κάνουμε το "τρία στα τρία" και στην Αυστρία. Παίζουμε μετά από σχεδόν δύο χρόνια και αυτό δεν είναι εύκολο, κάτι που έγινε αντιληπτό στην πρεμιέρα του πρώτου τουρνουά. Αλλά το σημαντικό είναι ότι παιχνίδι με παιχνίδι γινόμασταν καλύτερες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Γκιγέρμο Ναράνχο, ο οποίος χωρίς να αφήσει πολλά περιθώρια ξεκαθάρισε: «Δεν έχουμε τελειώσει τη δουλειά και μέχρι να εξασφαλιστεί και μαθηματικά η πρόκριση πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο».

Ο Ισπανός τεχνικός περιμένει να δει στο Γκρατς «την ομάδα να συνεχίσει να βελτιώνεται παρά τη φυσιολογική κούραση που υπάρχει από τα τρία ματς στη Λάρισα και τα ταξίδι στην Αυστρία. Η Εθνική δεν είχε παίξει για δύο χρόνια, χρειάζεται τους αγώνες και παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι».

Όσον αφορά τους αντιπάλους μας, ο Ναράνχο τόνισε: «Όπως βελτιωνόμαστε εμείς, το ίδιο ισχύει και για τους αντιπάλους μας. Στη Νορβηγία δεν διεξήχθη φέτος πρωτάθλημα και μετά από τρία ματς και κάποιες προπονήσεις προφανώς θα είναι μια καλύτερη ομάδα. Η Ισπανία μάλλον θα έχει την Εσκαμίγια, η οποία ήταν τραυματίας και είναι μια αθλήτρια υψηλού επιπέδου. Kαι η Αυστρία είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη αγωνιζόμενη εντός έδρας. Για αυτό λοιπόν τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη και πρέπει να δείξουμε μεγάλη σοβαρότητα και στο δεύτερο τουρνουά».

* Οι αγώνες της «γαλανόλευκης» θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από το Cosmote Sport.